Skocz do zawartości
ZarZax

Problem z płytą Abit NF7-S 2.0 POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moja płyta od pewnego czasu przestała pokazywać temperature procesora. W biosie cały czas pokazuje -20 stopnie pod windowsem+136. Przt starcie komputer wydaje dziwny dzwięk. Prosze o pomoc może ktoś miał podobny problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozjebales se kompa imbcylu!!

Strzala

Dostał bana ? (chyba tak ;) ) A tu chyba jest zjechany czujnik, spróbuj wymienić płytę na gwarancję jeżeli masz taką możliwość. Wkońcu fabrycznie uszkodzona ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta chodziła dobrze dopiero dzisiaj podczas przeglądania www coś się zawiesiło z tą temp. Ale temp.na wnętrza obudowy wyświetla prawidłowo. Płyta co prawde jest na gwarancji ale na SB zamontowałem radiator Zalmana NB32J i już go napewno nie da się zdjąć (przyklejony) :( a z nim nie uznają mi chyba reklamacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta co prawde jest na gwarancji ale na SB zamontowałem radiator Zalmana NB32J i już go napewno nie da się zdjąć (przyklejony)  .

Co znaczy sie nie da? Wszytko sie da, tylko trzeba troche sie przylozyc. Wlacz kompa, "zagotuj" go troche jakas gra, albo PRIMEM, potem wylacz i sproboj go odkleic ruszajac w lewo, prawo. Jak nic nie pomoze ten sposob to uzyj suszarki (podgrzej troche radiator, ale bez przesady), ze swojego doswiadczenia powiem ci, ze suszarce zaden radiator jeszcze mi sie nie oparl :)

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...zamontowałem radiator Zalmana NB32J i już go napewno nie da się zdjąć (przyklejony)...

Z tego co chyba wyczytałem na tym forum ktoś wkładał grafikę owiniętą w worek foliowy do zamrażalnika i po jakimś czasie klej ładnie pęka jak się rusza radiatorem, ale nie pamiętam gdzie to było :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kręcenie nie pomaga bo można wszystko powyrywać wystarczy podważyć żyletką a przyklejane radiatory odpadają aż miło. Ja tak poodklejałem radiatorki z radka 9700 jak szedł na gwarancji tak samo odklejałem ostatnio z SB - żyletka rulez :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co chyba wyczytałem na tym forum ktoś wkładał grafikę owiniętą w worek foliowy do zamrażalnika i po jakimś czasie klej ładnie pęka jak się rusza radiatorem, ale nie pamiętam gdzie to było

Co jak co, ale plyty glownej do zamrazarki to bym nie kladl :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi