Skocz do zawartości
maggister

Producent kart graf. z chipsetem Radeon 9600 Pro ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem nowy na forum. :oops:

Czy zastanawialiście się kiedyś która firma produkująca karty graficzne ma najlepsze produkty ?

Chcę złożyć komputer i muszę wybrać kartę za ok. 600zł. Mam kilka propozycji kart z chipsetem Radeon 9600 Pro. Proszę o radę którą wybrać:

FIC Radeon 9600 Pro

Xpower ATI Radeon 9600 128 MB DDR Pro TV/DVI

ATI 9600 Sapphire Pro

ATI 9600 Sapphire Pro ViVo

ATI 9600 128 MB Powercolor Pro

ATI 9600 Pro Ultra 128 MB Gigabyte

Gigabyte ATI 9600 Pro 128 MB TV-out

ATI 9600 128 MB His Pro

Gigacube 9600 Pro 128 MB DDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym proponowal ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> gigabyta albo fic'a. na twoim miejscu dowiedzialbym sie jakie maja pakieci 2.8, 3, 3.3ns? radze poczytac o tym na forum bo tematow na ten temat bylo dosyc sporo. zwlaszcza ostatnio sie ich duzo naroilo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

widzę, że jest tam R9600Pro Ultra Gigabyte'a - ma takie taktowania jak R9600XT - polecam

ale jakie firmy?:

- Sapphire

- FIC

- Gigabyte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę, że jest tam R9600Pro Ultra Gigabyte'a - ma takie taktowania jak R9600XT - polecam

ale jakie firmy?:

- Sapphire

- FIC

- Gigabyte

Witam!

Z tego co przeczytałem w kilku wątkach, wysnułem :) wniosek co do kolejności producentów kart graficznych z chipsetem Radeon 9600 Pro:

1. Gigabyte - 1.Sapphire

2. HIS

3. FIC

4. GeCube

Jeżeli się mylę to poprawcie mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bez rankingu, ale szczerze bo uzywam. mialem 3 radki od his-a a aktualnie wlasnie 9600pro. zadnych problemow! :D przyznam ze nawet nie wiem czy to ta o ktorej piszesz, ale podejrzewam ze tak. jest na czerwonym laminacie z pamieciami samsunga 3.3. taktowanie podnosilem stopniowo od zakupu i stanalem na core-400@480 i mem 600@666. full stable. do testow krecilem jeszcze wiecej...

nie mam pojecia jak sie maja ceny, ale polecam his-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi