ROBAL Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Witam, Jak w temacie, czy sa moze jakies bloki klepane w Polsce, ktore posiadaja mocowanie pozwalacjace przyczepic/umocowac blok na NB w Abit ic7-g? Bo narazie tylko znalazlem DD, ale... wole polskie ;)... . Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Witam, Jak w temacie, czy sa moze jakies bloki klepane w Polsce, ktore posiadaja mocowanie pozwalacjace przyczepic/umocowac blok na NB w Abit ic7-g? Bo narazie tylko znalazlem DD, ale... wole polskie ;)... . Pozdrawiam, A przejżałeś w ogóle ofetę rodzimych producentów ?? Bo mam wrażenie że looknąłeś 1 sklep i po klopocie - wrzuca się pytanie na tweaku i ktoś za ciebie przejży polską ofertę (MSC, Realitynet, CFD ...) jest ich już kilku ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Witam, Jak w temacie, czy sa moze jakies bloki klepane w Polsce, ktore posiadaja mocowanie pozwalacjace przyczepic/umocowac blok na NB w Abit ic7-g? Bo narazie tylko znalazlem DD, ale... wole polskie ;)... . Pozdrawiam, A przejżałeś w ogóle ofetę rodzimych producentów ?? Bo mam wrażenie że looknąłeś 1 sklep i po klopocie - wrzuca się pytanie na tweaku i ktoś za ciebie przejży polską ofertę (MSC, Realitynet, CFD ...) jest ich już kilku ... Ja znam sporo stronek z blokami i przegladam je dosc czesto i jeszcze jakos na intelowskie zaczepy blokow nie widzialem (bo chodzi chyba o te uszy w kształcie odwroconego "U" ) Ja sobie musialem sam wystrugac i wyszlo calkiem calkiem: jak cos to tu jest wiecej fotek :P http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=745...ghlight=dzidzia PS: Wszyscy kochamy fraze: "Było Szukaj ... !" ale gorzej jak nie bylo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Nieche mi sie szukac ale powiem tak. Kujesz jakis blok ktory ci sie podoba. Potem haki (takie na ktorych zaczepia sie obrazki) dobierajac odpowiednia srednice gwintu, zaczepiasz o te uszka i dokrecasz tak mocno jak chcesz. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 a czym te chipy intelowskie różnia sie od innych :?: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 a czym te chipy intelowskie różnia sie od innych :?: :lol:Maja inne mocowania. Genialny intel wymyslil sobie takie "U" przymocowane do plyty zamiast dac normalne otwory w PCB. ;) A teraz chce narzucic BTX. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAL Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 A przejżałeś w ogóle ofetę rodzimych producentów ?? Bo mam wrażenie że looknąłeś 1 sklep i ...<cut> Zastanawia mnie dlaczego sie wszystkich na tym forum czepiasz... . Myslisz, ze nie przegladalem ofert sklepow? W zadnym nie ma (przynajmniej nie znalazlem) stosownych mocowan blokow do "U"szek intela... . Jak Ty znalazles, to moze po calym tym twoim pouczeniu kopsnalbys mi tego linka...? :). Dzieki Dzidzia i Feluke za pomoc. Dzidzia, a jak dokladnie zamocowales ten bloczek? Na foto widze pret w uszkach, do niego przypocowany zaczep i motylek. Duzo jest miejsca pomiedzy pretem a dolna krawedzia bloku? Czy taki haczyk o jakim mowi Feluke sie zmiesci? P.S. Czy w budowlanym znajde skladniki zaczepu "by Dzidzia" :)? Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 A przejżałeś w ogóle ofetę rodzimych producentów ?? Bo mam wrażenie że looknąłeś 1 sklep i ...<cut> Zastanawia mnie dlaczego sie wszystkich na tym forum czepiasz... . Myslisz, ze nie przegladalem ofert sklepow? W zadnym nie ma (przynajmniej nie znalazlem) stosownych mocowan blokow do "U"szek intela... . Jak Ty znalazles, to moze po calym tym twoim pouczeniu kopsnalbys mi tego linka...? :). Dzieki Dzidzia i Feluke za pomoc. Dzidzia, a jak dokladnie zamocowales ten bloczek? Na foto widze pret w uszkach, do niego przypocowany zaczep i motylek. Duzo jest miejsca pomiedzy pretem a dolna krawedzia bloku? Czy taki haczyk o jakim mowi Feluke sie zmiesci? P.S. Czy w budowlanym znajde skladniki zaczepu "by Dzidzia" :)? Pozdrawiam, No niestety jest to troche bardzie skomplikowane na zdjeciu widac poprzednią wersję , po tym jak ukruszylem NB (a w zasadzie scalaki wokół rdzenia NB) moje mobo jest po transplantacji NB :twisted: zminilem wiec sklada sie z: -precik srednicy juz nie pamietam chyba 5mm "ztoczony po 2 cm do srednicy 3 mm bodajrze -na srodku wywiercony i nagwintowany otwor na srobke ktora juz dostalem jako orginalny montarz do bloku (miedzy precikiem a laminatem mobo nie miesci sie lepek srobki trzeba go sciac i np. wklejic na Loctail (czy jak to sie tam pisze) precik ma chyba 5,5cm długosć PS: moglem cosik pokrecic w wymiarach bo dosyc dawno to robilem . PS2: jak nie chce cie uwalic mobo tak jak ja to przyklejcie sobie ten rozowy pasek co zabezpiecza w orginalnym coolerze te scalaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<maXus> Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Spójrz tu: http://www.bloki.pl/. Do bloku Spider Extreme mają jakąś nakładkęz pleksy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 maXus - a co ma Spider do NB ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAL Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 maXus - a co ma Spider do NB ??:), no to nie jest to jednak proste, chyba narazie sprobuje zwodowac sam CPU... :( (nowiutka mobo, zal byloby cos uwalic...). Dzieki i pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...