davidian Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Witam! Wiec jakie dokladnie ustawienia?Moze masz ten bios?? Pozdrawiam Davidian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 A te: Pozatym wgrałem najnowsze tweaki do nośników z codeguys.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) ja na SOHW-812S@832S VS0A na jakiś DVD-R XIDEX (Magnetics Corporation) PI Maksymalnie : 229 PI Średnio : 93,42 PI Suma : 1546860 PIF Maksymalnie : 9 PIF Średnio : 0,14 PIF Suma : 18330 zaraz przetestuje TDK i Verbatimke jak na tak badziewiasta płytke po 1zł to chyba dobre wyniki ??? jakie są optymalne wartości tych PI i PIF ??? Edytowane 10 Lutego 2005 przez MAGIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 na tdk podziel swój wynik z tej taniej płytki przez 20 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) DVD-R Verbatim (Mitsubishi Chemical Corporation) PI Maksymalnie : 113 PI Średnio : 49,93 PI Suma : 690433 PIF Maksymalnie : 4 PIF Średnio : 0,02 PIF Suma : 2555 zmieniam bios na VS0G + wszystkie opcje w OmniPatcher`ku wypale Verbatim`a DVD-RW i zrobie testy Edytowane 10 Lutego 2005 przez MAGIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Magic :arrow: niemasz pomysłu czemu mam niebieski ekran jak uruchamiam KProbe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) wgrałem biosik VS0G + wszystkie opcje w OmniPatcher`ku wypaliłem DVD-RW Verbatim i jak narazie w KProbe2 wyniki nie są zaspecjalne teraz wgrałem z ustawieniami takimi jak u VIP`a potestuje zobacze a jak będzie w kiche to spowrotem do VS0A @Outlander co do niebieskiego ekranu spróbuj zamienić nagrywarke na slave albo podepnij pod inną taśme jak masz możliwość bo podobny "Error in a347bus.sys" błąd miałem kiedyś przy instalacji WinXP nie wiem czemu ale jak zmieniłem napęd na master to poszło :mellow: _EDIT_ dziwny jest ten program KProbe na wersji 2.2.2 jest całkiem inny wynik niż na wersji 2.4.2 te testy to lipa :mur: testowałem tą samomą DVD-RW dwukrotnie na obu wersjach za każdym razem inne wyniki _EDIT2_ wgrałem VS0A i jest najlepszy na moim egzemplarzu wgrałem tylko najnowsze tweaki i jest najlepszy cały dzień testowałem VS0A+nowe tweaki zostają :lol: Edytowane 10 Lutego 2005 przez MAGIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) Może Cie pocieszy że ja też go używam .. od dawna :D Ale wgranie nowych tweaków to niezły pomysł ... EDIT: sprawdź może VS5G .. Ja właśnie robie reinstal po próbie zainsstalowania sterów Nforce 5.10 .... nawet czysty system się nie podniósł po nich .... zostają 4.27 :/ Edytowane 10 Lutego 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioWRC Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Ktos moze to ocenic bo niemam pojecie o tym :blink: THX z gory. Liteon sohw-1633s@1653s General Information Drive: LITE-ON DVDRW SOHW-1653S Firmware: CS09 Disc: Data CD (Mitsui) Selected speed: 4 X C1 errors Maximum: 188 Average: 0.61 Total: 2272 C2 errors Maximum: 0 Average: 0.00 Total: 0 Jitter: n/a Scanning statistics Number of samples: 3720 Average scanning interval: 1.00 sec Glitches removed: 2 Edytowane 12 Lutego 2005 przez MarioWRC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 na jakim nośniku to było testowane ??? ja bym chciał takie wyniki na DVD-R i wogóle takie wyniki :shock: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioWRC Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 na jakim nośniku to było testowane ??? ja bym chciał takie wyniki na DVD-R i wogóle takie wyniki :shock: 1272695[/snapback] To byl EMTEC CDR 700MB. Wiec jak to zwykla cdr to chyba kiepsko co?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 DVD-R Verbatim (Mitsubishi Chemical Corporation) PI Maksymalnie : 113 PI Średnio : 49,93 PI Suma : 690433 PIF Maksymalnie : 4 PIF Średnio : 0,02 PIF Suma : 2555 zmieniam bios na VS0G + wszystkie opcje w OmniPatcher`ku wypale Verbatim`a DVD-RW i zrobie testy 1268268[/snapback] wynik bardzo kiepski jak na verba...u mnie PI max - ok 20 PI srednio - ok 3 PIF max - 2 PIF srednio - 0,01 nie chce mi sie wklajec screena ale mniej wiecej tak mam...na Verbach Pastelach (YUDEN) PI srednie mam 0,60 a na SONY (od RICOHJPN) 0,45-47...do niedawna jechalem na VS08, ale nidawno zminilem na C4GE (chyba taki)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtomkow Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 (edytowane) Proszę serdecznie kogoś życzliwego o link do opisu funkcji OmniPatchera Pozdrawiam! Edytowane 25 Czerwca 2005 przez rtomkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 zobacz na tej stronie http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html a tak wogóle to może google byś odpalił http://www.google.pl/search?hl=pl&q=OmniPatcher&lr= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 ja mam obecnie VS0A i dobrze się sprawuje. chciałbym zmienić na coś nowszego ale nie wiem czy jest sens? co wy na to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 VS0A jest dobry. Wystarczy go wzbogacić o świeże tweaki i chodzi jeszcze lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 świeże tweaki? możesz mi to po polskiemu napisać co mam zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 świeże tweaki? możesz mi to po polskiemu napisać co mam zrobić ? 1306304[/snapback] A te: Pozatym wgrałem najnowsze tweaki do nośników z codeguys.... 1268245[/snapback] Ten obrazek mówi sam za siebie :) Wszystko co potrzebne znajdziesz tu: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 no znam tą stronke ale o co wam chodzi z tymi tweakami ? przerabiamy bios i wgrywamy jeszcze raz ? czy wystarczy wgrać np ten: CG5G - patched - improved burn quality ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 1) Ściągasz: Omnipatcher, Latest "Recommended Tweaks" File i bios (jaki ci się tam podoba). 2) Otwierasz bios OmniPatcherem, dajesz "Apply Recommended DVD media Tweaks", wczytujesz ściągnięte tweaki i zapisujesz bios. 3) Wgrywasz bios. Nie było trudne prawda ?? Ehhhhhh....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 no wiesz trudne to nie jest bo robiłem tam by przerobić 812 na 832 ale pierwsze słysze o jakiś innych przeróbkach. jednak dzięki za wyrizumiałość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Niema sprawy ... Wyjaśnię jeszcze jedno: tzw. tweak'i to po prostu informacje o płytach (jak szybko można je nagrywać itp.), poprawiają one jakość nagrywania. Dlatego warto posiadać najnowsze nawet jeśli używa się starszego biosu, np ja używam VSOA z najnowszymi tweak'ami bo jak dla mnie jest najlepszy :) A jestem trochę niecierpliwy bo te informacje już były w tym wątku ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 (edytowane) generalnie przeglądałem ale wszystkeigo nie ogarnąłem ... lenistwo :wink: Edytowane 3 Marca 2005 przez buszi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 A co powiecie na to: Date : 2005-03-18 21:22:01Model : 1-0-0-0 E:LITE-ON DVDRW SOHW-1653S CS0GDisc : DVD-R , TTG02 [TDK Corporation]Speed : 4xECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1Scanned range : 0 - 2286095Sampling count : 111111Errors : 0PI Max : 54PI Average : 8,13PI Total : 140742PIF Max : 2PIF Average : 0,01PIF Total : 140 PI wystapil duzy na koncu plyty przez wieksza czesc bylo super plyta nagrywana na x4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 jakie wartości PI i PIF są dopuszczalne? tzn w jakich granicach są dobre? i czy są różne w zależności od płyty? chodzi mi o to czy cd ma inne granice niż dvd czy takie same ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Witam Mam nagrywarkę 451S i po zmianie na 851 potem na 832 ciągle mam prędkość nagrywania x4 a nie razy 8 . Co zrobić proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico26 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Witam. Mam Lajtka 812s z oryginalnym biosem (kupiony ok 1,5roku temu). Ostatnio kupiłem Verbatim CD-RW (32x) i za każdym razem gdy włożę go do napędu ten go wyrzuca po ok 8 sekundach. Nieważne czy chcę nagrać czy sformatować/skasować płytkę. Co robić? Rozumiem że napęd nie rozpoznaje płytki i należy zaktualizować bios do najnowszego. Ale pojawia się problem; czy wtedy będę mógł przerobić napęd na 832? Czy te najnowsze biosy nie mają blokady? A jeśli wgram bios od 832 to można to cofnąć i wgrać oryginalny bios od 812s? Dzięki za wszelką pomoc. Pozdro! P.S. Miał ktoś problemy z DVD minusami na lajtkach 812s? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...