Skocz do zawartości
anrutek

Do czego złącze ATX2 - czy też dla Athlona??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam płyte pod procek ATHLONA na Nforce i mam dylemat czy podłączyć z zasilacza również złącze 4-pinowe opisane jako ATX 2?? W instrukcji do płyty (po angielsku) jest napisane stosować do pentium 4. Ale w takim razie po co to złącze na płycie pod Athlona. Może ktoś potrafi mi pomóc. Z góry dzieki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli zasilacz i płyta są w to uposażone, to jasne, że podłączyć... nie spotkalem się jeszcze z przypadkiem, żeby producent umieszczał te złącze na płycie i odradzał jego stosowanie.... jężeli jest napisane, że do P4, to wnioskować moge, że producent miał na myśli po prostu to właśnie złącze zasilacza, gdyż na początku było ono wykorzystywane tylko do procków P4 i chyba tylko w przypadku P4 jest obowiązkowe (nie wiem jak w K8 )....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam płyte pod procek ATHLONA na Nforce i mam dylemat czy podłączyć z zasilacza również złącze 4-pinowe opisane jako ATX 2?? W instrukcji do płyty (po angielsku) jest napisane stosować do pentium 4. Ale w takim razie po co to złącze na płycie pod Athlona. Może ktoś potrafi mi pomóc. Z góry dzieki.

Pozdrawiam

Jaką masz mobo?

Jeśli masz wejście to podepnij.

dodatkowe złącze zasilania, na lepszych płytach jest takowe 4-pinowe

przydaje się przy O/C :)

Znam lepsze płyty bez tego złącza. :D

Na niekórych płytach po podpieciu tego dodatkowego zasilania spadały możliwosci O/C

Jesteś tego pewien. IMO jest odwrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi