zenx Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 mam takie pytanko. Mam Herculesa Redeona 8500 128 Mb. Po 6 miesiacach zauwazyłem urwany układzik (kondesator tantalowy). Moge taka karte wysłac do serwisu??(uszkodzenie na bank nie było z mojej winy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immothep Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Hmm z tego co mi wiadomo to uszkodzenia mechaniczne z winy użytkownika nie podlegają gwarancji a to że ty tego nie urwałeś to raczej cięzko będzie przekonać serwis :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Moze w tym Twoim 9700 jakis kondensator dostal po pupie i czasem nie trzyma, stad te pasy, ale to tylko gdybanie :) zenx - bez szans na gwarancje, niestety mechaniczne uszkodzenia odrazu odlatuja , chyba ze ich nie widac :) apropo dziwnych sytuacji w mojej pracy http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=953723#953723 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenx Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 szkoda :( bede musiał na własna ręke naprawic karte ( juz jest w kartonie ) gdyz od czasu do czasu wyswietla błedy. Zznacie moze jakis sklep gdzie sprzedaja kondesatory tantalowe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 A tu ciekawostka co do pasty http://tweak.pl/artykul/r9800xt_fx5950u Po zdjęciu coolera okazało się, że procesor jest posmarowany pastą termoprzewodzącą ze srebrem! Ale to wyjątek (i dotego abit? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
youseek Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 no i lipa.. padly pamieci, w lodzi mi nie naprawia.. pisalem do kolesia ze strony www.mdelektro.com i chyba pod koniec wakacji (po powrocie z Tunezji, na razie nie wyrobie sie finansowo) bede wysylal mu... :| ciekawe ile zabule.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Kiedys koles przyniosl pamiec ktora podobno nie dziala. Odrazu widzialem ze ja spalil, bo na pamieciach naklejki sa zrobione z termicznego papieru i jak sie pamiec spali (przegrzeje) to naklejka robi sie czarna jak swieta ziemia. Nie bylo duzej dyskusji, okazalo sie ze synek domorosly informatyk overclocker ustawial sobie napiecie jak leci i w koncu ukatrupil pamiec, dobrze ze 220v nie podlaczyl pod pamiec. W jaki sposób on spalił tę pamięć??? Przeciez napięcia, które można ustawiać z poziomu BIOS są bezpieczne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...