Skocz do zawartości
piotres

inne oznaczenia Winbondow BH/CH-5

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Czy sa jakies inne oznaczenia Winbondow BH/CH poza Winbonda ;-) ?? Moze nie zrozumieliscie o co mi chodzi - wiem ze KINGSTON na te uklady daje swoj nadruk np. kingston D328DW-50 a to sa Winbondy BH-5. :idea:

Chodzi mi o to czy inne firmy tez stosuja taka praktyke np. V-daty 333 na kosciach V-data na allegro maja niezle powodzenie :lol: ... ale inne firmy tez moga to robic np. Twinmos :idea: (chociaz te to bardzo ciezko znalezc na czyms innym niz Twinmos czy M.tec) czy jeszcze inne firmy ???

czy wiecie cos ten temat ?

pozdrawiam

z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dszywala przeciez juz kupiles swoje CH-5 :lol: w sumie to tanio poszly , tez mialem o nie walczyc dla kumpla bo chcial 512 MB ale w tej chwili nie ma kasy . Ja bym bral te PC3700 CL3.

Koniecznie napisz jak ida - FSB i timingi .

No co wy ? Naprawde nikt nie wie o "nieoficjalnych" oznaczeniach Winbondow ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh no kupiłem ale ja nie jestem przekonany do CH-5 jakos...

Kupiłem je tak zobaczyć co potrafią, jak mi się nie spodobają to juz czeka na nie nabywca...więc nic nie straciłem... :P

Ja bym tak wolał raczej cos innego, ale jeżeli ędą ładnie chodzić to sobie je zostawie.... :D

a jaki masz nick na allegro jeżeli można wiedzieć :?:

Będe je miał tak koło wtorku więc zaraz po otrzymaniu zdam relację :D

Aha no i oczywiście wziołem te PC3700 które od samego początku były dla mnie zamówione w razie ew. wygrania.:P

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co z tego, ze bedziecie wiedziec jak rozpoznac winbondy remarkowane - tak rozne sie trafiaja moduly, ze naprawde ciezko trafic na cos dobrego. nawet teoretycznie zajebiste tygodnie potrafia walic bledami juz na 180MHz. jesli chcecie miec dobre moduly trzeba kupowac masowo i przesiewac - to jest jedyna sprawdzona metoda.

ja swoje pamieci szukalem naprawde dluuugo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi