Skocz do zawartości
dayus

Na jakich roweracj jezdzicie?

Na czym jezdzisz?  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na czym jezdzisz?

• Author
      15
    • Giant
      25
    • Merida
      18
    • Romet
      13
    • inne typu "gorski"
      89
    • inne typu "ukraina" :)
      11

Rekomendowane odpowiedzi

ja swojego marzocchi tweakowalem ale nie wuciagnalem z niego dodatkowych mm tylko troszke elastomeru =]

reed : jak chcesz te dodatkowe mm wyciagnac? wiesz cos na ten temat czy tylko slyszales ?

Tak, na forum bike.pl pisałi o tym, gdzieś widziałem nawet rysunek które umki wyjmować, ale gdzieś link zeżarło :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samodzielny skladak typu goral :) podstawa to rower z auchan za 320 zeta z oryginalu zostala tylko rama ale i ta zostanie wymieniona w tym roku gdyz po 7miu latach ostrego katowania zrobila sie gumowata i pekla juz w 2 miejscach (pospawane zostalo :) a z reszty raczej standardzik kiera tranzx osprzet laczony shimano & SRAM (gripy shimano + przednia shimano +tyl sram centra) korba suntour i inne bzdety (vki saccon klamki tektro podwojne fele)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A takiego tematu już kiedyś nie było? Mój rowerek ostatnio niestety bardziej stoi niż jeździ, a to oczywiście za sprawą braku czasu. Do tego kobiecie tej zimy ukradli rower i niebardzo samemu sie chce.

A mój rowerek jest tutaj: http://www.tweak.pl/galerie/rower/

Kiedyś był to romecik, który dostałem chyba na komunię wtedy za zawrotną cenę 400zł? Albo 300zł, nie pamiętam. W każdym razie najpierw zmieniłem manetki na STX RC i potem już poleciało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a o to moja bryka ,

nie jest to giant ani scoot ale idzie na nim pojeżdzic , w miare tani sprzet , sugerowałęm sie głównie ceną do 1000 i alu rama i w miare mozliwosci jak najlepszy osprzet , natomiast na firme braklo kasy , ale manetki acera, przezuty tył alivio przód sis ( bedzie podmiana) korba alivio , no nawet niezły, siodło i rura pod dupe z teleskopem dokupilem bo na orginalnym nie szło siedziec a na starej montanie z tylnym wahaczem przyzwyczajony bylem moją cenną pupcie na teleskopie wozic :)

Dołączona grafika

a tu ponizej ciut dokladniejszy widok moich możliwości miałem troszq czasu i projekt do zrobienia na certyfikat , facet dał mi jakiś badziewny gażnik do zamodelowania , ale pozostawił wolną ręke jakbym sam sobie coś wybrał , jesio nie dokończony ale efekty ładne :))

ps w oryginale z tyłu nie ma tarczy ale nie chciało mi sie V-break'a modelować (mało czasu)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam Rometa sprzed 10 lat :P

na takim to sobie mozna kondycje wyrobic :P

A doopa !

Kondyche to można sobie wyrobić na "fullu" marketowym :twisted:

Stary, pojeździj na takim codziennie przez jakieś 2 - 3 miesiące, a będziesz mógł jeździć Harleyem przerobionym na pedały :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam Rometa sprzed 10 lat :P

na takim to sobie mozna kondycje wyrobic :P

A doopa !

Kondyche to można sobie wyrobić na "fullu" marketowym :twisted:

Stary, pojeździj na takim codziennie przez jakieś 2 - 3 miesiące, a będziesz mógł jeździć Harleyem przerobionym na pedały :lol:

el doopa ;)

kondyche to mzna zrobic na czyms takim - rama cromoly sztywna- z przodu 48blat z tylu tylko 6rz, waga na oko 16-18kg, oponki slicki i po szosie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

el doopa ;)

kondyche to mzna zrobic na czyms takim - rama cromoly sztywna- z przodu 48blat z tylu tylko 6rz, waga na oko 16-18kg, oponki slicki i po szosie

Dlaczego sliki ?? 8O

Siakieś szerokie DH 2,5" minimum :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pseudogorala szkoda na niego slow.

Chce zmienic w zimie na TREKa 820 :D nowego :) na Alivio i z RST Guila TL na przedzie + zapodam tarcze na przod :D

Te tarcze to Cię będą połowę ceny roweru kosztować, chyba że zakładasz spowalniacze.

Wydaje mi się że tarcz poniżej 500 zł nie warto nawet zakładać, chyba że do jazdy po bułki ołączonej ze szpanem.

(do niedawna sam miałem "rower z tarczami" :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

el doopa ;)

Dlaczego sliki ?? 8O

bo oprocz tego ze robi sie miecho to jeszcze mam te przyjemnosc ze jaaadę ;) .... a to ze jade ciut szybciej nakreca mnie do tego by jeszcze mocniej krecic i kolko sie zamyka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

el doopa ;)

Dlaczego sliki ?? 8O

bo oprocz tego ze robi sie miecho to jeszcze mam te przyjemnosc ze jaaadę ;) .... a to ze jade ciut szybciej nakreca mnie do tego by jeszcze mocniej krecic i kolko sie zamyka ;)

Chyba że tak do tego podchodzisz, czemu nie ? :o

Jeżeli już jesteśmy w tych klimatach, to bardzo żałuję że sprzedałem poprzedniego rowera. Też szło się nieźle katować na nim, ehhhh.

Nawet można się było doszukać przyjemności z jazdy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie tam osobiście górale nie przekonują... ja se brykam na BMX'ie  8)

dziś kupuje wyczynówke bmx :D to dopiero będzie bosko. górale to nuda :twisted: deska i bmx to jest to 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie tam osobiście górale nie przekonują... ja se brykam na BMX'ie  8)

dziś kupuje wyczynówke bmx :D to dopiero będzie bosko. górale to nuda :twisted: deska i bmx to jest to 8)
otóż to 8) ja mam tak dobrze że prawie po chatą mam jeszcze 3 metrową rampe i już nie jedną blizne mam po niej :lol: no a na desce to jeździć nie umiem :oops: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na desce od trzech dni śmigam :wink:

i już całkiem nieźle mi idzie;]

ollie, manual i 180

nie jest źle;]

a ja mam rampe w parku, do którego mam niedaleko.bmx wymiata :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi