Skocz do zawartości
ROBAL

Czy sa polskie bloki na chipy intelowskie...?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak w temacie, czy sa moze jakies bloki klepane w Polsce, ktore posiadaja mocowanie pozwalacjace przyczepic/umocowac blok na NB w Abit ic7-g? Bo narazie tylko znalazlem DD, ale... wole polskie ;)... .

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jak w temacie, czy sa moze jakies bloki klepane w Polsce, ktore posiadaja mocowanie pozwalacjace przyczepic/umocowac blok na NB w Abit ic7-g? Bo narazie tylko znalazlem DD, ale... wole polskie ;)... .

Pozdrawiam,

A przejżałeś w ogóle ofetę rodzimych producentów ??

Bo mam wrażenie że looknąłeś 1 sklep i po klopocie - wrzuca się pytanie na tweaku i ktoś za ciebie przejży polską ofertę (MSC, Realitynet, CFD ...) jest ich już kilku ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Pozdrawiam,

Bo mam wrażenie że looknąłeś 1 sklep i po klopocie - wrzuca się pytanie na tweaku i ktoś za ciebie przejży polską ofertę (MSC, Realitynet, CFD ...) jest ich już kilku ...

Ja znam sporo stronek z blokami i przegladam je dosc czesto i jeszcze jakos na intelowskie zaczepy blokow nie widzialem (bo chodzi chyba o te uszy w kształcie odwroconego "U" )

Ja sobie musialem sam wystrugac i wyszlo calkiem calkiem:

Dołączona grafika

jak cos to tu jest wiecej fotek :P

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=745...ghlight=dzidzia

PS: Wszyscy kochamy fraze: "Było Szukaj ... !" ale gorzej jak nie bylo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo mam wrażenie że looknąłeś 1 sklep i ...<cut>

Zastanawia mnie dlaczego sie wszystkich na tym forum czepiasz... . Myslisz, ze nie przegladalem ofert sklepow? W zadnym nie ma (przynajmniej nie znalazlem) stosownych mocowan blokow do "U"szek intela... . Jak Ty znalazles, to moze po calym tym twoim pouczeniu kopsnalbys mi tego linka...? :).

Dzieki Dzidzia i Feluke za pomoc. Dzidzia, a jak dokladnie zamocowales ten bloczek? Na foto widze pret w uszkach, do niego przypocowany zaczep i motylek. Duzo jest miejsca pomiedzy pretem a dolna krawedzia bloku? Czy taki haczyk o jakim mowi Feluke sie zmiesci?

P.S. Czy w budowlanym znajde skladniki zaczepu "by Dzidzia" :)?

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo mam wrażenie że looknąłeś 1 sklep i ...<cut>

Zastanawia mnie dlaczego sie wszystkich na tym forum czepiasz... . Myslisz, ze nie przegladalem ofert sklepow? W zadnym nie ma (przynajmniej nie znalazlem) stosownych mocowan blokow do "U"szek intela... . Jak Ty znalazles, to moze po calym tym twoim pouczeniu kopsnalbys mi tego linka...? :).

Dzieki Dzidzia i Feluke za pomoc. Dzidzia, a jak dokladnie zamocowales ten bloczek? Na foto widze pret w uszkach, do niego przypocowany zaczep i motylek. Duzo jest miejsca pomiedzy pretem a dolna krawedzia bloku? Czy taki haczyk o jakim mowi Feluke sie zmiesci?

P.S. Czy w budowlanym znajde skladniki zaczepu "by Dzidzia" :)?

Pozdrawiam,

No niestety jest to troche bardzie skomplikowane na zdjeciu widac poprzednią wersję , po tym jak ukruszylem NB (a w zasadzie scalaki wokół rdzenia NB) moje mobo jest po transplantacji NB :twisted:

zminilem wiec sklada sie z:

-precik srednicy juz nie pamietam chyba 5mm "ztoczony po 2 cm do srednicy 3 mm bodajrze

-na srodku wywiercony i nagwintowany otwor na srobke ktora juz dostalem jako orginalny montarz do bloku (miedzy precikiem a laminatem mobo nie miesci sie lepek srobki trzeba go sciac i np. wklejic na Loctail (czy jak to sie tam pisze) precik ma chyba 5,5cm długosć

PS: moglem cosik pokrecic w wymiarach bo dosyc dawno to robilem .

PS2: jak nie chce cie uwalic mobo tak jak ja to przyklejcie sobie ten rozowy pasek co zabezpiecza w orginalnym coolerze te scalaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi