Skocz do zawartości
MacH

Zasilacz 200 W - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam @ll

Właśnie, mam zasilacz 200 W i:

PC : Athlon 2000+ xp, epox 8rda3i, geforce 3 Ti...

Korzystając z prog MBM 5 odczytałem z zakładki dashboard napięcia -12 V ( w granicach -7.17) i -5.00 V ( -1.25) reszta ma małe odchyły.

Może to spowodować złe działanie całego PC?? albo niszcząco wpływać na komponenty kompa?

Pozostałe wartości:

Core 0 : 1.60 V

Core 1 : 1.57 V

+3.3 V : 2.69 V

+5.00 V : 5.05 V

+12.00 V : 11.86 V

i wspomniane 2 ostatnie:

-12.00 V : -7.17 V

-5.00 V : 1.25 V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O w morde!!

+3.3V :: 2.69V

Tożto odchył rzędu :: 18,48%

A tolerancja dla +3.3V to +/- 4%

A znasz może markę tego zasilacza? Bo i tak 5V i 12V dobrze się trzymają.

A -12V i -5V się nie przejmuj, chyba nic z tego nie korzysta.

Pozdrawiam.

Jaro

A na przyszłość :: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=53434

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oż w morde rzeczywiście tolerancja mnie nie obejmuje, biedny procesor :cry:

nie wiem jak on to wyrzymuje, wydałem sporo $$$ na rozbudowe kompa i nie starczyło na zasilacz, coś mi się wydaje że popełniłem BŁĄD!!!

Raptor: co do zasilacza masz racje, poodłanczałem co się dało, jade narazie bez fdd, jeżeli wogole na tym cos zaoszczedzam...

najlepsze jest to że charczy już tak ze 2 miechy...

no nic, thx for information i pomodlcie sie za mojego kompa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe takiego błędu bym nie popełnił...

modecom 300 W GT

Podczas testu jak ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa, napięcia są OK

Ale w tym programiku ( Motherboard Monitor 5 ), wskazuje napięcia takkie jakie podawałem na początku.

Trzeba go przeinstalować czy jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe takiego błędu bym nie popełnił...

modecom 300 W GT

Podczas testu jak ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa, napięcia są OK

Ale w tym programiku ( Motherboard Monitor 5 ), wskazuje napięcia takkie jakie podawałem na początku.

Trzeba go przeinstalować czy jak?

na tej 200W napiecia były OK i są OK nie ma zadnych odchyłów, Jaro87 sie pomylił bo nie wie ze na twojej mobo napiecie 3,3V to 2,5V na pamieciach a wiec jest OK, wszystko jest OK , nie sraj żarem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to są napięcia minusowe. Rzadko kiedy są już wykorzystywane, a większość nowych płyt nie podaje poprawnie ich wartości.

Ludzie, pomyślcie trochę... przecież jakby linia +5 i +12 miała takie wartości to ten komp dawno już by się wyłączył...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to są napięcia minusowe. Rzadko kiedy są już wykorzystywane, a większość nowych płyt nie podaje poprawnie ich wartości.

Ludzie, pomyślcie trochę... przecież jakby linia +5 i +12 miała takie wartości to ten komp dawno już by się wyłączył...

nie wiem o co ci chodzi , z choinki sie urwales , koles ma idelanie napiecia w normie a ty tu jakies lole dajesz ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi