Skocz do zawartości
gahan

wentylator do durona

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem posiadaczem Durona 1400MHz, po skreceniu obudowy temp. procka z ciagu 20min wzrasta z 34 do 37 stopni, jak gram nawet do 39. Wentylator mam standardowy - wersja BOX. Chcialbym go z powrotem przestawic na 1750MHz jak za dawnych czasow, ale wiem, ze po jakims czasie zacznie sie kaszanic. Jaki wenylator kupic zeby to porzadnie schlodzic? Szukam czegos tak do 60zl

Dzieki z gory za rady :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO nawala zasilacz a nie chłodzenie, przy 60*C mogą być cyrki ale nie przy 40 :) jak chcesz koniecznie coś wydajnego kupić to tylko Spire Falcon Rock II za ok 35zł ale napisz jaki masz zasilaczyk bo jakiś codegen,tracer/megabajt/rubikon kwalifikuje się na starcie do wymainy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Medievil, a opatentowałeś ten "swój patent". Bo ja takie i podobne rozwiązania widziałem już 5-6 lat temu nawet w "firmowych" PC. Dlatego napisałem "starego". Buhe..... itd. A jak masz jakikolwiek wentyl zasysający powietrze do środka (standard a nie patent) to się nie kurzy? Argument bez sensu.

zbigdwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Medievil, a opatentowałeś ten "swój patent". Bo ja takie i podobne rozwiązania widziałem już 5-6 lat temu nawet w "firmowych" PC. Dlatego napisałem "starego". Bue..... itd.  

zbigdwo

no zartowalem, ale mam takie cos i dopiero teraz zobaczylem ze cos takiego robia w kompie inni, myslalem ze jestem jedyny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...