Skocz do zawartości
rOg@s

Jak przerobie XP na MP to proc bedzie mial mniejsze Vcore?

Rekomendowane odpowiedzi

Widze że nikt koledze niechce pomuc, więc ja ci pomoge.

Przerobjenie Xp na Mp nie da ci zmjany Vcore, ten mood odblokowuje tylko to ze athlon może pracować w płytah 2 (i więcej) procesorowych.

A zmienic Vcore możesz w biosie, albo DrudModem. A chyba mod XP na Mobile daje obniżenie Vcore ( ale pewny nie jestem) ale na 100% daje możliwośc odblokowania mnożnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pci dzieki :) ale w sumie to ja sie pomylilem :( mialem na mysli Mobile a nie pracy w trybie wieloprocesorowym :( to moze zapytam inaczej na ile przypadkow mod na Mobile obniza napiecie pracy procesora ?? juz nie chodzi mi o odblokowanie mnoznika bo u mnie sie nie da bo mam proca z 3 tygodnia 2004 r.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz do osiagniecia 2000Mhz potrzebuje 1.625V ustawione w biosie a jak zrobie moda na Mobile to prawdopodobnie do osiagniecia 2000Mhz bede potrzebowal juz mniej , mam racje czy moze sie myle ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście nie robiłem tego moda ale mwm zamjar zrobić go lada dzien. kolega mjał taką sytuacje o jakiej mówisz:

L5 mod czyli Xp->M lub Mobile (u mnie działa pierwszy mostek) daje napięcie 1.45V i jest to napięcie "stabilne" Przez to u mnie na 2200MHz nie jest już potrzebne napięcie 1.75V tylko 1.65V. To tak samo jak z "oryginalnymi" mobilami które potrzebują po prostu mniej prądu. Ja radze spróbować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz do osiagniecia 2000Mhz potrzebuje 1.625V ustawione w biosie a jak zrobie moda na Mobile to prawdopodobnie do osiagniecia 2000Mhz bede potrzebowal juz mniej , mam racje czy moze sie myle ???

mobile mod powoduje tylko odblokowanie powernow. U mnie przed mobilizacja, procek chodził na takich samych napięciach jak teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...