Skocz do zawartości
dayus

Na jakich roweracj jezdzicie?

Na czym jezdzisz?  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na czym jezdzisz?

• Author
      15
    • Giant
      25
    • Merida
      18
    • Romet
      13
    • inne typu "gorski"
      89
    • inne typu "ukraina" :)
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Najbardziej podoba mi się sformułowanie "full of original". Jest takie hmmm oryginalne :> 

---linia cięcia--- 

Pod pojęciem "full of original" rozumiałżbyś jeno kupne zabawki?

@jonas no własnie kupne zabawki, takie no-full of tunning :P

łeeeeee... ;] ja jak jezdze (w ostatnich 6 miechach jakies 6 razy  ) to jezdze na Compact  to taki goral  ma 9 lat a delj jezdzi

@bartool nasz kolega kusztyk ma takie compacta - zlom jakich malo, tylko sie nie obraź. Ale oczywiście ten jego jest taki.... ma juz około 12lat :P

ja mam Authora takiego 

/foto/

fajny rower tu macie linka z opisem dokładnym polecam każdemu ten rower wymiatacz jechałem na nim 50 km/h

@misiu15go a gdzie ten link?

Ja mam takiego: http://www.bike.od.ua/cat/au3/prime.shtml tylko, ze on ma 28 calowe koła i jechałem na nim tylko 52km/h

Moje slabe nogi nie mogly więcej :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam gorala za 550zl kupowalem go 10 lat temu, i jest w idealnym stanie nie liczac jakis tam mini rysek. Tylko jest troche ciezki (stalowa rama itp.), osprzet shimano. Tylko wymienilem w nim pare par opon hehe i przerzutke tylna bo w lesie galaz mi ja wygiela :)

I pytanie czy w tych czasach za taka sume (550zl) da sie kupic taki sam dobry rower ktory wytrzyma tyle lat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile zrobiłeś kilometrów na tym rowe że przez te 10 lat na oko jak mi powiesz to ja ci powiem ile zrobiłem na moim authorze przez 1 rok

@misiu15go nie wiem ile zrobil zapytaj sie jego - wyjechał na wschód... /a tak na marginesie to tez mam 15latek/

A ja na swoim zrobilem od maja tamtego roku ok. 2500km. A wymienuiłem tylko łożyska w korbie, bo niechcialo mi sie przykrecac korby i jezdzilem na rozregulowanej,ale teraz jest wszystko OK. Aha i jeszcze kolezanka wjechała mi do du**, z tylnego koła 8. Zostało wymienione na stożkowana felge,może gowniano wyglada, jedna taka druga inna,ale chodzi. Niekiedy jakies smarowanie itp. Czym smarujecie łancuch?WD40, czy cos z lepszego, juz typowego do roweru. Bo ja niekiedy jak braknie to dieslem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja mam 15 lat i jechałem 50km?h myślę że to dużo bo inni moi koledzy ledwo wyciągają 40 :? i ciągle się wlwczą :lol:

ja smaruje mojego authora smarem z teflinem lub WD40 ten smar jst git jak wpadnie piasek to raz przecieram i wszystko ładniutko schodzi :D

a cha i jeszcze jedno odkąd mam rower zrobiłem ok. 2000km :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a odkąd go masz? ja mam rok i 2 miechy.

i nie teflinem, tylko TEFLONEM :)

ja tez lubie poszalec na rowerze,najlepiej na jakims fajnym asfalcie i w bezwietrzną pogodę.

Gdybym mial kase poskladalbym se downhilla,ale kasy nie ma, a jak juz bedzie to wole na kompa dać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem że teflonem ale wiesz dayus ja szybko pisze i czasem mylą mi się literki

lubię poszaleś tak jak ty najlepiej na gładziudkim asfalcie i tak samo w bezwietrzną pogodę ostatnio wyprzedzałem malucha :lol:

ale niestety moi koledzy nie mają takich dobrych rowerów jak ja i strasznie się męczą i jadą wolno a mi się mudzi miałem już 3 wypadki szalenic ze mnie a ty :twisted:

Ja też wole kase na kompa przeznaczyć rower kupili mi rodzice :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi rower kupila babcia. Zawsze chcialem cos w stylu kolazowki, ten moj to moze nie jest,ale juz cosik ciekawego jest.

Co do wyprzedzania to tez dawalem za niektorymi.... najczesciej na torach. Jak tylko go kupilem to od razu sciagnie z autobusem, bylem lepszy, tylko,ze autobus robi przystanki,a ja nie.

A skad jestes, to moze se pojezdzimy. Co do wypadkow to nie pamietam, chyba nuie mialem, jak mi sie przypomni to Ci powiem.

jak Ci sie te ramy w podpisie kreca? Na ile FSB?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja mam 15 lat i jechałem 50km?h myślę że to dużo bo inni moi koledzy ledwo wyciągają 40  :?  i ciągle się wlwczą  :lol: 

ja smaruje mojego authora smarem z teflinem lub WD40 ten smar jst git jak wpadnie piasek to raz przecieram i wszystko ładniutko schodzi :D 

a cha i jeszcze jedno odkąd mam rower zrobiłem ok. 2000km  :D

Po równym bez wiatru to dość ciężko 40km/h wyciągnąć - a w każdym razie utrzymać tą prędkość - ja w takim układzie mogę jechać ok 31km/h przez dłuższy czas. Co innego z górki Ijeszcze z wiatrem - ale to juz gdzieś mówiłem, że w te wakacje biuje rekord 62km/h - tylko, że to jest dość łągodna górka - bo wiadomo, że z większej to sie łatwo rozpędzić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

giant bulder team 2001 @ przerzutki:przod sram neos, tyl sram 7.0, manetki sram 7.0, klamki sram; hamulec tyl shimano deore xt; bezobslugowy suport; inna kaseta i lancuch(nie pamietam firmy); z tylu michelin wildgripper xl; reszta standrardowa;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja w takim układzie mogę jechać ok 31km/h przez dłuższy czas.

popieram, ja tez tak mniej więcej. A 20-2km/h to moglbym jechac 24/7.

Ej to moze pojedziemy na rowerach na zlot?

popieram jechanie ze stałą prędkością 40km/h jest ciężkie ale jechać z prędkościa 25-30 moge jechać bardzo długo nie męcząc się na zlot to ciekawe ile byśmy jechali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Romet... Jakbym podokrecal brakujace blotniki, bagaznik/i i jeszcze pare innych bajerow, to rzucilbym wyzwanie Jonasowi (respect) w sprincie na cwierc mili :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aRoo"]Romet... Jakbym podokrecal brakujace blotniki, bagaznik/i i jeszcze pare innych bajerow, to rzucilbym wyzwanie Jonasowi (respect) w sprincie na cwierc mili :lol:

Jonasa rower waży 25kg i napisał że max jego prędkość to 40km/h ja go biore z palcem w [gluteus maximus] :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jonas napisał też, że ścigać się z nikim nie będzie, bo już z tego wyrósł.

A przebiegu mam na tym Romecie coś około 10 000 km (dane z dwóch liczników i do tego z pamięci, możliwe żem przekłamał o 1000 w jedną lub w drugą, poza tym na początku licznika nie miałem) w ciągu 8 lat, jeśli kogoś interesują cyferki. W przerwie jeździłem tajwanem dwa lata i było coś poniżej 2000.

Misiu kolorowy, najwyraźniej cały czas chcesz, by ktoś to powiedział. Tak tedy do usług - tak, jesteś najszybszym, najfajniejszym, najskromniejszym i najlepszym bikerem, jakiego święta ziemia nosi, a twe osiągi na polu rekordów prędkości spowodowały, że wraz z mym nędznym mamucim welocypedem schowaliśmy się do piwnicy i popłakujemy z cicha, od czasu do czasu popuszczając rzadkim łajnem lub smarem.

Dżizes Krajst :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

Nie wymawiaj imienia Pana Boga na daremno...i to w dodatku po niemiecku ;)

Heh, ja sam nie wiem ile przejechałem na moim rowerku, ale bardzo mało, w 2 lata jak miałem licznik to nie całe 2000km :)

A rowerkiem już się chwaliłem na pierwszej stronie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przebiegu mam na tym Romecie coś około 10 000 km (dane z dwóch liczników i do tego z pamięci, możliwe żem przekłamał o 1000 w jedną lub w drugą, poza tym na początku licznika nie miałem) w ciągu 8 lat, jeśli kogoś interesują cyferki. W przerwie jeździłem tajwanem dwa lata i było coś poniżej 2000. 

Misiu kolorowy, najwyraźniej cały czas chcesz, by ktoś to powiedział. Tak tedy do usług - tak, jesteś najszybszym, najfajniejszym, najskromniejszym i najlepszym bikerem, jakiego święta ziemia nosi, a twe osiągi na polu rekordów prędkości spowodowały, że wraz z mym nędznym mamucim welocypedem schowaliśmy się do piwnicy i popłakujemy z cicha, od czasu do czasu popuszczając rzadkim łajnem lub smarem.

dosrałeś mi niemiłosiernie :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) 

Misiu kolorowy, najwyraźniej cały czas chcesz, by ktoś to powiedział. Tak tedy do usług (...)

Jezeli to do mnie- przepraszam ze urazilem. Ciezko w slowie pisanym dostrzec sarkazm, tym bardziej ze nie wychodzi mi tak krasomowa jak Tobie. Dla tych, co nie umieja czytac: nie mam zamiaru sie z nikim scigac, bo po co? [kobieta lekkich obyczajow]! Pozartowac nie wolno

Jezeli to nie do mnie- przepraszam, ze myslalem ze do mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi