Skocz do zawartości
Kamcio

Dysk czy płyta (a moze cos innego) ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z kompem, ktorego ostatnio wciagnalem a mianowicie:

komp to celeron 333, 128mb, 3gb, plyta AT. - postawiony win XP

a zaczelo sie od tego, ze jak wlaczylem kompa to wyskoczyla informacja cos a la cmos error - i ustawilo na default (ale spoko). W czasie kiedy ma sie pojawic "windows xp" i ma sie ładowac to jest tylko czarny ekran. Resety nic nie daja. Po wylaczeniu, odczekaniu wlaczam i jest ok, chociaz czasem komp sie wiesza jak jest info "zapraszamy".

Zeskanowalem dysk i wykrylo mi jednego bada na 58 procencie skanowania, ale na koniec info brzmialo, ze jest wszystko ok.

Sformatowalem dysk (aha no i podczas formatowania komp jakby w pewnym mijescu formatowania jakby stanal - juz chcialem dac reset bo to troche dlugo trwalo, no ale w koncu sformatowal).

Zaczalem instalowac XP i kiedy bylo 34 minuty do konca komp sie zawiesil. Dalem res i jeszcze raz i znowu w tym samym miejscu sie zawiesil. Wylaczylem kompa (z deczka sie juz wkurzylem). Po jakims czasie wlaczylem kompa i akurat tym razem windows sie zainstalowal.

Komp chodzil niby spoko, pare razy dalem uruchom ponownie, wylaczylem kompa. Dzis rano wlaczam go i znowu po tym jak wykryl master slave itp i mial sie pokazac napis "windows xp" znowu czarny ekran. Reset i nic z tego. Wylaczylem. Wlaczylem znowu i juz sie windows zaladowal.

O CO TUTAJ CHODZI :?: :? :(

Mam nadzieje, ze przedstawilem wszystko to co powinno przyczynic sie do zdiagnozowania choroby mojego "nowego" kompa i licze na pomoc, za ktora bede bardzo wdzieczny.

Aha no wlasnie potrzymalem kompa wlaczonego troche dluzej i to co wydawalo mi sie zwiecha tam gdzie byl napis "zapraszamy" to po jakichs 10-15minutach :!: znikal i juz byl pulpit itp wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA bym na twoim miejscu sprubował zainstalować inną winde, bo miom skromnym zdaniem masz troszke za słabiutkiego kompa na Xp-ka. Ja bym wrzucił win2000sp4 albo win98se. Jak to nic nie da to wrzuc inny dysk i dopiero probuj.

Powodzenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie patrzylem na wymagania XP to bylo P233 i 64ram :lol: wiec przy celku 333 i 128 to powinien smigac :)

Inny dysk raczej bedzie mi ciezko skombinowac jak cos to juz "nowy" 3gb

Ale spoko - sprobuje zainstalowac inna winde moze to cos pomoze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi