123Jan Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 płyta ecs k7vta3 do tej pory chdziła pod win.98 niedawno pstawiłem win.xp i po starcie mam komunikat "unknow fash type" postoi komp 30sekund i dopiero staruje win. jest to chore :arrow: co należy zrobic by to uzdrowić pmóżcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walet007 Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 płyta ecs k7vta3 do tej pory chdziła pod win.98 niedawno pstawiłem win.xp i po starcie mam komunikat "unknow fash type" postoi komp 30sekund i dopiero staruje win. jest to chore :arrow: co należy zrobic by to uzdrowić pmóżcie A moze bys napisal jaki masz caly sprzet, bo z tego co napisalesnikt ci nie pomoze :D :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Jan Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 parametry mojego kompa są takie Płyta główna: Typ procesora AMD Duron, 800 MHz (4 x 200) Nazwa płyty głównej ECS K7VTA3 v2 (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio) Mikroukład płyty głównej VIA VT8366A Apollo KT266A Pamięć fizyczna 256 MB (PC2100 DDR SDRAM) Typ BIOS'u Award Modular (12/20/01) Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1) Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM2) Port komunikacyjny Port drukarki ECP (LPT1) Ekran: Karta wideo NVIDIA RIVA TNT2 Model 64 (32 MB) Akcelerator 3D nVIDIA RIVA TNT2 M64 Monitor LG StudioWorks 775N Multimedia: Karta d?więkowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controller Magazyn: Napęd dyskietek Stacja dyskietek Dysk fizyczny IBM-DTLA-307030 (30 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) Napęd dysków optycznych LG CD-ROM CRD-8521B (52x CD-ROM) Napęd dysków optycznych LITE-ON LTR-16102C (16x/10x/40x CD-RW) może teraz to pomoże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Komunikat brzmi chyba "Unknown flash type" Znaczy się masz BIOS zabezpieczony przed flashowaniem (zworką na płycie). I dlatego system kości biosu nie może odczytać. Spójrz do manuala płyty głównej i przestaw zworkę na miejsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Jan Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 na mojej płycie zworki są tak jak BENITO radzi, a problem ciagle ten sam ktoś mi gada że to może bios od wideo, lecz nie wiem jak się do tego zabrać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Jan Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 nie wiem czy mój problem jest tak trudny czy banalny skoro czytacie, a wiesci nie ma, ale dla mnie jast to chore może ktoś pomoże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbogy Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 spróbuj wejść do biosu i poustawiać wszystko na nowo powinno pomóc:) prawdopodobnie bios się zresetował i ma dziwne ustawienia pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...