Skocz do zawartości
mad-ren

Chlodzenie komputera w naglym wypadku ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczow,

Siedząc w i-necie nagle cos mi brzydko zapachnialo :) TAK! To cos w kompie zaczelo sie fajczyc. Wiatraczek od radeona siadł i wiatrak od zasilacza..

Szybka reanimacja - odkrecenie obudowy, przyniesienie ze strychu wentylatora (takiego normalnego dla ludzi), podlaczenie go i chlodzenie

Sposob skuteczny, SpeedFan pokazal, ze temperatura wyniosla 24 stopnie celsjusza. [Temp2: - 41 stopni, HDD0 - 34 stopnie, Temp2 - 23 stopnie]

Bardzo niekonwencjonalne, ale co zrobic jak szef kazal sciagnac dane na piątek :)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjemnie się czyta dwie pierwsze odpowiedzi

Według mnie to co mad-ren zrobił, może być przydatne dla

niektórych (np. niektórzy mogą myśleć, że jakikolwiek wentylator

się wyłączy, to po chwili padnie komputer - a tu jednak jest

troszkę czasu na znalezienie alternatywnego chłodzenia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczow,

Siedząc w i-necie nagle cos mi brzydko zapachnialo :) TAK! To cos w kompie zaczelo sie fajczyc. Wiatraczek od radeona siadł i wiatrak od zasilacza..

Szybka reanimacja - odkrecenie obudowy, przyniesienie ze strychu wentylatora (takiego normalnego dla ludzi), podlaczenie go i chlodzenie

Sposob skuteczny, SpeedFan pokazal, ze temperatura wyniosla 24 stopnie celsjusza. [Temp2: - 41 stopni, HDD0 - 34 stopnie, Temp2 - 23 stopnie]

Bardzo niekonwencjonalne, ale co zrobic jak szef kazal sciagnac dane na piątek :)

Pozdrawiam!

człofieku coś ty robioł że ci padły 2 fiatraki naraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi