EsiuWWW Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) 1. Skąd wiesz?? 2. Miałeś to jakoś udowodnić, jaka częśc podatków idzie na kościół i z jakiego tytułu 3. Jeżeli mówisz o tym 1% który idzie odpisać na organizacje pozarządowe to no coment, dobrowolna wola każdego człowieka 4. Jeżeli chcesz być obiektywnym to musisz też zauważyć iż kościół prowadzi również działalnośc charytatywną, domy samotnej matki, pomoc dla alkochoików, pomoc dla sierot tip. itd, tak wieć nie mów że kasa z podatków idzie na kościół w jakichś tam wielkich kwotach szczególni gdy zrządzą nami liberalni lewacy Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 I po co zaczynacie kłótnie? Uszanujcie zdanie innych, mimo że nie zawsze jest zgodne z waszym. Temat do odwołania. ok, temat odblokowany testowo / x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Pewnie dlatego, ze Kwach podpisal Konkordat w 1993r... I odtad w polsce dzieje sie to co sie dzieje. Kto nie czyta gazet, nie oglada TV, nie slucha radia to na pewno nie wie co sie dzieje w polsce. No chyba ze jedyne radio jakie w domu leci to Radio Maryja i wtedy wiadomo jak umysl takiego czlowieka jest ukierunkowany. Ludzie nie poglebiajcie ciemnogrodu!!! Ja jestem na TAK dla antyklerykalnej polski. ps. jezeli ktos ma zamiar mnie szlachtowac za slowo "antyklerykalny" to niech lepiej poszuka w slowniku zanim powie cos glupiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ja również Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Pewnie dlatego, ze Kwach podpisal Konkordat w 1993r... I odtad w polsce dzieje sie to co sie dzieje. Kto nie czyta gazet, nie oglada TV, nie slucha radia to na pewno nie wie co sie dzieje w polsce. No chyba ze jedyne radio jakie w domu leci to Radio Maryja i wtedy wiadomo jak umysl takiego czlowieka jest ukierunkowany. Ludzie nie poglebiajcie ciemnogrodu!!! Ja jestem na TAK dla antyklerykalnej polski. ps. jezeli ktos ma zamiar mnie szlachtowac za slowo "antyklerykalny" to niech lepiej poszuka w slowniku zanim powie cos glupiego. 1383250[/snapback] Ciemnogród wypracowała sobie pieczołowicie komuna a teraz pogłębia go Radio Maryja, chyba już taki los polskiego społeczeństwa że jego część poprostu musi być tępa i zacofana. Jak ktoś myśleć nie umie i weryfikować informacji które codziennie do niego docierają to nie dziwota że buroków u nas z klapkami na oczach pełno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Pewnie dlatego, ze Kwach podpisal Konkordat w 1993r... I odtad w polsce dzieje sie to co sie dzieje. Kto nie czyta gazet, nie oglada TV, nie slucha radia to na pewno nie wie co sie dzieje w polsce. No chyba ze jedyne radio jakie w domu leci to Radio Maryja i wtedy wiadomo jak umysl takiego czlowieka jest ukierunkowany. Ludzie nie poglebiajcie ciemnogrodu!!! Ja jestem na TAK dla antyklerykalnej polski. ps. jezeli ktos ma zamiar mnie szlachtowac za slowo "antyklerykalny" to niech lepiej poszuka w slowniku zanim powie cos glupiego. 1383250[/snapback] Do mnie to było??? Nie będe się wiecej już wypowiadał w tym temacie, tylko że ja który według ciebie należe do ciemnogrodu potrafie uszanować czyjeś zdanie i przyjąc beż obrzucania kogoś inwektywami, nara jaśnie oświecony człowieku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Jakos nikt nikogo tutaj obelgami nie obrzuca wiec spokojnie, post jest ogolny i nie skierowany konkretnie do danej osoby. 1383283[/snapback] Tylko do tych mających odmienne od ciebie zdanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 To nie jest tak ze jakis % naszych podatkow idzie na kosciol, kosciol dostaje kase od panstwa na ktore bardzo slono placimy (chyba najdrozej w europie) a to: fundusz koscielny, wsparcie dla katolickich akcji charytatywnych (o bardzo malej skutecznosci), obdarowywanie kosciola nieruchomosciami (za ktore nie placa podatku a szpitale placa) przywileje (import na cele wyznaniowe) i wiele innych, do tego dochodzi medialna indoktrynacja (tez za nasze pieniadze) i spolecznie uzyteczna stacja Radio Maryja razem z TV Trwam. Napewno pominalem mnostwo rzeczy, a to wszystko mi sie po prostu nie podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 KASA KOŚCIOŁA - polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ja już wiem na kogo trzeba teraz głosować powstało coś takiego jak APP Racja, czy jakoś tak. Czyli antyklerykalna partia postępu :D Pierwsze co mają niby zrobić to obalić konkordat :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 APP Racja, sensownie gada, ale zeby wybierac ja tylko z tego jednego powodu to nie wiem, w koncu za dobrze ich nie znamy :) Ryzyk fizyk ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 kiedy partia ta dopiero sie formowala mialem wspoltworzyc jej mlodziezowke....... bylem na paru spotkaniach i wiem co nieco o tej aprtii i.....odpusccie sobie..... glosujcie na cos sensownego chocby na to nowe centrum (demokratyczna ?).... poszli tam wybitni ludzie wiec moze jakos to bedzie, ja w kazdym razie bede glosowal na nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Powiedz cos na temat APP Racja :) Ja wiem tylko tyle co przeczytalem w wiadomej gazecie i czesciowo na ich stronie, ale zbytnio do tego zaufania nie mam... A co do innych partii to raczej duzego wyboru nie ma, niezle jaja beda jak bedzie trzeba w koncu wybierac te partie, tylko co wybierze reszta Polskiego spoleczenstwa? strach myslec. Moze lepiej nie psuc sobie humoru przed snem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ja już wiem na kogo trzeba teraz głosować powstało coś takiego jak APP Racja, czy jakoś tak. Czyli antyklerykalna partia postępu :D Pierwsze co mają niby zrobić to obalić konkordat :D :D :D 1383448[/snapback] Chmmmm Znając życie to będzie organizacja typu LPR+Młodzież Wszechpolska tylko że w dugą stronę A dwie popularne grupy ekstremistów to już chyba za dużo jak na taki niewileki kraj jak Polska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Powiedz cos na temat APP Racja :) Ja wiem tylko tyle co przeczytalem w wiadomej gazecie i czesciowo na ich stronie, ale zbytnio do tego zaufania nie mam... A co do innych partii to raczej duzego wyboru nie ma, niezle jaja beda jak bedzie trzeba w koncu wybierac te partie, tylko co wybierze reszta Polskiego spoleczenstwa? strach myslec. Moze lepiej nie psuc sobie humoru przed snem :) 1383641[/snapback] Widze, ze kupujemy tą samą prasę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 chocby na to nowe centrum (demokratyczna ?).... poszli tam wybitni ludzie wiec moze jakos to bedzie, ja w kazdym razie bede glosowal na nich 1383575[/snapback] Dokładnie Partia Demokratyczna. bylem na paru spotkaniach i wiem co nieco o tej aprtii i.....odpusccie sobie..... glosujcie na cos sensownego 1383575[/snapback] Pamiętam jeszcze jak ładnie pisałeś o tej partii. To było tak dawno :) Dla mnie to kolejne "oszołomy". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 To nie jest tak ze jakis % naszych podatkow idzie na kosciol, kosciol dostaje kase od panstwa na ktore bardzo slono placimy (chyba najdrozej w europie) a to: fundusz koscielny, wsparcie dla katolickich akcji charytatywnych (o bardzo malej skutecznosci), obdarowywanie kosciola nieruchomosciami (za ktore nie placa podatku a szpitale placa) przywileje (import na cele wyznaniowe) i wiele innych, do tego dochodzi medialna indoktrynacja (tez za nasze pieniadze) i spolecznie uzyteczna stacja Radio Maryja razem z TV Trwam. Napewno pominalem mnostwo rzeczy, a to wszystko mi sie po prostu nie podoba. 1383305[/snapback] To prawda o finansach koscioła.Dlaczego takie larum podnoszone jest gdy chodzi o to że Niemcy,czy Żydzi chcą odzyskac swoje posiadłości,a gdy Krk w majestacie prawa dostaje działki,czy budynki (na mocy porozumień episkopatu z rządem,dot. odzyskania znacjonalizowanych majątków),a potem je odsprzedaje za ciężką kasę (wystarczy poszukac info w indexie superwizjera).A afera z Salezjanami? Kościół ma być do szerzenia ewangelii,wierni powinni łożyć na swoich plebanów (czyli ponosić koszty tego że chcą w sposób zorganizowany w coś wierzyć) Natomiast kościół nie ma być instytucją polityczno-biznesową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Heh może ten post będzie dziwny dla wielu szczególnie w porównaniu z poprzednimi jaki tu napisałem, ale dowiedzaiłem się że Kościół dostanie największe dopłaty z UE (do hektara) gdyż ma najwięcej ziemi agralnej (po państwie oczywiście) w Polsce :mur: Jestem zniesmaczony, zarazem oburzony, i jak tu bronić swojej wiary :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Nie musisz bronic wiary, bo tu nikt jej nie atakuje, tylko oblude ksiezy ktorzy w imie wiary robia co chca, w koncu do modlitwy nie potrzebujesz ksiedza, kosciola? Sprawa wiary to na inny topic, ale z tego co pamietam takie tematy szybko sie zamykaja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Nie musisz bronic wiary, bo tu nikt jej nie atakuje, tylko oblude ksiezy ktorzy w imie wiary robia co chca, w koncu do modlitwy nie potrzebujesz ksiedza, kosciola? Sprawa wiary to na inny topic, ale z tego co pamietam takie tematy szybko sie zamykaja :D 1385053[/snapback] Tu się z tobą zgodze, bo przecież Rydzyk nie jest wyjątkiem (w pewnym sensie jednak jest) takich pseudo księży jest niestety w Polsce wielu, a ich swawola dotkneła nawet mojej parafi, która do najmniejszych nie należy a co dopiero dzieje się w tych mniejszy wiejskich eech szkoda gadać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 To juz norma, pare stron wczesniej pisalem jak w moim miescie zbierali kase na budowe nowego kosciola. Zamiast kosciola najpierw powstala WILLA dla 4 ksiezy... A kase zbierala baba tak, ze wszystko notowala, sasiad dal tyle, zapisala ile, inny sasiad nie dal nic - TO TEZ ODNOTOWALA :> A na malych wsiach to prosto z mostu wala, po nazwiskach, ze ten i ten nie dal nic na koledzie, albo jakas zbiorke itp. Nie wiem czemu ludzie na to pozwalaja :/ Ale umrze juz "stare" spoleczenstwo i duzo bedzie mlodych ludzi ktorych raczej do kosciola nie ciagnie... Ciekawe kto wtedy bedzie rzucal na kase? Ciekawe skad sobie zapewnia dochody :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 To juz norma, pare stron wczesniej pisalem jak w moim miescie zbierali kase na budowe nowego kosciola. Zamiast kosciola najpierw powstala WILLA dla 4 ksiezy... A kase zbierala baba tak, ze wszystko notowala, sasiad dal tyle, zapisala ile, inny sasiad nie dal nic - TO TEZ ODNOTOWALA :> A na malych wsiach to prosto z mostu wala, po nazwiskach, ze ten i ten nie dal nic na koledzie, albo jakas zbiorke itp. Nie wiem czemu ludzie na to pozwalaja :/ Ale umrze juz "stare" spoleczenstwo i duzo bedzie mlodych ludzi ktorych raczej do kosciola nie ciagnie... Ciekawe kto wtedy bedzie rzucal na kase? Ciekawe skad sobie zapewnia dochody :> 1385118[/snapback] Heh u mnie budowa kościoła niedawno się skończyła, po kościele plebania została wybudowana, najśmieszniejsze jest to co znajduje się na owej plebani Ot po wybudowaniu nieskromnego budynku na plac budowy przyjechał dźwig, tak się złożyło iż akurta przechodziłem z kumplem, a że były wakacje i mieliśmy sporo czasu (w południe nigdy nie pije) to postanowiliśmy przypatrzyć się co na owy dach plebani zostanie położone (a co może być krzyż, ewentualnie może jakaś patronka parafii) chmm ku naszemu zdziwieniu na dachu plebani (jest wypłaszczony w tym miejscu) postawili se......... dinozaura takiego betonowego, ok metra wysokości, myślałem że pękne ze smiechu jak widział miny starszych ludzi którzy przyglądali się na co poszły ich datki :D :D :D Zdaniem mojego profesora ateizm to wiara mająca najgorliwszych wyznawców, fundamentalistów Ponieważ człowiek wierzący nie wie czy Bóg istnieje czy też nie, lecz w niego wieży Ateista wie że Boga nie ma :D Patrząc z jak najbardziej obiektywnej strony (przynajmniej staram się) moge stwierdzić tak: 1. Każdy ma własne zdanie i powinien go bronić w sposób odpowiedni by nie uraźić swą wypowiedzią osób innych, dla mnie jest to zasada fundamentalan 2. Uważam iż kościół jest instytucją częsciowo ułomną i niestety niektóre argumenty są trafne, aczkolwiek nazbyt ogólnikowe, myśle iż w świadomości ludzi będących nie wierzącymi w Boga (ateizm ma rózne podstawy, filozoficzny, w Polsce głownie z lenistwa, buntu nastolatków) narosło wiele mitów, uważają iż większośc katolików chodzi do kościoła na pokaz, lub jest tak radykalna jak R.M, a ja się z tym nie zgodze (do końca) wielu ludzi jest wieżących, praktykujących, wcielających nauki kościoła w życie (oczywiście jest wielu którzy czynią odwrotnie), a i R.M też do końca nie jst monolitem i nie każdy słuchacz musi być od razu uprzedzony do wszystkiego i wszystkich 3. Kończe na podsumowanie musze stwierdzić tak iż kościół ma legitymacje do wygłaszania swych poglądów legitymacja którą otrzymuje od wiernych, nie tylko starych, owszem chrzescijaństwo w Polsce się zmienia, aczkolwiek nie upada, prorocze wizje iż niedługo nie będzie komu chodzić do kościoła nie zbyt chcą się sprawdzić, okazuje się że odsetek ludzi młodych chodzących do kościoła w Polsce i na zachodzie jest o wiele wyższy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Krk znajduje się w scisłej zależności ze swiatem polityki (nie sensu stricto) Otuż politykierzy wykorzystuja krk do zdobywania elektoratu,gdyż jest on kartą przetargową.Ile to razy kathoprawicowe partie,(czy extremalni księża)mówili że:głosowanie na człowieka (partię) popierającego x,y,z, jest grzechem przeciw kosciołowi itp.I takie batalie trwają nadal,ot choćby Młodzierz wszechpolska (dyskusja z jej członkami to :mur: ),która rzekomo broni "wiary i kościoła" (czesto wyzwiskami i kamieniami)Kathoprawicowo populistyczne Pis-uary,lpr jeśli jakas partia rzuci hasło dotyczące drażliwych spraw społecznych,natychmiast odwołuje się do kościła - jakimi to oni nie są uczciwymi ludźmi i obrońcami moralności.konkretyzując jest to niezdrowa sytuacja,w polskiej "polityce :lol: " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 No to wyczyscilo sie ehh :> Ktos ma jakis pomysl na TYTUL tego watku? jakis taki bardziej okreslajacy co w nim jest, bo w koncu nie o samym Rydzyki itp. mowimy tutaj :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) Tylko że kościół nie ponosi odpowiedzialność za to co mówią politycy, faktem jest że niektórzy księżą za pomocą autorytetu kościoła wspierają konkretne partie, polityków załatwiając przy tym swe własne interesy, co jest oczywiście niedopuszczalne, ale już Episkopat Polski stara się być apolityczny, nie można powiedzieć iż kościół wprost faworyzuje jakąś [artie, prosze zauważyć że wśród ogromnej liczby księży muszą znaleźć się "czarne owce", problem w tym jak te "czarne owce" eliminować z życia kościoła. A to że kościół ma takie poglądy jakie ma no cóż, jest to wspólnota wyznaniowa mające wenętrzne określone prawa formalne- moralne, poza które raczej nie wyjdzie, według mnie kościól ma prawo nawet obowiązek wypowiedzieć się na tematy takie jak eutanazja, aborcja, gdyż są to tematy ważne dla wyznawców i nie wyobrażam sobie aby kościół na zajął na nie stanowiska, może również lobbować na rzezc swoich rozwiązań (nie mylić z przymuszaniem do nich) Moim zdaniem dobrze że owy temat się rozwinał jest ciekawszy, bardziej kontrastowy, w którym są wieksze szanse zawiązania się polemiki, nie tylko wrzucania pustych słów, Rydzyk i R.M jakie są każdy widzi, i każdemu się to nie podoba z wyjątkiem ich sympatyków, wieć taki temat jest jałowy, natomiast teraz jest możliwośc do głebszej dyskusji Tylko porśba do wszystkich którzy się będą udzielać, aby swe wypowiedzi umieli czymś umotywować, i żeby nie było postów typu: Kościół to ...chu Księża to......złodzie Katolicy to ..... ciemnogród Takie posty niczego do tematu nie wnoszą, a mogą kogoś nie potrzebnie uraźić, a skoro większość z was nie przepada za Młodzieżą Wszechpolską (dziwne bo ja też :) ) wieć starajmy się rozmaiwać jak ludzie na poziomie ,a nie bierzmy przykładu z tych krzykaczy Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) "problem w tym jak te "czarne owce" eliminować z życia kościoła" Nie eliminuja, tylko przenosza na inna parafie, a tam dalej robia swoje. Heh tak najwygodniej. Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Kosciol zapomniał co to jest czystosc wielbienia i porządek. W religiach nazywanych sektami przez KK - SJ, BAdacze, ZIelonoswiątkowcy - nie ma takich problemów na taką skalę. Istnieje cos takiego jak sąd wyznaniowy. Na czym to polega, jesli ktos grzeszy nieustannie, nie okazuje skruchy - zostaje wykluczony z danej spolecznosci. NA taki pomysł wpadł jeden z Apostołów, (list do Rzymian, Dzieje). Niestety KK zapomnial o tym przykazaniu. Dlatego mamy np Rydzyka, JAnkowskiego, których tak naprawdę nie wiadomo jak ugryźć. Sam watykan za bardzo nie wiedział co zrobic... Więc jesli tak wygląda sprawa z przedstawicielami - to co mówic o pomniejszych... Nie wiem czy to prawda, ale nawet jak zmieni sie religie to i tak akta koscielne sie tej osoby cały czas trzyma :/ .... JAk to sie ma do wersetów zakazujących przebywania z niegodziwcami, jadania z jednego stołu z nimi ? Wszystko jest nie tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) Dzis w prasie pisza, ze Jankowski ma problemy, bo rana na nodze nie chce mu sie goic. Z powodu ze jest cukrzykiem i lubi duzo slodyczy wsuwac, to ma niestabilny poziom cukru, a jedynym wyjsciem na niegojaca sie noge bedzie amputacja hyh. Przebywa sobie w prywatnej klinice, najnowoczesniejszy szpital, ma w swoim pokoju telefon, TV satelitarna na dodatek ma jeszcze internet :) pelen luksus, a dobra bez zabiegow kosztuje tylko 250zl. Ciekawe ile polakow stac na takie luksusy podczas choroby. A ksieza sie tak zaklinaja, ze bardzo malo zarabiaja :) Tez bym chcial tak bardzo malo zarabiac by mnie bylo stac na takie bajery. Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Skrytobójca Właśnie o to mi chodzi, wiem iż w kościele wyrobiła się taka maniera, która oczywiście jest patologią i to patologią którą nalezy jak najszybciej wyeliminować, gdyż dyskrtdytuje ona kościół Zakaz przebywania z ludźmi nie wierzącymi (poganami :) bez obrazy, tak tylko) to kompletny archaizm, wynikający raczej z średniowiecznej mętalności, niż słowa bożego, takie martwe prawo, jakich jest wiele w świecie, przykład W niektórych stanach USA można trafić za kratki (formalnie oczywiście prawo martwe) za uprawianie seksu innego niż po bożemu :), kiedy gadała nam o tym profesor płakaliśmy ze smiechy, sor za mały OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 nie wiem czy zauwazyl;iscie jedno.... ma wejsc ustawa reprywatyzacyjna..... (swoja droga jestem zainteresowany, gdyz moja rodzina byla wlascicielem dosc sporych polaci gruntu blisko centrum warszawy) i co..... i my dostaniemy 15% wartosci.... a kosciol nie dosc ze dostaje ciagle nowe dzialki,to jescze odzyskuje 100% wartosci przedwojennego mienia.... I GDZIE TO KUR** SPRAWIEDLIWOSC?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...