Skocz do zawartości
klimekxy

Szlifowanie Rdzenia w Gf 4 Ti 4400 jak ...??

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki wielkie chłopaki - jutro ide po papier ścierny i zaczynam sie bawić (tak na próbe podkręciłem karte do wartosci 300/650 zero artefaktów - aczkolwiek pamięci były gorące(radiatorki musza być), po dokonaniu zmian podziele sie z wami moimi uwagami. pozdrawiam Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POWER BY AMD GF4 TI4200 msi @ 350/700 8O

Ja na identycznej karcie (Gf 4Ti 4400 Creative) dojechałem do 307/730, ale jak pamięci ustawiłem na 660 to miałem najwięcej 3DMark'ów.

Na rdzeniu miałem Zalmana, a na pamięciach miedziane radiatorki od ramu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie

Szlifowanie dobieglo konca :) Przedstawie kolejne etapy swojej pracy oraz przyblize wplyw powyzszych dzialan na psychikę szlifujacego.

niestety nie wiem jak zamieścic dzięcia wiec podziele sie ogólnymi wrażeniami. Początek stnadardowy - przygotowanie, iskra w oku -zapał jest mozemy zaczynac. Zaczynamy papierkiem 1300 idzie mozolnie po ok 20 min widac pierwsze znaczace rezultaty. Jedynie na srodku rdzenia widnieje jeszcze ślad po nadrukach :twisted: Trzemy dalej po 40 min palec nie naturalnie sie odkształca ;) ogólne emocje opadają (robimy sie znurzeni mozołem pracy) w miedzyczasie kolejne zmiany papierków (szkoda ze nie moge wam pokazac zdiec) po godzinie szlifowania resztki srebrnej posostalosci rdzenia w srodkowej czesci wydaja sie byc jakby z innej bajki :) Calośc lśni.

:D Myjemy rączki, i bierzemy sie za wybudzanie pacienta. Drżącymi rękoma smarujemy silkikonem , jeszcze tylko wiatraczek - chwila prawdy ......działa (można odetchnąć) Bierzemy sie za testowanie.

Niestety nie moge powidziec zeby nasz zabieg (wyceiony na ok10zł) przyniósł zachwycajace efekty ale jaka mamy satysfakcje !!!! :P Karta Podkręca sie do wartosci 295GPU i 625MEM są to ustawienia optymalne , zwiekszanie czestotliwosci zegara przy standardowym chlodzeniu nie przynosi zauważalnych rezultatów. Max co udalo mi sie wycisnac z Karty to 305/680mem (na pamieciach radiatory REVOLTEC)

W 3Dmarku 2k1 na sprzecie jak w podpisie na driverach 56.72 Uzyskalem 11897kt - mysle ze nie najgorzej biorac pod uwage (wersje driverow i zasmiecony XP)

Dzieki wszystkim za pomoc w zabawie - Łukasz K [/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi