Skocz do zawartości
Sawicki

Gdzie sie podzialy gierki arcade,platformowki itp na PC?

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedys byla golden axe w ktora namietnie grywalem z kolegami na 386 i ogladalismy pierwsze slideshowy gdy puszczalem czar kazdym z zawodnikow.Wyobrazcie sobie taka wersje scrollowana nie tylko GA ale cadillacs and sinosaurs z grafika 1600x1200 32bpp AA i ANizo na maxa albo final fight tudziez punishera z automatow capcomu.Najnowsze efekty graficzne itp.Dlaczego nikt tego nie robi?Buuuuuuuuuuuuuuuuuu

Giana sisters

Gods

Magic pockets

Super mario

i wiele wiele innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe pytanie, swoją drogą ile ja pieniędzy wydałem na automat w Łebie grając w C&D. Uparłem się i przeszedłem do końca. Teraz mam na emulatorze na PC i też sobie czasem pogrywam. To świetny przerywnik między jakąś bardziej wymagającą umysłowo rozrywką. To samo mogę powiedzieć o serii Metal Slug.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie podepne do tematu....

wie ktos/kojarzy gre z automatow:

styl jak c&d-scroll w prawo ale kierowalo sie jakims kolesiem na rolkach. chyba murzynem. wogole gra byla w klimatach murzynskich. pamietam ze jednym z przeciwniczek byla wielka gruba murzynka.

szukam tej gry juz chyba z miesiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi