Skocz do zawartości
Sid

E-zine? (Aktualizacja 11 IX)

Czy to dobry pomysl?  

1. 1. Czy to dobry pomysl?

• Tak
      38
    • Nie
      7
    • Wszytsko mi jedno :P
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Podzielam zdanie "sgj" co do grafiki, zastanawiam się również, czy takie ułożenie tekstu będzie wystarczająco czytelne...

Wątpliwości mam co do ramki, która dzieli tekst, tekst, który powinien być swoistym "wstępniakiem" do całgo porównania.

Jeżeli już się decydujemy na ową ramkę to po 1 tekście...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maj sadżeszczynz:

- zdecydowanie za duża czcionka tekstu artykułu, jak się wydrukuje tę stronę to widać.

- osobiście nie podoba mi się czcionka na górze 'SOFTWARE - TESTY' ale tu akurat narzekam sobie.

- poprawić trochę jakość grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co myślicie o stanowiskach gościnnych? W dobrych działach są?

Teraz trzeba tylko opracowac pdf'a, stronke zrobić, nazwę wymyśleć @ zacząć robić 1szy numer...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pdf'a - nie znam sie, nie wnikam, nie przeszkadzam

Co do stronki - lepiej nie będe robił bo się przestraszycie

Co do nazwy - Tweak e-zine Dobre wrażenie robi, wkońcu to gazeta robiona przez nas, uczestników forum ! ;) Tylko nalezy jeszcze zgodę admina na wykorzystanie nazwy "tweak"

Co do 1 numeru - już moge zacząć pisać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz napisalem SiDowi moglbym sie zajac albo ALt OS (bo mnie to interesuje i lubie w tym grzebac- - pozatym mogloby to zmobilizowac do pracy regularnej) albo do software :) - chyba wolalbym OS :)

Tweak e-zine podoba mi sie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No może jakiś  artykulik  by sie napisało tylko nie wiem czy bedzie to tu pasować np. 

o sporcie offgolf tenis albo jakaś powieść fantazy

"zapamiętam sobie Ciebie", a jak bedzie potzreba to poproszę o jakieś coś ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"zapamiętam sobie Ciebie"

Zabrzmiało jak jakaś groźba będe musiał do e-zinu znaleźć w zeszytach szkolnych moje opowiadanie tylko nie wiem gdzie je zapodziałem.....

Ale mam nadzieje że sie nie rozczarujecie moimi opowiadaniami dopiero zaczynam :) więc bez rewelacji prosze. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do nazwy - Tweak e-zine

Jak dla mnie - ta nazwa odpada. Nazwa musi być prosta, wpadająca w ucho i łatwa do zapamiętania. "Tłikezajn" raczej tu nie pasuje - można sobie język połamać Dołączona grafika Nie jestem copywrighterem więc nic nie zaproponuję Dołączona grafika ale to wg mnie "za trudna" nazwa.

Ogólnie pomysł ekstra, tylko mogą być problemy z dystrybucją - trzeba by uruchomić reklamową machinę Dołączona grafika

pozdrawiam Dołączona grafika

krisstof.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jo mogę być tym od korekt ortograficznych, stylistycznych i innych takich, bo umiem tylko trochę HTMLa i Notepada :>

I jakieś prześmiewcze & pełne szyderstw artykuliki też bym pewnie dał radę spłodzić od czasu do czasu.

Nazwa głupia (coś mało kto ma tu szczęście do nazw), ale nie mam teraz czasu ani weny na wymyślanie innej. Nazwę i tak najlepiej wymyślić na końcu, jak już będzie wiadomo, osochozi i że nie zarazi się to syndromem Thorna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jo mogę być tym od korekt ortograficznych, stylistycznych i innych takich, bo umiem tylko trochę HTMLa i Notepada :> 

I jakieś prześmiewcze & pełne szyderstw artykuliki też bym pewnie dał radę spłodzić od czasu do czasu.

Nazwa głupia (coś mało kto ma tu szczęście do nazw), ale nie mam teraz czasu ani weny na wymyślanie innej. Nazwę i tak najlepiej wymyślić na końcu, jak już będzie wiadomo, osochozi i że nie zarazi się to syndromem Thorna.

Czekałem na Ciebie - przyda się "pani polonistka" =)

Zabrzmiało jak jakaś groźba będe musiał do e-zinu znaleźć w zeszytach szkolnych moje opowiadanie tylko nie wiem gdzie je zapodziałem..... 

Ale mam nadzieje że sie nie rozczarujecie moimi opowiadaniami dopiero zaczynam  więc bez rewelacji prosze.

Ooo tak - właśnie podpisałeś pakt z....... Sidem ;) Co do opowiadań ja też zaczynam =) w szkole raz nawet od dosyć wymagającej polonistki dostałem 5 za opowiadanie fantasy, ale jak innym razem pisałem opowiadanie i dałem znajomej z jednego forum to krótko mówiąc klapa była :D

Zaraz zmienie troszke pierwszego posta - dodam kawałek fikuśnego [code]'owego tektu ;) Punkt ToDo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@The_Structor: Ty mi tu antyreklam nie rób ;) <joke> A co do załogiG to jak nie miałem neta czytałem coś z 2 numery - fajne to to :) A skoro są najlepsi to będziemy drudzy , no chyba że coś nie wypali to przedostatni ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sid pomysł moim zdaniem bardzo dobry.

Można by maznąć już kilka stron :)

Jako, że nie mam dużo czasu:

praca + szkoła + kobieta=zero wolności, ale zawsze mogę coś naskrobać w wolnej chwili.

Czym mógłbym się zająć ...hmm... tym co na forum, czyli modyfikacjami, komponentami (myszki, klawy, napędy) + news + testy, jeszcze kilkoma rzeczami, które nie wpadają mi do głowy :)

Jak by co to pisz coś się zacznie robić.

romek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi