Araki0 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Chce wlasnie kupic chlodzenie do Radeona 9700 ktore bedzie na tyle wydajne zeby podkrecic go do PRO albo podobnie.Mam do wyboru Zalmana ZM80C-HP+ZM-OP1 lub ARTCTIC VGA Silencer Rev 3 .Znam ceny obydwuch urzadzen i nie chodzi mi o halas chodzi mi tylko o wydajnosc. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Tu Masz porównanie http://www.silenthardware.de/reviews/vga/a...erocool_vm_101/ ale lepsza jest wersja ZM80D-HPhttp://sklep.barwkomp.pl/index2.php?id2=me..._p=TWRADZM80DHP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Ten pierwszy link jest u mnie po niemiecku i nie bardzo moge widziec o co w nim chodzi a drugi jest calkiem fajny czy jego wydajnosc jest wieksza od C czy tylko rozni sie dodatkowymi radiatorkami dodanymi do tego zestawu D ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Wersja D różni się o C tym, że ma 2 Heatpipy . Tu masz porównanie z VGA Silenceremhttp://www.insanetek.com/index.php?page=zalmanzm80d-hp Co do niemieckiej strony to u dołu masz przejście do następnych stron z wykresami porównawczymi Nachste Seite Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Wydajność ZM80D-HP jest większa niż ZM80C-HP tylko z powodu dwóch rurek cieplnych, a radiatorki przydają sie gdy kręcisz też pamięci. Tu masz link do innego systemu chłodzenia który jest ponoć najlepszy (jeśli nie zależy ci na ciszy lecz na wydajności :lol: ) http://www.4max.pl/produkt.asp?id=824 A to ZALMANka ZM80C-HP on też z wentylatorkiem OP1 nieżle chłodzi... http://www.4max.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=349 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 bierz arctica , duzo tanszy i w sumei wydajniejszy , bo do tych zalmanow i tak by sie przydal wiatrak jak chcesz krecic mocno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 arctic zdecydowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Ale ten zalman ma 2 heatpipy wiec chyba bedzie wydajniejszy i do teog wersja d ma radiatorki do pamiatek a i tak pewnie chce mic wentylator.A czy arctic radiatorem przylega do gpu i do pamieci czy tylko do gpu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 tylko do GPU, musisz dokupic radiatorki na pamiec i chlodzenie bedzie ZNACZNIE wydajniejsze niz zalman, a koszt mniejszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Ale chyba niektore radiatorki sa za durze i przy arcticu tzeba bedzie pilowac i trzeba doliczyc koszt radiatorkow czyli jakies 50zl ale i tak bedzie mniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 spokojnie, wiekszosc radiatorkow pasuje idealnie silencer ok 55 zl + super radiatorki 50 zl = 105 zl, a zalman, ktory jest mniej wydajny znacznie wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Ale zalman ciszej ale na dzwieku mi nie zalezy bo i tak mam suchawki .Aha czy ty tego twojego radeona kupiles orginalnego pro czy nie a jesli nie to czy go podkreciles Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 a widzisz gdzies znaczek @ ? oczywiscie, ze pelna wersje PRO i podkreca sie na 380 MHz GPU, a pamieci na 340 (czyli 680) ale pewniej jest na 330 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 A jakie chlodzonko masz i czy twoj radek jest silniejszy od mojego bez krecenia ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 w sumie mozna jednoznacznie powiedziec, ze radek 9500pro = radek 9700 nie pro po testach wielu mam takie chlodzenie jakie Ci proponuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pok Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Ja mam arctica od wczoraj i mosze powiedziec że jestem z niego zaje.... zadowolony.Na standardowym chłodzeniu nawet nie mażyłem zeby go podkręcic na 330, a po zainstalowaniu wystarczy popatrzeć na muj opis.Dodam jeszcze że podkręcałem mojego radka na 415 ale bałem się już o niego i nie dokończyłem testów.Jednym słowem Arctic is the best.A arctic ma tylko jedną małą wade mianowicie ma troche słabo wypolerowaną powieżchnie styku z gpu ale wystarczy pare papierków ściernych i można sie przejżeć jak w lustrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Bieda bieda nigdzie nie można dostać VGA Silencera :( może ktoś zapoda jakiegos linka gdzie można go jeszcze kupić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Bieda bieda nigdzie nie można dostać VGA Silencera :( może ktoś zapoda jakiegos linka gdzie można go jeszcze kupić poszukać nie łaska :?: ARCTIC VGA Silencer :evil: a co do tematu...ja mam Silencera u siebe i jestem zadowolony...napewno nie wydałbym takiej kasy na tego zalmana... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Wczoraj odebrałem swojego Silencera (rev. 3) no i ma jedną wadę - niestety żeby było całkiem dobrze, trzeba mu polerkę zrobić. Jutro chyba papier będę kupował. Ale poza tym OK. A radiatory na pamięci sam zrobiłem (2x stare coolery Socket7, brzeszczot i pilnik). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blacky Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 http://www.csklep.pl - będzie we wtorek, środę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Dzięki za info Dałem namiar kolesiowi który w cholere rzeczy kupił juzna Alegro mam nadziejęże do końca tygodnia będęmiał go w domu #### Update #### zamówiłem w http://www.csklep.pl mam nadzieję ze do środy dojdzie dzięki za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Ja też kupiłem silencera, ale mi zależy głównie na ciszy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 no to dajesz silnecera na wolne obroty i juz :) przelacznik jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Wiem, wiem w środę będę go miał, może nawet wtorek. Czekam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Widze ze temacik po dlugim zastoju obudzil sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...