Skocz do zawartości
Araki0

ARYCTIC VS ZALMAN

Rekomendowane odpowiedzi

Chce wlasnie kupic chlodzenie do Radeona 9700 ktore bedzie na tyle wydajne zeby podkrecic go do PRO albo podobnie.Mam do wyboru Zalmana ZM80C-HP+ZM-OP1 lub ARTCTIC VGA Silencer Rev 3 .Znam ceny obydwuch urzadzen i nie chodzi mi o halas chodzi mi tylko o wydajnosc. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pierwszy link jest u mnie po niemiecku i nie bardzo moge widziec o co w nim chodzi a drugi jest calkiem fajny czy jego wydajnosc jest wieksza od C czy tylko rozni sie dodatkowymi radiatorkami dodanymi do tego zestawu D ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydajność ZM80D-HP jest większa niż ZM80C-HP tylko z powodu dwóch rurek cieplnych, a radiatorki przydają sie gdy kręcisz też pamięci. Tu masz link do innego systemu chłodzenia który jest ponoć najlepszy (jeśli nie zależy ci na ciszy lecz na wydajności :lol: ) http://www.4max.pl/produkt.asp?id=824

A to ZALMANka ZM80C-HP on też z wentylatorkiem OP1 nieżle chłodzi...

http://www.4max.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=349

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz arctica , duzo tanszy i w sumei wydajniejszy , bo do tych zalmanow i tak by sie przydal wiatrak jak chcesz krecic mocno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ten zalman ma 2 heatpipy wiec chyba bedzie wydajniejszy i do teog wersja d ma radiatorki do pamiatek a i tak pewnie chce mic wentylator.A czy arctic radiatorem przylega do gpu i do pamieci czy tylko do gpu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam arctica od wczoraj i mosze powiedziec że jestem z niego zaje.... zadowolony.Na standardowym chłodzeniu nawet nie mażyłem zeby go podkręcic na 330, a po zainstalowaniu wystarczy popatrzeć na muj opis.Dodam jeszcze że podkręcałem mojego radka na 415 ale bałem się już o niego i nie dokończyłem testów.Jednym słowem Arctic is the best.A arctic ma tylko jedną małą wade mianowicie ma troche słabo wypolerowaną powieżchnie styku z gpu ale wystarczy pare papierków ściernych i można sie przejżeć jak w lustrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bieda bieda  nigdzie nie można  dostać  VGA Silencera  :(

może  ktoś zapoda  jakiegos linka gdzie można  go  jeszcze  kupić

poszukać nie łaska :?:

ARCTIC VGA Silencer

:evil:

a co do tematu...ja mam Silencera u siebe i jestem zadowolony...napewno nie wydałbym takiej kasy na tego zalmana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj odebrałem swojego Silencera (rev. 3) no i ma jedną wadę - niestety żeby było całkiem dobrze, trzeba mu polerkę zrobić. Jutro chyba papier będę kupował. Ale poza tym OK. A radiatory na pamięci sam zrobiłem (2x stare coolery Socket7, brzeszczot i pilnik).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki

za info

Dałem namiar kolesiowi który w cholere rzeczy kupił juzna Alegro

mam nadziejęże do końca tygodnia będęmiał go w domu

#### Update ####

zamówiłem w http://www.csklep.pl

mam nadzieję ze do środy dojdzie

dzięki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi