Skocz do zawartości
youseek

Popsulem radeona 9800 pro?? czy moze ktos pomoze?? :(

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie pytanko. Mam Herculesa Redeona 8500 128 Mb. Po 6 miesiacach zauwazyłem urwany układzik (kondesator tantalowy). Moge taka karte wysłac do serwisu??(uszkodzenie na bank nie było z mojej winy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze w tym Twoim 9700 jakis kondensator dostal po pupie i czasem nie trzyma, stad te pasy, ale to tylko gdybanie :)

zenx - bez szans na gwarancje, niestety mechaniczne uszkodzenia odrazu odlatuja , chyba ze ich nie widac :)

apropo dziwnych sytuacji w mojej pracy

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=953723#953723

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i lipa.. padly pamieci, w lodzi mi nie naprawia.. pisalem do kolesia ze strony www.mdelektro.com i chyba pod koniec wakacji (po powrocie z Tunezji, na razie nie wyrobie sie finansowo) bede wysylal mu... :| ciekawe ile zabule..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys koles przyniosl pamiec ktora podobno nie dziala.

Odrazu widzialem ze ja spalil, bo na pamieciach naklejki sa zrobione z termicznego papieru i jak sie pamiec spali (przegrzeje) to naklejka robi sie czarna jak swieta ziemia. Nie bylo duzej dyskusji, okazalo sie ze synek domorosly informatyk overclocker ustawial sobie napiecie jak leci i w koncu ukatrupil pamiec, dobrze ze 220v nie podlaczyl pod pamiec.

W jaki sposób on spalił tę pamięć??? Przeciez napięcia, które można ustawiać z poziomu BIOS są bezpieczne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi