klimekxy Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Czy ktoś z was wie jak sie do tego zabrać i jakiego rodzaju papierka ściernego użyć do wyrównania powierzchni rdzenia, do którego momentu wolno trzeć :-) >?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33468 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 ja jeszcze bardzije szlifowałęm az sie nic nie dało odczytać :D i praktycznie samam miedz została :D papier przyłuz do czegosprostego i ocieraj tym o rdzen ;P ..weim ze to głupio brzmi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekxy Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Dzieki wielkie chłopaki - jutro ide po papier ścierny i zaczynam sie bawić (tak na próbe podkręciłem karte do wartosci 300/650 zero artefaktów - aczkolwiek pamięci były gorące(radiatorki musza być), po dokonaniu zmian podziele sie z wami moimi uwagami. pozdrawiam Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 POWER BY AMD GF4 TI4200 msi @ 350/700 8O Ja na identycznej karcie (Gf 4Ti 4400 Creative) dojechałem do 307/730, ale jak pamięci ustawiłem na 660 to miałem najwięcej 3DMark'ów. Na rdzeniu miałem Zalmana, a na pamięciach miedziane radiatorki od ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekxy Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Panowie Szlifowanie dobieglo konca :) Przedstawie kolejne etapy swojej pracy oraz przyblize wplyw powyzszych dzialan na psychikę szlifujacego. niestety nie wiem jak zamieścic dzięcia wiec podziele sie ogólnymi wrażeniami. Początek stnadardowy - przygotowanie, iskra w oku -zapał jest mozemy zaczynac. Zaczynamy papierkiem 1300 idzie mozolnie po ok 20 min widac pierwsze znaczace rezultaty. Jedynie na srodku rdzenia widnieje jeszcze ślad po nadrukach :twisted: Trzemy dalej po 40 min palec nie naturalnie sie odkształca ;) ogólne emocje opadają (robimy sie znurzeni mozołem pracy) w miedzyczasie kolejne zmiany papierków (szkoda ze nie moge wam pokazac zdiec) po godzinie szlifowania resztki srebrnej posostalosci rdzenia w srodkowej czesci wydaja sie byc jakby z innej bajki :) Calośc lśni. :D Myjemy rączki, i bierzemy sie za wybudzanie pacienta. Drżącymi rękoma smarujemy silkikonem , jeszcze tylko wiatraczek - chwila prawdy ......działa (można odetchnąć) Bierzemy sie za testowanie. Niestety nie moge powidziec zeby nasz zabieg (wyceiony na ok10zł) przyniósł zachwycajace efekty ale jaka mamy satysfakcje !!!! :P Karta Podkręca sie do wartosci 295GPU i 625MEM są to ustawienia optymalne , zwiekszanie czestotliwosci zegara przy standardowym chlodzeniu nie przynosi zauważalnych rezultatów. Max co udalo mi sie wycisnac z Karty to 305/680mem (na pamieciach radiatory REVOLTEC) W 3Dmarku 2k1 na sprzecie jak w podpisie na driverach 56.72 Uzyskalem 11897kt - mysle ze nie najgorzej biorac pod uwage (wersje driverow i zasmiecony XP) Dzieki wszystkim za pomoc w zabawie - Łukasz K [/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...