piotrone Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Mam Mandrake 10 no wlasnie zaraz po dopaleniu lilo w trakcie startowania systemu pojawia sie nastepujacy problem wszystko leci Ok az do lini incicjowanie interfejsu eth0 przy ktorym wyskakuje <nieudane> i nastpna linia incicjoanie eth1:_ pojawia sie migajacy podkreslnik no i czeka chyba na jaks kmende czy cos ale ja nie ama pojecia co z tym zrobic?? to chyba blad z konfiguracja mojej karty sieciowej?? (bo wczesniejsze komunikaty w tej fazie startu wskazuja na instalowanie podzespolow - tak mi sie przynajmniej wydaje podczas instalacji Mandrakea wybrane karty siciowe (mam semicondutor i lan expres do wifi wszystko to co jest w Laptopie Comapaqa 2145US) byly wyswietlane pod calkiem innymi nazwami niz w Windzie wiec zaakceptowalem to co mi przydzielil automatycznie co z tym zrobic?? jak mozna przekonfigurowac system jeszcze przed startem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Pokaz jakie komunikaty ci wyswietla pry tych ethX podcza startu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrone Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 a jak moge je skopiowac bo tego jest conajmniej kilkadziesiat linijek wiec przepisywanie raczej zajeloby mi chwile :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Arghhhh... skasuj linuksa i wyrzuć komputer przez okno! Od czego są logi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrone Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 arghhhh.... jakbym sie na tym znal to bym nie zadawal pytan, right?? dopiero co zainstalowalem to cos i juz nie dziala windows przynajmniej przez 3 tygonie dzila ladnie po instalacji;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrone Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 i jak mam odczytac logi skoro mi sie system nie wczytuje - moge je odczytac spod windy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 i jak mam odczytac logi skoro mi sie system nie wczytuje - moge je odczytac spod windy??oczywiscie. np total commander'em + wtyczka do czytania partycji ext2, 3 i reisera. zerknij do /var/log/ na tej partycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...