erio Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Pozwolicie ze sie podepne pod ten topic (cieszy sie spora popularnoscia ;) Wczoraj zakupilem Athlona 1600+ AGOIA za smieszne 320 zł :)))) a durnia1.2 za 190 zł sprzedalem na allegro (koles zrobil kup teraz , i przedplate na konto hihihi :) ... ale do rzeczy ... mnoznik jeszcze nieodblokowany ... sticker na L1 :((... jest tak ... do dzis chodzi stabilnie na 139FSB ... 1460 Mhz ... ale ale ... potencjał jest .... na 1733(165 FSB) postuje bez problemu windaXP sie laduje po czym kursor przestaje sie ruszac ... wszystko na moim D5TB ... temperatura mi jeszcze do 55 stopni nie dobila ... nie wiem co jest grane ... (pamieci na Normal . 2.5CAS, 2 tcommand) aha ... jeszcze jedno ... odpalilem go na 1733 Mhz czyli FSB165 ... po czym puscilem memtesta 86 ver. 2.9 ... przeszedl wszystkie testy bez blędów ... slownie 0 errors ... wiec chyba te nonamy nie sa przyczyną ... jak ktos z krakowa ma jakies PC2700 to niech wpadnie to wykluczymy wine pamieci na 100 % ciekawostka na 165FSB do windozy wchodzi, a na 166 FSB nawet nie postuje ... black screen moja hipoteza ... 8KHA na KT266 nie ma dzielnika 1/5 i mi 41 Mhz grafa, i PCI nie wytrzymują ... solucja - zamienic sie z kumplem ... on nie podkreca a ma 8KHA+, lub(po nieudanej probie opicia go ...) stracic gwarancje i laczyc mostki ... potem juz jazda na 133 x 13 ??? co o tym myslicie ?? PS. Nowy topic tez juz istnieje wiec na nim odpowiadajcie ... nie bedziemy robic tu burdelu ;) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8233 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Gr00bY Mazur"]Więc mam stabilne 2.62GHz :) POST zaliczony przy 2.7GHz. Będzie jeszcze lepiej.... :twisted: Napewno bedzie :twisted: Post zaliczylem przy 2988(18x166)MHz :) Na 2880(18x160)MHz przy 1.7V jest u mnie nie do konca stabilnie - powod - za slaby zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Napewno bedzie :twisted: Post zaliczylem przy 2988(18x166)MHz :) Na 2880(18x160)MHz przy 1.7V jest u mnie nie do konca stabilnie - powod - za slaby zasilacz. No ja mam też zasilacz niespecjalny choć 300W. Razem z moim MOBO zaniżają napięcie z 1.6V do 1.56V :( Czym chłodzisz procesor? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 U mnie przy fsb 167mhz wyskakuje z 3DMarka do windy a tak wogole to z kazdej aplikacji 3D.Zasilke mam nowa 400W (fakt ze to jakis tam Laedman)moze jest za slaby?Wczesniej mialem zasilacz 300W i na fsb 160mhz chodzil moze z pol godziny i sie spalil :cry: (oczywiscie no name) A moze to po prostu kres mozliwosci proca? Mialem kiedys pIII700@140mhz chodzil spoko na tej szynie przy zasilaczu 250W do czasu kiedy mialem okazje wymienic zasilacz na 300w i co sie okazalo? Po wymianie zasilacza z 250W na 300W max stabilnie bylo tylko 133mhz oczywiscie wydajnosc pradowa dla poszczegolnych napiec w zasilaczu 300W byla odpowiednio wieksza!Wnioski sa oczywiste... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Ja mam stabilnie na 1,6@2,4 (16x150Mhz) Pamieci chodza na 400Mhz. Temperatura proca na intelowskim coolerze przy full load 47*C Chodzi tez na 2,65 pamieci na 333 ale temperatura troche za wysoka i dlatego nie chce przejsc 3dmarka. Zmienie chlodzenie i zobaczymy co 1,6 potrafi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Gr00bY Mazur"] Napewno bedzie :twisted: Post zaliczylem przy 2988(18x166)MHz :) Na 2880(18x160)MHz przy 1.7V jest u mnie nie do konca stabilnie - powod - za slaby zasilacz. No ja mam też zasilacz niespecjalny choć 300W. Razem z moim MOBO zaniżają napięcie z 1.6V do 1.56V :( Czym chłodzisz procesor? Vulcano 7+ na medium: 2.7GHz, 1.55V przy maksymalnym obciazeniu max. 42 stopnie 2.8GHz. 1.65V przy maksymalnym obciazeniu max. 46 stopni Normalnej pracy w Win mam 30-36C na V7+ low. Co do kresu mozliwosci proca - narazie caly czas go 'wypalam', za jakis czas powinny byc efekty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Vulcano 7+ na medium: 2.7GHz, 1.55V przy maksymalnym obciazeniu max. 42 stopnie 2.8GHz. 1.65V przy maksymalnym obciazeniu max. 46 stopni Normalnej pracy w Win mam 30-36C na V7+ low. Co do kresu mozliwosci proca - narazie caly czas go 'wypalam', za jakis czas powinny byc efekty. Jeżeli dobrze kojarze to temp. P4 bierzę się z diody w procesorze tak? Bo ja czujnika w podstawce nie ma. Tylko problem u mnie polega na tym, że mam zbyt niskie temp. Max ok. 36*C !! Płyta aż tak bardzo zaniża? Co z tym zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Gr00bY Mazur"] Vulcano 7+ na medium: 2.7GHz, 1.55V przy maksymalnym obciazeniu max. 42 stopnie 2.8GHz. 1.65V przy maksymalnym obciazeniu max. 46 stopni Normalnej pracy w Win mam 30-36C na V7+ low. Co do kresu mozliwosci proca - narazie caly czas go 'wypalam', za jakis czas powinny byc efekty. Jeżeli dobrze kojarze to temp. P4 bierzę się z diody w procesorze tak? Bo ja czujnika w podstawce nie ma. Tylko problem u mnie polega na tym, że mam zbyt niskie temp. Max ok. 36*C !! Płyta aż tak bardzo zaniża? Co z tym zrobić? Tak dioda w procesorze (odswiezanie co 0.1 sekundy), bardzo dokladna nie tak jak te zewnetrzne diody :) Masz 2.62 przy napieciu 1.55 V? W biosie tez max. 36 stopni ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Tak dioda w procesorze (odswiezanie co 0.1 sekundy), bardzo dokladna nie tak jak te zewnetrzne diody :) Masz 2.62 przy napieciu 1.55 V? W biosie tez max. 36 stopni ? No dokładnie. Po wygrzewaniu 3DMarkiem (albo Hot CPU Test) robie reset i do BIOSu a tam 36*C :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Gr00bY Mazur"] Tak dioda w procesorze (odswiezanie co 0.1 sekundy), bardzo dokladna nie tak jak te zewnetrzne diody :) Masz 2.62 przy napieciu 1.55 V? W biosie tez max. 36 stopni ? No dokładnie. Po wygrzewaniu 3DMarkiem (albo Hot CPU Test) robie reset i do BIOSu a tam 36*C :) To zobacz to, cos mi temperatury spadly, wczesniej nigdy nie mialem tak niskich, w biosie te same temperatury co w win. Az mi sie wierzyc nie chce. Screen1 Screen2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 W 2 stopnie mniej na procku niż na mobo to może bym nawet uwierzył ale w róznicę 5 stopni nigdy nie uwierzę! (chyba że lodem radiator obkładasz :wink: ). Zwalone masz czujniki albo ostro przekłamują. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 W 2 stopnie mniej na procku niż na mobo to może bym nawet uwierzył ale w róznicę 5 stopni nigdy nie uwierzę! (chyba że lodem radiator obkładasz :wink: ). Zwalone masz czujniki albo ostro przekłamują. ] Tam... Ja mam max. 2 stopnie rożnicy miedzy mobo, a CPU. Teraz po podkreceniu i tak mam zawsze mam wieksza temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Gr00bY Mazur"] W 2 stopnie mniej na procku niż na mobo to może bym nawet uwierzył ale w róznicę 5 stopni nigdy nie uwierzę! (chyba że lodem radiator obkładasz :wink: ). Zwalone masz czujniki albo ostro przekłamują. ] Tam... Ja mam max. 2 stopnie rożnicy miedzy mobo, a CPU. Teraz po podkreceniu i tak mam zawsze mam wieksza temp. Tylko że on ma w tych testach go jak dobrze pamiętam @2,6 ghz I wg jednego z testów mb jest 5 stopni cieplejsza a proc ma 20 stopni C :D :D :D A z tymi 2 stopniami to pamiętam jak to u ciebie było... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Tylko że on ma w tych testach go jak dobrze pamiętam @2,6 ghz I wg jednego z testów mb jest 5 stopni cieplejsza a proc ma 20 stopni C No pewnie ma WC+Pelteria i dlatego :D. Taka na poważnie jeżeli czujniki w BIOSie też pokazują takie "dzikie" temp. to myślę, że coś ten ASUS jest ostro "krzywy".... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 hymmm , troche sie spózniłem ale zmienial antka 1.7 A0 na 1.8A bo chyba bezdie szybszy. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...