cih Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Mam 256 MB pamięci samsunga, co zrobić jeżeli 1. 2x 256 MB DDR Samsung 333 MHz kosztuje 2x 300 zł = 600 zł 2. 1x 512 MB DDR Samsung 333 MHz kosztuje 700 zł W pierwszym przypadku musze dopłacić 300 zł w drugim 400 zł jak sądzicie które rozwiązanie będzie lepsze ? Chodzi mi przedewszystkim o stabilność wydajność i o to żeby pamięci nie żarły się ze sobą ( dwie pamięci identyczne nie powinny mieć problemów w współpracy ale różnie bywa ?) :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havranek Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Moim zdaniem lepsza będzie jedna kostka, mimo że trochę droższa. Im mniej obsadzonych banków tym lepiej, mniejszy jest też pobór mocy. Inna sprawa, że w razie awarii jednej kostki miałbyś jeszcze drugą, ale mimo wszystko brałbym 1x512. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Moim zdaniem lepsza będzie jedna kostka, mimo że trochę droższa. Im mniej obsadzonych banków tym lepiej, mniejszy jest też pobór mocy. Inna sprawa, że w razie awarii jednej kostki miałbyś jeszcze drugą, ale mimo wszystko brałbym 1x512. Z dożywotnią gwarancją Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Im niej kości pamięci tym lepiej :wink: z drugiej strony jeśli bedą to identyczne dwie kostki też nie powinno być problemów. Jednak za wyborem 1x512 przemawia jezszcze to, że nie zapychasz sobie banków na płycie i w przyszłości będziesz mógł coś dołożyć :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Im niej kości pamięci tym lepiej :wink: z drugiej strony jeśli bedą to identyczne dwie kostki też nie powinno być problemów. Jednak za wyborem 1x512 przemawia jezszcze to, że nie zapychasz sobie banków na płycie i w przyszłości będziesz mógł coś dołożyć :wink: Jeszcze jeden bank tak i tak mi zostanie :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Prz obsadzeniu 3 slotu różnie bywa ze stabilnością. U mnie 2 X 256MB Nanya CL2 chodzi idealnie ale po dołożeniu trzeciej kostki 256 (SPECTEK) system wychodził z 3DMARK do Windowas (3 pamięć na 100% sprawna). W Windowsie wszystko chodziło ok. Trzeba też rozróżnić pojęcie slotu i banku. Są pamięci 256 które zajmują 2 banki i takie (jak ja mam), które zajmują jeden bank (kości po 1 lub po 2 stronach). Polecam 1x512MB jeżeli chcesz w przyszłości jeszcze zwiększyć ilość RAM-u. Ostatnio na giełdzie widzałem kości NANYA DDR 333 (300zł) jednostronne (1 bank). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Mam 256 MB pamięci samsunga, co zrobić jeżeli 1. 2x 256 MB DDR Samsung 333 MHz kosztuje 2x 300 zł = 600 zł 2. 1x 512 MB DDR Samsung 333 MHz kosztuje 700 zł W pierwszym przypadku musze dopłacić 300 zł w drugim 400 zł jak sądzicie które rozwiązanie będzie lepsze ? Chodzi mi przedewszystkim o stabilność wydajność i o to żeby pamięci nie żarły się ze sobą ( dwie pamięci identyczne nie powinny mieć problemów w współpracy ale różnie bywa ?) :? Z tego co wiem jedna kość bedze bardzej wydajna, ktos mi kiedy mówil ze jak sa dwie to jedna nigdy nie pracuje na 100%, ale głowy nie dam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Mam 256 MB pamięci samsunga, co zrobić jeżeli 1. 2x 256 MB DDR Samsung 333 MHz kosztuje 2x 300 zł = 600 zł 2. 1x 512 MB DDR Samsung 333 MHz kosztuje 700 zł W pierwszym przypadku musze dopłacić 300 zł w drugim 400 zł jak sądzicie które rozwiązanie będzie lepsze ? Chodzi mi przedewszystkim o stabilność wydajność i o to żeby pamięci nie żarły się ze sobą ( dwie pamięci identyczne nie powinny mieć problemów w współpracy ale różnie bywa ?) :? Z tego co wiem jedna kość bedze bardzej wydajna, ktos mi kiedy mówil ze jak sa dwie to jedna nigdy nie pracuje na 100%, ale głowy nie dam Nieprawda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Z tego co wiem jedna kość bedze bardzej wydajna, ktos mi kiedy mówil ze jak sa dwie to jedna nigdy nie pracuje na 100%, ale głowy nie dam ...bo ją stracisz :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Z tego co wiem jedna kość bedze bardzej wydajna, ktos mi kiedy mówil ze jak sa dwie to jedna nigdy nie pracuje na 100%, ale głowy nie dam ...bo ją stracisz :-) Moim zdaniem wydajność powinna być ta sama tylko czy nie będzię problemów, ze stabilnością ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Moim zdaniem wydajność powinna być ta sama tylko czy nie będzię problemów, ze stabilnością ?Też nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Moim zdaniem wydajność powinna być ta sama tylko czy nie będzię problemów, ze stabilnością ?Też nie. to nie to tez nie moze sie wypowiedz na ten temat a nie tylko krytkujesz. Wiec jakie jest twoje zdanie na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 pewnie, że lepiej zainwestować w 1 kość o większej pojemności. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Nie zgodze sie z liskiem :P , 1 kostka jest najlepshym rozwiazaniem ,zdarzaja sie problemy ze stabilnoscia ,ALE oczywiscie w przypadku tkzw. żyłowania :wink: pamieci ,czytalem sporo recenzji i im wiecej slotow obsadzone tym czesto mniejsha krecalnosc danego konfiga, sam tego doswiadczylem ,mam 2x kostki kingstona aktualnie w domu 128mb, przy obsadzonym jednym slocie pamiec wyrabia 2-3mhz wiecej ;] ,moshe to i niewiele ale jednak cos ;]]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Z dożywotnią gwarancją od kiedy samsungi maja dozywotnia gwarancje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...