Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)) Mam wielką prośbę, czy ktoś może mi powiedzieć co trzeba zrobić żeby podłączyć telewizor pod kompa... Karta grafiki R9600 Pro, Win XP Pro ( bo pewnie to jest istotne) Z góry dziękuje i proszę o w miarę jasne podpowiedzi bo na komputerach znam sie bardzo śrdenio a w dodatku jestem babą heheheh :))[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zacznij od zmiany topicu na taki ktory bedzie regulaminowy i zeby w miare opisywal osochozi ! hmm ni iwem jak ci to wytłumaczyc wiesz co to jest np "czincz" ? nie masz jakiegos chlopa pod reka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tylu na karcie powinno być wyjscie s-video (male, okragle).

Do karty powiniem byc dolaczony kabelek (powinien byc w pudelku).

Jedna koncowke tego kabelka podlaczasz do wyjscia s-video.

Do drugiej natomiast powinnac podlaczyc kabel, ktory ma koncowke chinch z dwoch stron.

Jedna podlaczasz do tej przejciowki (tej od kary graficznej) druga do wtyczki euro, ktora posiada wejcie na chinche i dalej do telewiora na gniazda euro.

Nastepnie w telewizorze ustawiasz kanal AV i wszystko gra :)

Mam nadzieje, ze za bardzo nie zakrecilem.Jak cos to pisz na gg: 1610074.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następnym razem postaraj sie bardziej sprecyzować temat bo w ten sposób sie nic nie dowiesz, to tak na początek, a co do pytania to potrzeba do tego jak już sie domyslasz telewizora i kabla super vhs czyli popularnego Svideo o długości zależnej od odległości telewizora do komputera. Ten kabel wtykamy z tyłu karty graficznej (koniecznie na wyłączonym komputerze!!!!) a z drugiej strony do telewizora. Jeśli nie masz w telewizorze wyjścia Svideo to musisz sie zaopatrzyć we wtyczke Euro lub Scart jak kto woli, z wyjściami video w tym svideo i połączyć wtedy drugi koniec kabla. Po tym zabiegu włączasz komputer, klikasz na pulpicie prawym przyciskiem myszy, po rozwinięciu menu klikasz WŁAŚCIWOŚCI-po otwarciu okienka-USTAWIENIA,potem ZAAWANSOWANE- po otwarciu kolejnego okienka-EKRANY, jesli masz na dole w rogu przycisk czerwony kliknij go, zmieni sie na zielony po czym w górnej zakładce MONITOR klikasz na dwa kwadraciki a w dolnej zakładce TV klikasz kółeczko i po tym ustawisz w telewizorze kanał AV i gotowe. Powodzenia. :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry za topic ale pisze z innego kompa bo u mnie nie ma jeszcze netu... ale jak by co (prosze o wybaczenie) Pentium IV 2800, abit IS-7E, 2x 256 RAM, dysk 80 GB, Radeon 9600 Pro 128 DDR, Win XP Pro. Wiem co to jest czincz - nawet pokzauje sie na TV to co ja monitorze ale jest czarny obraz i skacze :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry za topic ale pisze z innego kompa bo u mnie nie ma jeszcze netu... ale jak by co (prosze o wybaczenie) Pentium IV 2800, abit IS-7E, 2x 256 RAM, dysk 80 GB, Radeon 9600 Pro 128 DDR, Win XP Pro. Wiem co to jest czincz - nawet pokzauje sie na TV to co ja monitorze ale jest czarny obraz i skacze :))

A czy w karcie graficznej masz wyjście typu Svideo czy chinch tzw. composite??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CHECK-IT chyba wszystkie radki 9600pro maja tvout (choc glowy se nie dam uciac)

ivona moze kabel gdzies nie styka , a moze to wina telewizorka (jaki to tv ? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie trzeba we właściwosciach karty  ekrany>właściwosci tv> format >i wybrac kraj/ragion Polska ??

Ta opcja powinna sie automatycznie ustawić po wgraniu sterów na region Polska ale mozna sprawdzić na wszelki wypadek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi.

Dołączona grafika tytuł tematu. ": ))" jest nieregulaminowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czincz - nawet pokzauje sie na TV to co ja monitorze ale jest czarny obraz i skacze

to spróbuj odłączyć dodatkowe bajerki od tv, czyli wiedo , antene bądź kablówke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...