Gość Mike Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 U mnie 380/680@475/750, pamiątki Hynix 2.8 ns, timingi ustawione na PRO, reszta sprzętu jak w podpisie: 3DMARK2001SE: ok.12400 pkt. 3DMARK03: ok. 4410 pkt. Pamiątki może jeszcze pojdą wyżej np. na 760~770 ale na razie się zatrzymałem, przy 750 ;) Aha, no i chłodzenie: VGA Silencer + Revoltec BGA RAM Freezer miedziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 slabo winiki w 2001 zaniza proc i niskie fsb ale w 03 powinno byc chyba ciut wyzej.. moze masz jakies upiekszacze wlaczone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 To chyba on nie jest zmodowany... Jutro będę mieć 9800se@pro to napisze, ile u mnie smiga (9500pro miał 4377, na nowym sie zobaczy ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 heheh w zasadzie przyjalem za pewnik ze jak ktoes kupuje 9800se to moduje na pro :) niemodowalnego se bym nie bral... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 No to masz wynik jak ja na 9500Pro. Coś masz skopane i to zdrowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shifter Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 jakas znaczaca poprawa jest w grach przy takim podkreceniu? tez mam niemodowalnego 9800SE i nie wiem czy zdecydowac sie na dodatkowe chlodzenie bo dla samych markow to troche szkoda mi kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 u mnie zmodowany leci jak wichrura z 380 aż 390 a pamięci z 500 na 560 aż idą z radiatorkami full wypas@ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Moi drodzy! Ja w topicu napisałem, że chodzi o 9800SE czyli o karte na 4 potokach! Po zmodowaniu to taka karta z 9800SE za dużo wspólnego nie ma :D. Myśłałem że to oczywiste ;) Zresztą można zgadnąć po wynikach, gdyby przy tych zegarach to było 8 potoków to bym chyba z 7000 nabił w 3DMARK2003! Wiecie, ta karta niby miała być modowalna, ale gościu mnie wy<span style="color:red;">[ciach!]</span>ał....trudno i tak niezle idzie...A jesli chodzi o efekty kręcenia, czy to się opłaca to powiem tak: bez kręcenia miałem 3670 pkt teraz 4410 wiec pewna różnica jest ;) Generalnie chyba niezły wynik jak na 4 potki (przynajmniej lepszy niż 9500PRO). Jeśli chodzi o gry to powiem na przykładzie Thief 3 : w misji treningowej na niepodkręconej karcie w pewnym momencie liczba FPS spadała mi do 16 (gdy ustawiłem kamerę w pewnym miejscu tak, ze karta miała wyjątkowo dużo obrazu do wyświetlenia), po podkręceniu wynik ten skoczył do 20 FPS więc odczuwalnie lepiej jest - 25% przyrostu hehe). OK więc wpisujcie się TYLKO jeśli macie NIEMODOWOWANEGO 9800SE bo co to za porównanie jeśli wasze mają 8 a mój 4 potoki? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Chyba nie bardzo lubimy sie chwalic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Taaa, albo niewielu jest frajerów takich jak ja którym trafił się niemodowalny radek... :lol: Albo moje wyniki są takie dobre, że reszta przy nich blednie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Albo inna możliwość: są tu sami fachowcy od tweakowania, jak komuś się trafił niemodowalny radek to siedzi cicho i wstydzi się przynać, żeby mu głupio nie było..(mi nie jest bo ten radek i tak jest lepszy od starego GF4 Ti 4200 :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Albo inna możliwość: są tu sami fachowcy od tweakowania, jak komuś się trafił niemodowalny radek to siedzi cicho i wstydzi się przynać, żeby mu głupio nie było..(mi nie jest bo ten radek i tak jest lepszy od starego GF4 Ti 4200 :))tylko że mi ten gf4 starczy, a i tańszy też jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Widzisz jak ci dobrze, masz mniejsze wymagania odemnie, jesteś widać mniej kapryśny, bo mi moja 4200 już nie wystarczyła :D P.S. Widzisz, niektórym moim znajomym wystarcza GF2MX który jeszcze bardziej tańszy jest, co nieoznacza że jest sens go kupować... Pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 mi bardziej na ramie teraz zależy. i na tunerze tv :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Smaug] Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Witam Mi moj PowerColor 9800se idzie po zmodowaniu na 380/340 @ 418/385 Co daje 18104 - 3Dmark 01 http://service.futuremark.com/compare?2k1=7799322 6049 - 3Dmark 03 http://service.futuremark.com/compare?2k3=2668447 Pozdro Nie wiem na ile idzie niezmodowany ale mysle ze dolecial bym z rdzeniem w okolice 490 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 "]Witam Mi moj PowerColor 9800se idzie po zmodowaniu na 380/340 @ 418/385 Co daje 18104 - 3Dmark 01 http://service.futuremark.com/compare?2k1=7799322 6049 - 3Dmark 03 http://service.futuremark.com/compare?2k3=2668447 Pozdro Nie wiem na ile idzie niezmodowany ale mysle ze dolecial bym z rdzeniem w okolice 490 Ja też tak myślałem, ale skończyło się na 475 :]. Dalej chyba niezbędny byłby voltmod... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Moi drodzy! Ja w topicu napisałem, że chodzi o 9800SE czyli o karte na 4 potokach! Po zmodowaniu to taka karta z 9800SE za dużo wspólnego nie ma :D. Myśłałem że to oczywiste ;) Zresztą można zgadnąć po wynikach, gdyby przy tych zegarach to było 8 potoków to bym chyba z 7000 nabił w 3DMARK2003! Wiecie, ta karta niby miała być modowalna, ale gościu mnie wy<span style="color:red;">[ciach!]</span>ał....trudno i tak niezle idzie...A jesli chodzi o efekty kręcenia, czy to się opłaca to powiem tak: bez kręcenia miałem 3670 pkt teraz 4410 wiec pewna różnica jest ;) Generalnie chyba niezły wynik jak na 4 potki (przynajmniej lepszy niż 9500PROJeśli chodzi o gry to powiem na przykładzie Thief 3 : w misji treningowej na niepodkręconej karcie w pewnym momencie liczba FPS spadała mi do 16 (gdy ustawiłem kamerę w pewnym miejscu tak, ze karta miała wyjątkowo dużo obrazu do wyświetlenia), po podkręceniu wynik ten skoczył do 20 FPS więc odczuwalnie lepiej jest - 25% przyrostu hehe). OK więc wpisujcie się TYLKO jeśli macie NIEMODOWOWANEGO 9800SE bo co to za porównanie jeśli wasze mają 8 a mój 4 potoki? Pozdrawiam no chyba nie za bardzo lepszy , masz zegary zegary niezle wykrecone ale ja na swoim 9500@pro 351682 mialem wiecej w 3dsmarku 2001 na asrocku mialem kolo 13,4 tauzena a w 2003 4,5 tauzena wiec nie za specjalne te twoje wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Moi drodzy! Ja w topicu napisałem, że chodzi o 9800SE czyli o karte na 4 potokach! Po zmodowaniu to taka karta z 9800SE za dużo wspólnego nie ma :D. Myśłałem że to oczywiste ;) Zresztą można zgadnąć po wynikach, gdyby przy tych zegarach to było 8 potoków to bym chyba z 7000 nabił w 3DMARK2003! Wiecie, ta karta niby miała być modowalna, ale gościu mnie wy<span style="color:red;">[ciach!]</span>ał....trudno i tak niezle idzie...A jesli chodzi o efekty kręcenia, czy to się opłaca to powiem tak: bez kręcenia miałem 3670 pkt teraz 4410 wiec pewna różnica jest ;) Generalnie chyba niezły wynik jak na 4 potki (przynajmniej lepszy niż 9500PROJeśli chodzi o gry to powiem na przykładzie Thief 3 : w misji treningowej na niepodkręconej karcie w pewnym momencie liczba FPS spadała mi do 16 (gdy ustawiłem kamerę w pewnym miejscu tak, ze karta miała wyjątkowo dużo obrazu do wyświetlenia), po podkręceniu wynik ten skoczył do 20 FPS więc odczuwalnie lepiej jest - 25% przyrostu hehe). OK więc wpisujcie się TYLKO jeśli macie NIEMODOWOWANEGO 9800SE bo co to za porównanie jeśli wasze mają 8 a mój 4 potoki? Pozdrawiam no chyba nie za bardzo lepszy , masz zegary zegary niezle wykrecone ale ja na swoim 9500@pro 351682 mialem wiecej w 3dsmarku 2001 na asrocku mialem kolo 13,4 tauzena a w 2003 4,5 tauzena wiec nie za specjalne te twoje wyniki Taa....tylko chyba zapominasz że na wynik wpływa również procesor i szybkość szyny, spójrz na moje w podpisie i powiedz mi patrząc w oczy, ze twoje nie są wcale lepsze.... :P Ciekawe czy jak bym wsadził twojego 9500pro do swojego kompa to czy też bym te 4,5 tausenda trzaskał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 niestety nie predko sie przekonamy bo moj radek poszedl do krainy wiecznych megahercow i teraz przez wakacje bede jechal na virgu 2 megowym albo na giefie 3 ti 200, ale po wakacjach jak troche kaski uzbieram to kto wie potestuje, sprawdze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 niestety nie predko sie przekonamy bo moj radek poszedl do krainy wiecznych megahercow i teraz przez wakacje bede jechal na virgu 2 megowym albo na giefie 3 ti 200, ale po wakacjach jak troche kaski uzbieram to kto wie potestuje, sprawdze więc lepiej powiedz mi an jakim sprzęcie trzaskaleś te 13tysiecy/4,5 tysiąca, tak będzie szybciej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...