meRRy Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 mam problem z Twisterami 2x256 na Epoxie 8rda+ rev1.1, zasilacz Chieftec 360W, procek XP-M Barton 2500+ : restarty, zwiechy systemu, w dual channel - czarny ekran, gdy włożyłem 1 kość - działa ale max. na szynie do 333 na defaulcie czyli na 400 - czarny ekran. Druga kość w ogóle nie chce odpalić. Może ktoś miał podobny problem ? Przejrzałem forum ale nie widziałem rozwiązań problemu poza wymianą ramu oczywiście :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkRaven Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Epox jest kaprysny jesli chodzi o pamieci - zalezy od rev. mi np. nie chcial chodzic z kingstonami, komus innemu z hynixami lub geilami. nie zmeinia to faktu, ze plytka jest zapaupista :) ja to zalatwilem tak: poszedlem do serwisu komputronika i wystawili mi od reki swistek, ze pamieci sa niekompatybilne. dostalem zwykle pamiatki + zwrot kasy do Kingstonoow 8) sproobuj jednak najpierw isc do sklepu bezposrednio... moze nie bedzie trzeba jechac do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Tu masz wszystko o Twojej mobo: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=26241 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teduniOWiesz!!! Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Jam ma te TwinMoski i wszycho smiga!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 mam problem z Twisterami 2x256 na Epoxie 8rda+ rev1.1, zasilacz Chieftec 360W, procek XP-M Barton 2500+ : restarty, zwiechy systemu, w dual channel - czarny ekran, gdy włożyłem 1 kość - działa ale max. na szynie do 333 na defaulcie czyli na 400 - czarny ekran. Druga kość w ogóle nie chce odpalić. Może ktoś miał podobny problem ? Przejrzałem forum ale nie widziałem rozwiązań problemu poza wymianą ramu oczywiście :lol: Rev. 1.1 nie zawsze chce smigac na FSB 200MHz. Oficjalnie ma max obsluge pamieci DDR 333. Wszystko zalezy od steppingu NB - A1/C1 (na 99% chyba tak bylo - to juz NForce2 Ultra400) powinien isc, ale wiele plyt bylo na gorszym i ciezko bylo bez Vdd moda. Ja mam np. rev. 1.0 na steppingu A2 i, hmm z hynixami D43 nie chcial na fsb 200 synchronicznie smigac (u kuzyna na asrocku ten sam procek na tych hynixach leci bez problemu na 200x10 na defaultowym voltagu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meRRy Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 w mojej płycie NB - C1, a problem z tym, że Kingstonty i Geile pc-400 chodzą bez żadnego problemu, a Twistery (2 partie) nie chcą :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 w mojej płycie NB - C1, a problem z tym, że Kingstonty i Geile pc-400 chodzą bez żadnego problemu, a Twistery (2 partie) nie chcą :o Z tego wynika, ze moze plyta ich nie lubi... :twisted: Niestety, epox'y sa nieraz wybredne. Jesli wszystko masz dobrze ustawione w BIOSI'e z timingami, napieciami itp. (a tak pewnie jest), to zostaje tylko wsadzic inne kostki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meRRy Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Z tego wynika, ze moze plyta ich nie lubi... :twisted: Niestety, epox'y sa nieraz wybredne. Jesli wszystko masz dobrze ustawione w BIOSI'e z timingami, napieciami itp. (a tak pewnie jest), to zostaje tylko wsadzic inne kostki. być może ale sprawdzałem Twistery na drugim kompie z płytą Abita pod Intela i również kiszka, po wymianie na nowe ... dalej kiszka 8) więc zamieniam na coś INNEGO niż Twister ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...