kocurek Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 chodzi o kompa moich rodziców stara płyta intela,celek 500,zasiłka 230W,samsung 5Gb,sieć kablowa-modem zew.motorola otóż nie dalej jak 3m-ce temu instalowałem win98 + łatki(wcześniej przez 3lata był ME) i wszystko chodziło ok,generalnie komputer służy do odbierania poczty,tranzakcji bankowych no i ja czasem coś ściągnę :wink: ostatnio komp chodził sześć dni bez przerwy (było dużo poczty :D ) i wczoraj padł ,tzn jak przyszedłem był czarny ekran,kursor działał,no to reset,scandisc wstał normalnie,włączam explorera i qpa -blue screen,pomyślałem że uaktualnie anty-wirusa i przeskanuje,włączyłem ściąganie baz i zwis,restart i zwis już na starcie albo jak włączam antywirusa,blue-screeny,wątki krytyczne itp wziąłem dysk do siebie,przeskanowałem AntyVirem za świeżą bazą i nic. u rodziców też jest AntyVir i ZONE-ALARM,poza tym sprzętowy fire wall w kablówce,gdyby ktoś mi wcisnął konia to by chyba zone wyłapał,może netbus?albo się poprostu przegrzał ,choć nie raz już chodził po parę dni normalnie bym strzelił format i po sprawie ale za bardzo nie mogę-na dysku są tyczasowe pliki potrzebne do logowania w bankach i jak coś nie wyjdzie to trzeba czekać 3 tyg. na nowe kody wszystkie sugestie mile widziane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walet007 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 chodzi o kompa moich rodziców stara płyta intela,celek 500,zasiłka 230W,samsung 5Gb,sieć kablowa-modem zew.motorola otóż nie dalej jak 3m-ce temu instalowałem win98 + łatki(wcześniej przez 3lata był ME) i wszystko chodziło ok,generalnie komputer służy do odbierania poczty,tranzakcji bankowych no i ja czasem coś ściągnę :wink: ostatnio komp chodził sześć dni bez przerwy (było dużo poczty :D ) i wczoraj padł ,tzn jak przyszedłem był czarny ekran,kursor działał,no to reset,scandisc wstał normalnie,włączam explorera i qpa -blue screen,pomyślałem że uaktualnie anty-wirusa i przeskanuje,włączyłem ściąganie baz i zwis,restart i zwis już na starcie albo jak włączam antywirusa,blue-screeny,wątki krytyczne itp wziąłem dysk do siebie,przeskanowałem AntyVirem za świeżą bazą i nic. u rodziców też jest AntyVir i ZONE-ALARM,poza tym sprzętowy fire wall w kablówce,gdyby ktoś mi wcisnął konia to by chyba zone wyłapał,może netbus?albo się poprostu przegrzał ,choć nie raz już chodził po parę dni normalnie bym strzelił format i po sprawie ale za bardzo nie mogę-na dysku są tyczasowe pliki potrzebne do logowania w bankach i jak coś nie wyjdzie to trzeba czekać 3 tyg. na nowe kody wszystkie sugestie mile widziane A czy nie muglbs ich skopiowac na swoj dysk, na czas formata ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 ni wiem które to i gdzie są(podejrzewam że w "temporany internet files ",a jak jest tam jakiś syf to nie chce się zarazić a właśnie ,czy nakładka windy kasuje pliki internetowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walet007 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 ni wiem które to i gdzie są(podejrzewam że w "temporany internet files ",a jak jest tam jakiś syf to nie chce się zarazić a właśnie ,czy nakładka windy kasuje pliki internetowe? Raczej nie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...