Rider Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Jak w Tytule. Mam Celerona 1 266 podkreconego na 333 ( czasem przeskakuje na 416 ). Kiedy probowalem roznych ustawien zworkow na plycie (tych od predkosci procesora) to raz mialem ok. 458 MHz ! Chodzi mi o to aby utrzymac CPU na stalej predkosci ok. 458 MHz. I jak odblowac mnoznik ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 używaj ocji szukaj!!!! A tak wogóle to chyba nie da sę w procach Intela (tych od Pentium 2 i Celkuff) odblokować mnożnika!!!!!! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 odpowiadam tylko dlatego, że jesteś nowy i w dodatku z Wrocka słuchaj się Yogiego, czyli opcja szukaj rulez :lol: celeron slotowy podawał(podaje) info do płyty na jakiej magistrali pracuje 66 lub 100, trzeba zaizolować (lakierem np.) styk B 25 (qurde chyba, to juz tak dawno było) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 A gdzie moge ten Styk znaleźc ?? i Jakim Lakierem go zamalować ?? Czy przy prędkości ok. 458 bede musial zmienić wiatrak i radiator ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 celeron slotowy podawał(podaje) info do płyty na jakiej magistrali pracuje 66 lub 100, trzeba zaizolować (lakierem np.) styk B 25 (qurde chyba, to juz tak dawno było) B21 - latwo zapamietac kojazac ze mamy XXI wiek oczywiscie do wymuszenia 100MHz nie do odblokowania mnoznika :!: Slot1 - A strona z radiatorem/wentylatorem, B strona przeciwna. Po stronie A z lewej jest A1 a z prawej A121, B1 jest pod A1, a B121 pod A121. zwykly lakier do paznokci (poczekaj az wyschnie bo znam pacjenta ktory wtykla nie do konca suchy i potem musial czyscic Slot) lub kawaleczek tasmy izolacyjnej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 dzięki Benek za sprostowanie , pamięć mi się sypie :lol: ale ciekawe jest to, że bez malowania styku Rider zdołał popędzić tego celka na fsb 112 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 dzięki Benek za sprostowanie , pamięć mi się sypie :lol: ale ciekawe jest to, że bez malowania styku Rider zdołał popędzić tego celka na fsb 112 ! widocznie ma dobra plyte glowna kotra nie wymaga stosowania sztuczki z zaklejaniem pinu - ale umozliwia zmiane FSB w BIOSie lub zworkami :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 więc pozostaje mu tylko podnieść napięcie na procku (już wiem jakie będzie następne pytanie :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 No właśnie koledzy jak podnieść napięcie w moim celeronie ?? Narazie Mam 83 MHz FSB ale dzieki zworkom na plycie glownej moge je jeszcze bardziej podkrecic tylko ze wtedy Sytem nie chce mi sie ladowac :( Czy jest na to jakis sposob ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 GLUPIE PYTANIE!! 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 No co jest nikt nie wie jak zmienic napiecie w CPU ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 No co jest nikt nie wie jak zmienic napiecie w CPU ???jest taka magiczna opcja szukaj http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?p=...ighlight=#20279 PS jak to za malo to sciagnij specyfikacje Intela dotyczaca Celafonow 266-1100 http://developer.intel.com/design/celeron/...shts/243658.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...