Madridista Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Wczoraj podczas gry nagle komputer się wyłączył. Jak się okazało wysiadł zasilacz a dokładnie prostownik 5V-towy (podwójna dioda). Po jej wymainie komp działał normalnie przez godzinę (normalne otwieranie plików, internet) aż do momentu otwarcia wymagającej gry (konkretnie FiFA 2004) - i znów to samo. Co się dzieje? Czy to płyta główna powoduje zwarcie? Czy może jakieś urządzenie korzystające z 5V-ego zasilania (napęd CD wykluczam - próbowałem odłączyć i było to samo) Proszę o pomoc... Próbowałem innego zasilacza i jest to samo. Mam Athlona XP 2600+, płytę główną ASUS A7V8X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 A jakie te zasilacze miałeś: Firma moc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madridista Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Codegen 300W , wiem że to szajs ale przez rok wszystko działało Ten drugi zasilacz lepszy, ale nie wiem jakiej firmy (230W) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 zasilacz padl z przeciazenia, wez sprawdz na jakims chieftecu albo modecomie 300gt lub 350 gtf bo jednak konfig masz wydajny i cud ze tylko zasilacz sie zjaral .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Właśnie cudem nic więcej nie poszło. Ale no1 lives 4ever więc uważaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madridista Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Po wymianie tej diody wszystko działa, dopóki nie uruchomię jakiejś gry z lepszą grafiką. Czy karta graficzna może powodować to zwarcie? Tak jak mówiłem przez rok wszystko działało, więc nagle zasilacz nie zrobił się zbyt słaby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Po wymianie tej diody wszystko działa, dopóki nie uruchomię jakiejś gry z lepszą grafiką. Czy karta graficzna może powodować to zwarcie? Tak jak mówiłem przez rok wszystko działało, więc nagle zasilacz nie zrobił się zbyt słaby Niestety ale skonczyl sie zywot codeshitu. ;) Rok to jego czas polowicznego rozpadu, potym czasie juz do niczego sie nie nadaje (no moze do P200). Zasilacz nie trzyma dobrze parametrow i dziwne ze zamiast wywalic tranzystory (dzieki bogu nie zrobil tego) wywala diode. Najlepiej pozbadz sie badziewia i wez jakis lepszy zasilacz. :) Ja sam jade na jakims noname z odzysku i po naprawie ale jak narazie trzyma napiecia wzorowo a ciezki skubaniec jak diabli (tylko 300W ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madridista Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Ale na innym zasilaczu dzieje się to samo - przypadek? wątpie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Mi modecom gt300 na moim konfigu padal a co dopiero codeshit :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Jak ci płyta ciągnie vcore z 5v to nie przypadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...