Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem - kupiłem dzisiaj grafikę - 9800se@pro (XpertVision 9800SE). Włożyłem do kompa, zainstalowałem stery, wszystko śmiga - widzi 8x1, żadnych błędów itp. Komp pochodził 2 godziny (sprawdzałem, czy nie ma błędów w grafice), przeszedł kilka razy 3dmark, nfs itp. A, że mam zamuloną winde to chciałem dysk sformatować. Więc format c:, po formacie restart i instaluję windę. Po pierwszym etapie instalacji wyskoczyła tabelka do resetu, komp się zresetował i... już się nie włączył - monitor czarny... Wkładam grafe na pci - wszystko działa, doinstalowałem windowsa - wszystko chodzi.

I teraz pytanie - da się sprawdzić jakoś w windzie czy programem, że agp jest w porządku ? Nie wiem, czy będe mieć dostęp do jakiś zapasowych części, a nie chce na darmo jechać i oddawać części po serwisach.

Pewnie padnie pytanie o zasilacz - napięcia mam stabilne, wczesniej miałem dość podkręconego 9500pro z vga silencerem. Baterie już wyjmowałem z płyty, musiałem, bo po tym pierwszym padnięciu kompa nie chciał się właczyć - myślałem, że dysk padł. Po włożeniu baterii zadziałało.

Przy włączeniu kompa z 9800 jest dźwięk, jakby nie było grafy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz a sprawdzałes grafe w innym kompie?? jak nie to musisz sprawdzić jak działa to juz masz odpowiedź na większość pytań..po tym pozostaje ci tylko sprawdzić co u ciebie jest nie tak. Jesli nie to tez już wiadomo że coś jest z grafą nie tak i wysyłasz ją tam gdzie kupiłeś i koniec pieśni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie pisałem, ze nie zabardzo jak mam sprawdzić - nie mam częsci...Teraz mam grafe na pci...Jutro (moze) bede mieć rive na agp to sprawdze...

Chodziło mi o to, czy jest jakiś sposób, żeby bez karty sprawdzic, czy agp działa prawidłowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mówiłes ? Przecież ja nie powiedziałem, że to wina biosu ajt ? Karta nie działa w ogóle - w innym kompie też.

Jaro - to jakim cudem to chodziło na początku ? Na gwarze jest napisane, ze nie obejmuje ona uszkodzeń, które wyniknęły z powodu złego ustawienia biosu lub samego złego biosu - więc go nie ruszałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...