ZarZax Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Witam moja płyta od pewnego czasu przestała pokazywać temperature procesora. W biosie cały czas pokazuje -20 stopnie pod windowsem+136. Przt starcie komputer wydaje dziwny dzwięk. Prosze o pomoc może ktoś miał podobny problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volcano7+ Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Rozjebales se kompa imbcylu!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZarZax Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Imbecylem jestes ty. Komp chodzi bez problemu, wszystko działa, tylko nie pokazuje temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Moze padl kontroler na plycie odpowiadajacy za pomiar temperatury ITE. :( Moze cos z dioda w sokecie? Sprobuj zmienic bios na inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Rozjebales se kompa imbcylu!! Strzala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Rozjebales se kompa imbcylu!! Strzala Dostał bana ? (chyba tak ;) ) A tu chyba jest zjechany czujnik, spróbuj wymienić płytę na gwarancję jeżeli masz taką możliwość. Wkońcu fabrycznie uszkodzona ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZarZax Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Płyta chodziła dobrze dopiero dzisiaj podczas przeglądania www coś się zawiesiło z tą temp. Ale temp.na wnętrza obudowy wyświetla prawidłowo. Płyta co prawde jest na gwarancji ale na SB zamontowałem radiator Zalmana NB32J i już go napewno nie da się zdjąć (przyklejony) :( a z nim nie uznają mi chyba reklamacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Płyta co prawde jest na gwarancji ale na SB zamontowałem radiator Zalmana NB32J i już go napewno nie da się zdjąć (przyklejony) .Co znaczy sie nie da? Wszytko sie da, tylko trzeba troche sie przylozyc. Wlacz kompa, "zagotuj" go troche jakas gra, albo PRIMEM, potem wylacz i sproboj go odkleic ruszajac w lewo, prawo. Jak nic nie pomoze ten sposob to uzyj suszarki (podgrzej troche radiator, ale bez przesady), ze swojego doswiadczenia powiem ci, ze suszarce zaden radiator jeszcze mi sie nie oparl :) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Mozesz grzac spokojnie mostek nie odpadnie :) Odkleja sie przy temp.ok 160 stopni celcjusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 ...zamontowałem radiator Zalmana NB32J i już go napewno nie da się zdjąć (przyklejony)... Z tego co chyba wyczytałem na tym forum ktoś wkładał grafikę owiniętą w worek foliowy do zamrażalnika i po jakimś czasie klej ładnie pęka jak się rusza radiatorem, ale nie pamiętam gdzie to było :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Kręcenie nie pomaga bo można wszystko powyrywać wystarczy podważyć żyletką a przyklejane radiatory odpadają aż miło. Ja tak poodklejałem radiatorki z radka 9700 jak szedł na gwarancji tak samo odklejałem ostatnio z SB - żyletka rulez :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
youseek Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Z tego co chyba wyczytałem na tym forum ktoś wkładał grafikę owiniętą w worek foliowy do zamrażalnika i po jakimś czasie klej ładnie pęka jak się rusza radiatorem, ale nie pamiętam gdzie to było Co jak co, ale plyty glownej do zamrazarki to bym nie kladl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Suszarka rządzi !!!!!!!!! żyletki to ja się boje do ręki brać ;) ale suszarką nie jeden radiator odkleiłem :)!! a co do temperaturki to mi też wariował abicik NF7-SL - nowy bios pomógł i chula aż miło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Gdzis czytałem ze mozna jeszcze spirytusem. Trzeba tylko strzykawka z igla wlac spira pod radiator ale nie wiem czy to kazdy klej umi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 no ale resztki kleju zostaja na pamiatkach / mostkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Jak klej zostaje a radiator zdjęty to już 80% sukcesu, ważne że zdjeleś. Potem Acetonem i po akcji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...