andriu Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Otóż powiem krótko : Może i to jest prawda ze geforsy mają jakość obrazu zbliżoną do ati ale w rozdzielczosciach <= 1024x768, powyżej jest kicha, a w ati jest ok nawet w 1600x1200. ps. sam mam geforca którego holernie nienawidze, więc chętnie zamienię go na np. jakieś ati 9000 lub 9000 pro A to dziwne, bo u mnie w rozdz. 1280x1024 jest zajebiscie ostry obraz. Nawet lepszy niz w 102x768. Hmm, moze nvidia sie cofa w rozwoju :) bo nie widziałeś obrazu z ati lub matroxa 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Może i to jest prawda ze geforsy mają jakość obrazu zbliżoną do ati ale w rozdzielczosciach <= 1024x768, powyżej jest kicha, a w ati jest ok nawet w 1600x1200.Nie pisz tak ogólnikowo - różni producenci kart stosują różne elementy w filtrach RFI, co czasami nieciekawie się odbija na jakości obrazu, szczególnie w przypadku mniej znanych producentów. W przypadku MSI nie jest wcale źle, co prawda pracuję zwykle w zalecanej dla 17" rozdzielczości 1024x768/100Hz, ale po przełączeniu na 1280x1024 obraz jest nadal ostry i wyraźny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 bo nie widziałeś obrazu z ati lub matroxa Podejrzewam nawet, ze matrox ma lepszy obraz 2d od radeonow. A matroxa 400 mialem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Może i to jest prawda ze geforsy mają jakość obrazu zbliżoną do ati ale w rozdzielczosciach <= 1024x768, powyżej jest kicha, a w ati jest ok nawet w 1600x1200.Nie pisz tak ogólnikowo - różni producenci kart stosują różne elementy w filtrach RFI, co czasami nieciekawie się odbija na jakości obrazu, szczególnie w przypadku mniej znanych producentów. W przypadku MSI nie jest wcale źle, co prawda pracuję zwykle w zalecanej dla 17" rozdzielczości 1024x768/100Hz, ale po przełączeniu na 1280x1024 obraz jest nadal ostry i wyraźny. Okej, MSI, a inne, znajdź mi przynajmniej jedną kartę która będzie miała dobry obraz w 1600x1200, nawet msi bedzie miało kfiatki. Apropos ati i jej klonów to w 1600x1200 nawet mint 8500 ma lepszą jakość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 bo nie widziałeś obrazu z ati lub matroxa Podejrzewam nawet, ze matrox ma lepszy obraz 2d od radeonow. A matroxa 400 mialem. Oczywiście ze matrox ma lepsze 2d od ati, to jest niepodważalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Apropos ati i jej klonów to w 1600x1200 nawet mint 8500 ma lepszą jakośćOj, nie wypowiadalbym tego glosno. Moze jakis posiadacz minta sie wypowie szczerze. Niektore klony ATI maja gorszy obraz od gf4. Oczywiście ze matrox ma lepsze 2d od ati, to jest niepodważalne. No wlasnie. Mam taki sam ostry obraz jak wczesniej na matroxie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Okej, MSI, a inne, znajdź mi przynajmniej jedną kartę która będzie miała dobry obraz w 1600x1200, nawet msi bedzie miało kfiatki. Apropos ati i jej klonów to w 1600x1200 nawet mint 8500 ma lepszą jakość.Fakt, trudno jest mi porównywać, gdyż w swoim kompie nie miałem ATI, a żeby takie porównanie miało sens trzeba przecież je zrobić na tym samym monitorze. Poza tym musiałby to być porządny monitor 21", wtedy dla takiego olbrzyma zalecana jest rozdzielczosć 1600x1200. Jeśli nie boisz się lutownicy i utraty gwarancji, to z każdej karty można wywalić filtry RFI i obraz będzie ostry jak żyletka w każdej rozdzielczości. Zrobiłem tak w swoim poprzednim GF2Pro, utratę ostrości było widać już w 1024x768/100Hz, powyżej było jeszcze gorzej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Apropos ati i jej klonów to w 1600x1200 nawet mint 8500 ma lepszą jakośćOj, nie wypowiadalbym tego glosno. Moze jakis posiadacz minta sie wypowie szczerze. Niektore klony ATI maja gorszy obraz od gf4. Oczywiście ze matrox ma lepsze 2d od ati, to jest niepodważalne. No wlasnie. Mam taki sam ostry obraz jak wczesniej na matroxie. na mx-ie masz taki obraz jak na matroxie ? nie uwierze jak nie zobacze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Okej, MSI, a inne, znajdź mi przynajmniej jedną kartę która będzie miała dobry obraz w 1600x1200, nawet msi bedzie miało kfiatki. Apropos ati i jej klonów to w 1600x1200 nawet mint 8500 ma lepszą jakość. Fakt, trudno jest mi porównywać, gdyż w swoim kompie nie miałem ATI, a żeby takie porównanie miało sens trzeba przecież je zrobić na tym samym monitorze. Poza tym musiałby to być porządny monitor 21", wtedy dla takiego olbrzyma zalecana jest rozdzielczosć 1600x1200. Jeśli nie boisz się lutownicy i utraty gwarancji, to z każdej karty można wywalić filtry RFI i obraz będzie ostry jak żyletka w każdej rozdzielczości. Zrobiłem tak w swoim poprzednim GF2Pro, utratę ostrości było widać już w 1024x768/100Hz, powyżej było jeszcze gorzej... jak to zrobić, bo chętnie bym tak zrobił z moim dziwkorsem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 jak to zrobić, bo chętnie bym tak zrobił z moim dziwkorsemProszę uprzejmie: tu znajdziesz opis, a tu fotkę. Miejsce przeróbki znajduje się przy gnieździe monitora, zaznaczyłem różowym kolorem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 jak to zrobić, bo chętnie bym tak zrobił z moim dziwkorsemProszę uprzejmie: tu znajdziesz opis, a tu fotkę. Miejsce przeróbki znajduje się przy gnieździe monitora, zaznaczyłem różowym kolorem. Dzięki, może coś mi sie uda z tym zrobić 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 CHyba zdecyduje sie na MSi. Tylko ze na komputroniku wersja z 64MB ma pamiatki 4.0 ns. Gdze w necie lub w szczecinie mozna distac taka karte? Bo z tego cow iem logos i hart taowych nie maja. Co do ostrosci obrazu to w GeForce-ach nie jest az tak ze i tak prowdopdobie bede pracował w rozdzelczosci 1024x768 i w wyzszej mysle ze karta i tak sobie poradzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...