mechl!n Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 lukasrz -> jeśli znasz francuski :wink: może coś tu wyczytasz: http://forum.hardware.fr/hardwarefr/Overcl...et-233039-1.htm Gość miał taki sam problem- niestety prawdopodobnie soluszon nie znaleźli. Świder -> zaraz looknę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Ja także z prośbą do mechl!na :) Jakbyś mógł przestudiować ten krótki wątek i udzielić jakichś rad. Z góry dzięki :D ale mamy pecha facet :/ w morde jerza :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Dzis sie testowal cala noc na ustawieniach 285/675 i chodzi oki :) w poniedzialek odbieram nowe cpu z servisu P4 2.4 533, na ile one sie kreca ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Zrobilem vcore moda i jest lepiej 310/675, 200pkt w 3dmarku 2k3 wiecej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Opis do moda jest tu http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...tek-ti4600.html Czy moze ktos mi powiedziec gdzie mam podlaczyc multimetr aby sprawdzic ile volt teraz jest na GPU ? najlepiej jak by mi ktos zaznaczyl na schemacie który jest w linku powyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 popraw link bo jest tuhttp i niektórzy mogą się nie skapnąć ;). A propo... wykonałeś moda i nie mierzyłeś napięć... sorry, tak myślałem póki nie zobaczyłem zdjęcia, zamontuj potencjometr, będziesz mógł się bawić napięciem i podkręcać jeszcze bardziej :D Hej mechl!n oblookałeś coś? Chodzi mi dokładnie o te 2 FB na jednym kontrolerze, czy ten ISL ogsługuje GPU i MEM czy jak z tym? Tu jest opisane o tym ISL'u i linki do datasheetów http://www.xtremeresources.com/forums/show...light=4200+Vmod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 APW 7047 ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 popraw link bo jest tuhttp i niektórzy mogą się nie skapnąć ;). A propo... wykonałeś moda i nie mierzyłeś napięć... sorry, tak myślałem póki nie zobaczyłem zdjęcia, zamontuj potencjometr, będziesz mógł się bawić napięciem i podkręcać jeszcze bardziej :D gdzie mam przylutowac te potencjometry i jak ? i z kad je ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>, ile kosztuja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 A ja mam Ti4200 na rdzeniu A3, a max co moge wycisnac to 295MHz/540MHz (przechodzi 3dmarki,ale z artefaktami). Mysliscie, ze jak zmienie chlodzenie, to pojdzie mi duzo wyzej? (pamiatki mam "nagie" - Samsung 4.0ns) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 http://allegro.pl/show_item.php?item=28321...82+wys%C5%82any. opłaca sie w to inwestować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Raczej nie. Za trzy dychy kupisz jakiegoś nowego coolera np. titana, przewiercisz i przykręcisz do PCB, a wydajność będzie o niebo lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 no ale na drugą strone jeszcze chłodzenie. a tak zrobiłbym jak lukasrz. płytka na rdzeń stykająca sie z 2 strony z tym radiatorem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 No, to chłodzenie to mogłoby być na tą drugą stronę ;) Ja bym tak zrobił, a na rdzeń jakiegoś "taniego i mocnego" coolera postawił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 no nie wiem. podoba mi sie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 wczoraj znalazłem moj stary radiator któey mialem na Ti4600, przerobiony od P4 on dobrze chłodzi :) tylko pytanko jak zmiezyc mam aktualne napiecie na rdzeniu? bo nie wiem czy jeszcze troche nie podniesc :) Update: Zakladalem wielki radiator od boxowego P4 na GPU i nic to nei dalo, nawet bylo gorzej, radiator dokladnie przylegal, ten oryginalny jest lepszy bo odbiera tez cieplo z tylu karty, z reszta juz kiedys to sprawdzalem na leadteka ti4600 i wyniki byly takie same jak na oryginalnym chlodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Hej mechl!n, wiesz już coś na temat tych moich kontolerów? Bo lukasrz też się skarży ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Szukałem- przyznam- po łebkach :oops: . Nic nie wymyśliłem- czasu brak- słonko świeci- trza z lata korzystać, bo nie wiadomo jak długo jeszcze potrwa 8) . No i jeszcze czeka mnie v-mod R9500Pro :twisted: . Kwestia znalezienia w .pdfie nóżek odpowiadających tym z SCXXXX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...