witchman Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Od jakichs 3 dni staram sie wycisnac ile moge z mojego GF2mx i Celerona 1.2ghz (Tualatin, wszystko chlodzone AC, karta jakims tam wiatraczkiem ktory znalazlem i dokrecilem do radiatora a celeron siedzi na boxowym coolerze z jakims alu radiatorem). Nie jest to imponujacy sprzet ale nie o to mi chodzi. Mam pytanie, skad wiadomo ze osiagnelem granice podkrecalnosci procka lub do niej sie zblizam? chodzi tylko o temperature czy moze symptom w postaci zwiechy windowsa podczas odpalania 3dmarka2001 tez mowi ze za duze jest taktowanie naprocku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 ps. nie wie ktos jakie byly najszybsze drivery do GF2mx ? Obecnie mam 41.04 i karte zmoddowana na Quadro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 pod winde 98 chyba 40.41 dawaly speeda ale 41.xx tez byly wporzo musisz potestowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 dokladnie tak jka mowisz jka zaczynaja sie zwiechy, ale rob tak, podnos proca max bez zmiany napiecia, wlaczaj co 50 mhz w gore prime na godzinke, seti, mp3, itd jak jest ok to lec dalej, jak masz zmiane napiecia to dawaj wyzej po tym jak zaliczysz zwieche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 zwieche zaliczylem przy 1.38 ghz, co ciekawe, temperatura na procku wedlug Sandry nie przekroczyla 40 stopni (SpeedFan 39). Czyli teraz juz zostaje tylko zwiekszenie napiecia... A co do driverow, to nikt sie nie orientuje ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 ps. moze ktos jeszcze rzucic linkiem do programu obciazajacego procka? chcial bym sprawdzic czy na 1.35 GHz na 100% nie bedzie zwiechy ;) Swoja droga, od kiedy mam procka @ 1.35 GHz to zdarzaja mi sie dziwne uruchomienia kompa, tzn wlaczam kompa, ale sygnal z karty graficznej nie jest wysylany i wogole komp poza chodzacymi wiatraczkami to nic nie robi, po restarcie jest ok. Problem ten zwiazany jest z overclockingiem czy po prostu mam cos skopane ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 najlepsze drivery pod gf2 to 29.42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Fenk ju very much :] Btw... jakim cudem mozna osiagnac na podkreconym celeronie 1.2 @ 1.35 ghz z GF2 mx 3883 ?! ja mam (puki co) 3395 przy grafie podkreconej na 250/165.. niestety nie mam jeszcze radiatorow na pamiec a jak dam na pamieci ok 170 mhz to sie komp wiesza : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 www.niemiec.piwko.pl tam jest prime95 zassaj go a co do granicy podkrecania to mysle ze jedyna granica jest predkosc elektronow i temperatua :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...