MeHow Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 wie ktos, kiedy Dialog zawita do wawy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 chyba nie za szybko . z tego co wiem to chyba ograniczyli troche inwestycje . a wejscie do wawy to na pewno duza inwestycja . nie mowiac ze juz pewno jakas alternatywa dla tpsy jest w wawie. wiec dialogowi sie nie spieszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Zaczyna mi się podobać konkurencja TP SA / DIALOG :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 mi tez sie bardzo podoba ta konkurencja :) 1mbit za 99 zl to jak za darmo prawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Ciekawe jak się to ma do fuzii dialogu z netią, interesuje mnie czy na terenach netii też to będzie obowiązywać, bo niestety Dialogu w mojej okolicy nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sayetan Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 ostatnio byl nawet artykul na jednym z Linuksowych portali o internecie w Japonii pisalo tam ze sposrod 10 najwiekszych dostawcos internetu znalazly sie tylko dwie firmy spoza Japonii jedna z Holandii i jedna ze Szwecji, co do Holandii to nie wiem jakie tam sa ceny, ale kiedys pisali ze w Szwecji firma Bostream ma lacza 27 Mbit/s w cenie ~60zl na polskie wracajac do Japonii w artykule napisali ze 100 Kbit w przeliczeniu na polskie kosztuje 0,33 zl a wiec ja za swoje lacze placilbym 0,66 zl a nie 85,60 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Własnie zadzowniłem do Dialogu. No i czar dla mnie prysł :evil: Niestety w zasięgu central są w Łodzi objęte jedynie większe ulice centrum miasta. Wszystko co trzy przecznice od Piotrkowskiej niestyty musi czekać. W zasięgu są równiez niektóre części Widzewa i Retkini. A na moich Dołach....nadal doły. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 ostatnio byl nawet artykul na jednym z Linuksowych portali o internecie w Japonii pisalo tam ze sposrod 10 najwiekszych dostawcos internetu znalazly sie tylko dwie firmy spoza Japonii jedna z Holandii i jedna ze Szwecji, co do Holandii to nie wiem jakie tam sa ceny, ale kiedys pisali ze w Szwecji firma Bostream ma lacza 27 Mbit/s w cenie ~60zl na polskie wracajac do Japonii w artykule napisali ze 100 Kbit w przeliczeniu na polskie kosztuje 0,33 zl a wiec ja za swoje lacze placilbym 0,66 zl a nie 85,60 zl A w Sierra Leone sredni dzienny dochod wynosi 1$ i brakuje szczepionek na grype i wiele innych. Takie linuksowe portale to powinni zamykac bo sieja herezje i zanizaja poziom wyksztalcenia... :? Jak chcesz uzywac sformulowan "placilbym" to poprostu sie wyprowadz do Szwecji czy Japonii, bo inaczej to nie ma sensu, zanim to zrobisz zorientuj sie jednak np w cenach mieszkan w Japonii, najwyzsze na swiecie, srednia miesieczna na kompletnych zadupiach w Tokio za samo mieszkanie (bez gazu pradu itd) to 2000-5000 zlotych w centrum za lepsze i bardziej luksusowe mieszkania ceny sa od 10.000 zl/mies Tez pisali o tym na linuksowym portaliku??? Tu masz pare linkow moze sie zdecydujesz na jakies przytulne mieszkanko ze 100 mbitami gratis! :P http://www.cozyhouse.net/tokyoguesthouse.html http://www.create-souken.com/ http://www.kyoto.zaq.ne.jp/greenpeace/ Jen około 3,28 zł za 100 jenow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Ten Bostream jest popularny na Hubach DC++ :) Ale w samej Szwecji nie wszyscy moga sobie zalorzyc Bostream, jest on tak dostepny u Vikingow jak u nas Dialog czy ACN wiec nie ma co go porownywac do telekomuny. Net w zasadzie jest tani (i "szybki") w przeliczeniu na zlotowki za oceanem atlantyckim oraz na dalekim wschodzie (np: japonia), w Europie tych wiekszych providerow ceny nie powalaja juz na kolana :) (patrz Niemcy - Telekom oraz ceny np: chello na zachodzie - podobne do naszych ale i limity maja niektorzy jeszcze mniejsze :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 ostatnio byl nawet artykul na jednym z Linuksowych portali o internecie w Japonii pisalo tam ze sposrod 10 najwiekszych dostawcos internetu znalazly sie tylko dwie firmy spoza Japonii jedna z Holandii i jedna ze Szwecji, co do Holandii to nie wiem jakie tam sa ceny, ale kiedys pisali ze w Szwecji firma Bostream ma lacza 27 Mbit/s w cenie ~60zl na polskie wracajac do Japonii w artykule napisali ze 100 Kbit w przeliczeniu na polskie kosztuje 0,33 zl a wiec ja za swoje lacze placilbym 0,66 zl a nie 85,60 zl A w Sierra Leone sredni dzienny dochod wynosi 1$ i brakuje szczepionek na grype i wiele innych. Takie linuksowe portale to powinni zamykac bo sieja herezje i zanizaja poziom wyksztalcenia... :? Jak chcesz uzywac sformulowan "placilbym" to poprostu sie wyprowadz do Szwecji czy Japonii, bo inaczej to nie ma sensu, zanim to zrobisz zorientuj sie jednak np w cenach mieszkan w Japonii, najwyzsze na swiecie, srednia miesieczna na kompletnych zadupiach w Tokio za samo mieszkanie (bez gazu pradu itd) to 2000-5000 zlotych w centrum za lepsze i bardziej luksusowe mieszkania ceny sa od 10.000 zl/mies Tez pisali o tym na linuksowym portaliku??? Tu masz pare linkow moze sie zdecydujesz na jakies przytulne mieszkanko ze 100 mbitami gratis! :P http://www.cozyhouse.net/tokyoguesthouse.html http://www.create-souken.com/ http://www.kyoto.zaq.ne.jp/greenpeace/ Jen około 3,28 zł za 100 jenow Ostatnio widziałem w TV jak licytowali miejsca na cmentarzu w centrum, ceny po kilkaset tys. $$$ bo tam nigdzie miejsca nie ma. Wyobraź sobie, że mieszkasz w bloku i masz 1 mln sąsiadów a na twoim osiedlu mieszka 4 mln osób. Poza tym oni pracują kilkanaście godzin dziennie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Bostream oferuje nastepujące wersje: istream (praktycznie caly kraj) do 512 kbit (UL:?) 298 kr/mies xstream (dostepny w kilkudziesieciu wiekszych miastach) do 2,5 mbit 449 kr/mies (UL:do 0.8 mbit/s) scream lite (na terenie miast Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Helsingborg, Umeå, Jönköping och Linköping) do 256 kbit 198 kr/mies (UL:do 64 kbit/s) do 512 kbit 248 kr/mies (UL:do 128 kbit/s) do 1024 kbit 298 kr/mies (UL:do 256 kbit/s) scream (na terenie miast Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Helsingborg, Umeå, Jönköping och Linköping) do 26 mbit 398 kr/mies Jako VDSL jest to 26 mbit/s jako ADSL jest to DL:do 8 mbit/s, UL:0.8 mbit/s Z informacji na stronie wynika, ze obecnie 3.7 mln klientow Bostream'u posiada 0.5 mbita (ogolnodostepny), 1.7 mln 2.5 mbita, 800 tys. 256/512/1024 kbit w wymienionych miastach oraz kolejne 800 tys 26 mbit (8 mbit ADSL) w tych samych miastach, jak więc widac olbrzymia wiekszosc szwedow ma nadal 512 kbitow. Telia oferuje: Telia Bredband 250 DL:do 250 kbit/s, UL:do 64 kbit/s, 279 kr/mies Telia Bredband 500 DL:do 500 kbit/s, UL:do 400 kbit/s, 339 kr/mies Telia Bredband 2000 DL:do 2000 kbit/s, UL:do 400 kbit/s, 419 kr/mies Telia Bredband 8000 DL:do 8 mbit/s, UL:do 800 kbit/s, 449 kr/mies Telia Bredband 10 Mbit (dostepna w nielicznych regionach) Symetryczne 10 mbit DL/UL:do 10 mbit/s, 449 kr/mies Dla porownania niemiecki Telekom oferuje: T-DSL 1000 DL:do 1024 kbit/s, UL:do 128 kbit/s, 16.99 EUR/mies T-DSL 2000 DL:do 2048 kbit/s, UL:do 192 kbit/s, 19.99 EUR/mies T-DSL 3000 DL:do 3072 kbit/s, UL:do 384 kbit/s, 24.99 EUR/mies Zwroccie uwage zwlaszcza na niskie wartosci Uploadu (za dodatkową oplata mozna je zwiekszyc w T-DSL 2000 do 384 kbit/s i w T-DSL 3000 do 512 kbit/s ) Tak wiec neo jako ogolnodostepne z DL:640 kbit/s UL:192 kbit/s nie jest wcale takie zle. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Telekom ma tez limity :P Dla dsl trzeba wziac jakis limit trafficu: albo czasowy albo volume (czyli ilosc przeslanych danych) albo flatrate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Niema jak dialog.....byłem użytkownikiem tpsa i doszlem do wniosku, że w TPSA nic załatwić się nieda....usługe zamówiłem w ciągu 5 minut pod TeleCentrum, a na uruchomienie mieli 6 godzin....spox firma. A co do Dialnet DSL 1MB/s to chyba tańszej usługi niema....tylko, że jedyna wadą jest "ograniczenia techniczne" :) Net w dialogu nawet na modemie spox chodzi:) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fejkk Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 Tak wiec neo jako ogolnodostepne z DL:640 kbit/s UL:192 kbit/s nie jest wcale takie zle. :D Takie ogólnodostępne neo to niech se wsadzą w ******** bo jakoś u mnie nie ma możliwości założenia tego szajsu ;). Jak była ta promocja próbna na 1 miech to powiedzieli że założą... a jak po modem poszedłem to powiedzieli że nie ma możliwości technicznych :lol:. Dlatego zostaje przy moim radiu które śmiga aż miło :). Strony mi sie w 1sek ładują. A po drugie w usłudze DSL zawsze wartość UP/DN jest prawie w takim samym stosunku(4:1)... To normalne bo to łącza asymetryczne i nigdy nie będzie większych. Max na łączu DSL można osiągnąć 8mbits DN i 2mbits UP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 31 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2004 8 down 1 up :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fejkk Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Tak... 8/1. Mała pomyłka :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...