zurcio Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Witam wszystkich :D mam płytę główną DFI NFII ULTRA-AL i mam znią jeden problem a mianowicie nie chce mi działać na niej karta TV (AVerMedia TVPhone 98w/vcr ).Problem objawia się tym że po włożeniu karty TV do jakiegokolwiek slotu PCI komputer nie chce się w ogóle odpalić jest tylko czarny obraz nawet nie ma możliwości wejścia do biosu.Gniazda PCI są napewno dobre bo wsadzałem starą karte sieciową i ona działa. Po wyjęciu karty TV komp odpala się bezproblemowo i działa normalnie. Karta TV jest sprawna bo była sprawdzana na innym komputerze. Mój komputer to ATHLON XP 2500+ BARTON 2x256/400 DDR TwinMos CL2.5 DUAL dysk SAMSUNG 120GB Seria ATA jeśli to wczymś pomoże. Nawet po odpięciu zasilania wszystkich urządzeń oprócz karty graficznej w celu sprawdzenia czy może poprostu zasilacz nie wyrabia objaw jest ten sam.W biosie jako tako nie znalazłem żadnej funkcji która mogłabybyć jakoś wyłączona. Co może być przyczyną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Przy słabym zasilaczu miałem też problemy z Averem. Komp się odpalał wszystko chodziło cacy dopuki nie zachciało mi się oglądać TV. Jakieś 3min nieraz krócej i komp się dość gwałtownie restartował. Skończyło się to uwaleniem sieciówki i portu firewire na płycie. Taka karta sporo ciągnie i ja obstawiałbym jednak zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zurcio Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Ale w starym komputerze karta chodziła bez problemu a chce zaznaczyć że teraz komp chodzi na tym samym zasilaczu co stary komp, a pozatym tak jak pisałem że odpiołem wszystkie inne urządzenia z zasilania czyli dyski twarde, CD-romy i dzieje się tak samo że komp się wcale nie odpala z kartą TV. Więc chyba zasilacz odpada. Może to jest wina płyty jakiś konflikt sprzętowy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Zdarza się że np. jakaś karta tv po prostu nie będzie działała z inna plytą główną i w tym chyba cały problem. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Zrób update biosa płyty głownej moze to pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zurcio Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Orgyginalny bios jest już biosem najnowszym. Programem AIDA32 zmierzyłem napiecia i o to one: Wartości napięć Napięcie rdzenia procesora 1.63 V Napięcie pomocnicze procesora 1.49 V +3.3 V 3.33 V +5 V 5.11 V +12 V 12.22 V -12 V -12.53 V -5 V 0.83 V +5 V podczas wstrzymania pracy 5.04 V VBAT baterii CMOS 3.15 V A mnie tylko zastanawia te przy -5v co jest 0.83V :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomek21 Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Przestaw w biosie o ile jeszcze tego nie zrobiles opcje ktora sie zwie Init display first jezeli, masz ustawione PCI to zmien na AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zurcio Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Niestety to nic nie daje. Czyli co płyta nie lubi się z tą kartą i tyle?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Niestety to nic nie daje. Czyli co płyta nie lubi się z tą kartą i tyle?? ;] UPDATE BIOSA powtarzam ;] juz wiecej nie bede sie powtarzal ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zurcio Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Napisałem wyżej, że oryginalny bios jest najnowszym biosem :-) więc już nie ma co aktualizować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Napisałem wyżej, że oryginalny bios jest najnowszym biosem :-) więc już nie ma co aktualizować. to wgraj bstarszy;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 zdecydowanie konflikt sprzetowy. zadko sie zdarza, ale sie zdarza. wloz na probe inny model karty tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zurcio Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Właśnie udało mi się pożyczyć kartę TV FLYVIDEO'98 i z nią bezproblemowo się komp odpalił.I co teraz :?: :?: Jakiś pomysł :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Ja miałem problem z AVerem i MSI KT3V. Sprzedałem AVera, kupiłlem Leadteka i wszystko śmiga. AVER TO G***O!!! NIE KUPUJCIE TEGO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gREG PG Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Witam wszystkich :D mam płytę główną DFI NFII ULTRA-AL i mam znią jeden problem a mianowicie nie chce mi działać na niej karta TV (AVerMedia TVPhone 98w/vcr ).Problem objawia się tym że po włożeniu karty TV do jakiegokolwiek slotu PCI komputer nie chce się w ogóle Co może być przyczyną.Gdybys uzyl przycisku "SZUKAJ" oczom twoim ukazaly by sie posty z zeszlego roku, w topicu o epoxie 8rda+, a mianowicie wszystkie (z moich informacji) plyty na nforce2 maja problemy ze wspolpraca z AVerMedia TVPhone 98w/vcr i i TV Capture 98 i juz..taki urok. Z innymi Averami tak, ale nie z 98. doradzic mozna tylko zmiane karty na jakakolwiek inna (wiem, ze zadna to rada..ale..). Ja tak wlasnie zrobilem-na KT7 elegancko mi chodzila, a na Epoxie juz niestety nie...tylko karetka mi sie wlaczala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ET Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Mam podobny problem z tunerem TV firmy AVER MEDIA -> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=80914 Czy to możliwe żeby tak poprostu ten tuner nie działał z moją płytą główną ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zurcio Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 A czy inna karta AverMedia bedzie działać np: AverMedia AverTV Studio Nicam 303 (z radiem) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 A czy inna karta AverMedia bedzie działać np: AverMedia AverTV Studio Nicam 303 (z radiem) :?:Nie wiem ale na pewno działa winfast :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...