arch Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Mam problem z odczytem temperatury z procesora, zwykle waha sie ona w granicach 63°C, co jest praktycznie niemozliwe, gdyz nic nie podkrecalem. Podejrzewam ze cos jest schrzanione na plycie glownej (mam FIC AU13). Wie ktos czemu tak sie dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 ta a moze bys powiedział jaki procek jest wsadzony w ta plyte??jaki masz cooler,jaka paste,czy witrzysz bude,czy buda jest otwarta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 athlon 3000+, chlodzenie boxowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Na boxowym chłodzeniu (i przy takim procku) to wcale niewykluczone. Najłatwiej będzie sprawdzić na lepszej klasy coolerze. Oprócz tego możesz mieć kiepsko wentylowaną obudowę. Sprawdź np. speedfan`em jaką masz temperaturę wewnątrz obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 i jak znam zycie to pewnie jakas pasta titan,kup whisperrocka IV http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9872 jak nie bedziesz krecił tego 3.0 styknie no i jeszcze moze jakas pasta dobra ludzie pisza ze bdb jest artic ceramique,powinna temp sie ustabilizowac.A no i wlasnie jeszcze przed zakupem otworz cala bude i zoabcz jakie wtedy temp. bedą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAPTORCOM Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 mam athlona 3200+ wiatraczek boxowy i umnie temperaturaka trzyma 39 stopni a przy pbciażeniu nie przekracza 45 stopni :D gdzie tkwi tajemnica sukcessssssu? wietrzyc i jeszcze raz wietrzyc bude...!!! :lol: tylko to musi byc wentyl a nie wiatraczek z zasilacza ja specjalnie sprowadziłem wentylator do kompa z oddzielnym zasilaniem na 230V troszke szumi ale bez niego nie wiem co bym zrobił jaja bym na nim smarzył :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 miałem kiedyś gigabyte 7vrx podczas gdy woda w zbiorniku miała 30 stopni, proc pokazywał że ma 24 czy jakoś tak :D:D weźcie to też pod uwage, a rzeczywista temperatura zmierzona wynosiła 42 stopnie ! czyli błąd pomiarowy płyty w granicach 20 stopni !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAPTORCOM Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 U MNIE TMP JEST REAL POMIAR ZGADZA SIE Z DODATKOWYM CZUJNIKIEM WIEC TMP JEST FAKTYCZNA AKTUALNIE MAM CPU - 39 WNETRZE BUDY - 31 HDD - 33 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Dzieki za pomoc, w zwiazku z waszymi wypowiedziami mam 2 pytania: - w jaki sposob obiektywnie zmierzyc temperature (gdzies czytalem ze fic au13 ma jakas schrzaniona diode, ktora pokazuje bardzo rozne temperatury)? - planuje zmienic obudowe (chce sobie sprawic pentagrama qc-80 cu, ale mam tak mala obudowe, ze sie nie zmiesci - boxowe chlodzenie prawie dotyka zasilacza) - jaki model polecacie? Z gory thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 boxowe chlodzenie prawie dotyka zasilacza. coraz bardziej prawdopodobne ze jednak masz temp w tych granicach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 dlatego wlasnie chce nieco podrasowac chlodzenie Ô.ô Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...