eMeR Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Musze zmienic stara 15stkę CRT - ma juz 7 lat ... Chce kupić LCD 17' - nie siedze dobrze w tym temacie. Wprawdzie sa tu topici poruszajace ten temat, ale albo chodzi o tanie, albo czy w ogóle LCD, albo opisywane tam modele są zastąpione nowymi modelami danych firm ... Zastosowanie "mojej" 17stki to dom, internet, gry, jakieś word, excel - po prostu standardowe uzywanie kompa w domu. Chodzi mi przedewszystkim o dobry LCD (oczywiscie jednak bez szaleństw cenowych), dobry stosunek jakość/cena, dobry serwis/gwarancja. Człowiek patrzy na podstawowe dane t.j kontrast, jasność, czas reakcji, kąty - ale chyba nie jest to ostateczna miara faktycznego obrazu i jego jakości ... . Na razie przewija sie w moich rozwazaniach (teoretycznych): - iiyama ProLite E431S (2559zł) - Eizo L550 (2659zł) - LG Flatron L1730B (2229zł) - może któryś ze Samsungów serii 172, 173 czy 174 (chociaz ceny są chyba zbyt duze jezeli siegaja 2900zł) Ceny są z Komputronika - ale daja jednak jakies porównanie. Może ktoś kto siedzi w temacie poradzi mi ? Moze uzytkownicy tych modeli albo moze innych poradzą mi ? Licze na Was ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Zobacz ten topic: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=70521&highlight= Nie dotyczy on tylko monitora z tytułu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvarevvolf Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Ja tez mam zamiar kupowac monitor lcd. Jak dla mnie ciekawa pozycja jest samsung SM 710N, matryca TN, kontrast 600:1, jasnosc 300:1 no i 12ms i cena calkiem fajna bo tylko 1800 zlociszy za 17cali niestety nie ma wejscia dvi :( ale za to niski pobor mocy jak na 17' (34W) obraz jak wiadomo zalezy od matrycy sa dwa rodzaje TN i np PVA(rozne nazwy) TN +szybsza reakcja matrycy +nizsza cena :) -ale gorsze odwzorowanie barw i ten kat widzenia kiepski :/ PVA+rzecz jasna lepsze odwzorowywanie barw :) +lepszy kat widzenia -sa drozsze ... -wolniejsze gaszenie pikseli (budzenie podobne jak u TN) Matryce typu PVA chyba nie moga miec mniej niz 25 ms :/ pytanie czy to wystarczy zeby nie bylo smuzenia itp (niestety tutaj ile ludzi tyle opini)... Zwroc tez uwage by monitor nie pobieral pradu kiedy jest wylaczony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 No ja tez mam zamiar kupic monitorek 17".. Ale ja zdecydowalem się na LG L1710B lub L1720b.. 1790pln i 1850pln.. Polecam je.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shel Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Cytat -ale gorsze odwzorowanie barw i ten kat widzenia kiepski :/w opisie 710N kąty wynoszą po 160 a jest na TN, czy to mało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...