Skocz do zawartości
metal

Asus PCProbe 2.19.09

Rekomendowane odpowiedzi

Wgrałem najnowszą wersję tego programu 2.19.09 [chyba tak ale wiem że jest najnowsza] i coś jest z nim nie tak :D :?: tam gdzie pokazuje napięcie +12v to wyświetla mi 13.056 do 13.256 :D w biosie pokazuje normalne napięcie ok.12.400 czy coś takiego :D odinstalowałem tą wersję i wgrałem tą co mam do płyty gł. dołączoną i spoko :D pokazuje prawidłowe napięcie.

Wynika z tego że w tej najnowszej wersji jest krzak więc jak ktoś to zainstalowałem i mu wyświetla takie coś to niech się nie martwi :D :twisted: chyba że naprawde coś mu się spierdzieliło :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

były już takie problemu poruszane na hardware

chodziło o to ze nowy probe nie zgrywał sie za bardzo ze starszym biosem ale chodziło o płytke a7v333 ale moze to coś podobnego

a tak w ogole to jest coś nowego w tym probe 2.19.09 ze musisz go instalowac ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

były już takie problemu poruszane na hardware

chodziło o to ze nowy probe nie zgrywał sie za bardzo ze starszym biosem ale chodziło o płytke a7v333 ale moze to coś podobnego

Dokladnie , nowy bios i wszystko bedzie smigac . Zreszta u mnie stary Probe nie dziala wogule odlad nowego biosa dalem . A pozatym sprawa byla na forum wiec opcja szukaj sie klania .

BTW najnowaszawersa to PC Probe 2.18 i jest tutaj http://www.fileconnect.net/modules.php?nam...rticle&sid=1694

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tez dochodzi w Probe do 13 ale uznalem ze skoro jest tyle a moj nos nie potwierdza (nic sie nie pali :wink: ) to znaczy ze raczej nie ma sie czym marwic. Faktycznie w biosie jest mniej. Wogole probe ktory dostalem z plyta glowna pokazywal mi temp na procu o 5-8 st wyzsza niz byla faktycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przed moja obecna plyta mialem ASUSA 133 i tez ainstalowalem najnowszego probe na starego BIOSA 1006 i zawyzal mi wyniki niektorych napiec o 1,5 V (!!!). To samo bylo w ASUS A7V 333 - w starym biosie 1008 mialem odczyty uszkodzonej elektrowni atomowej - zainstalowalem nowego 1011 i wszystko gra. POlecam te aktualizacje. Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi