bernard Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Mam poważny problem ze sprzętem. Kupiłem radka 9800pro testowałem go 3dmarkem 03 i Aquamarkiem3. W 3dmarku jest ok, ale w Aquamarku3 mam raz 32,000 raz 18,000. Zrobiłem Aidą32 test odczytu i zapisu pamięci i co się okazuje: Wyniki są mniejsze o połowę niż normalnie, co ciekawe zdarza się to tak z raz na trzy odpalenia kompa. Sprawdziłem, że jeżeli w aidzie wyniki są gorsze o połowę to automatycznie w Aqumarku wynik jest mniejszy. Chyba coś padło, może płyta lub pamięci. Proszę o pomoc. Reinstalowałem widowsa, instalowałem różne stery do płyty ale nic nie pomaga. Płyta ma miesąć poneważ z poprzednim soltkiem były problemy i wymienili na nowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernard Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Zrobiłem testy. Zamieniałem pamięci miejscami, sprawdzałem je osobno, w single i dualu jednak problem się powtarza. Także pamięci chyba są sprawne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 może i ten egzemplarz płyty jest do bani :?: nigdy nie przepadałem za siltekiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Przepustowość ram zależy głownie: od magistrali od timingów od kontrolera pamieci (nForce2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...