Pc juice Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Dzięki Pc juice!Teraz mam radka 9200 128bit 128 ram,więc różnicę napewno odczuję...Myślę,że zanim uzbieram kaskę do całego nowego kompa ten zestaw mnie zadowoli...acha i jeszcze jedno...podkręcanie na standardowym chłodzeniu nie wchodzi w grę,ale rozumiem,że z odblokowaniem dodatkowych potoków na zwykłym chłodzeniu nie będzie problemów(oczywiście jeśli trafi mi się podatny egzemplarz)?Wiele osób jedzie 8x1 na standardowym chłodzeniu, więc o to nie musisz sie martwić. Jesli ktos kupi se z mem2.5ns to mogł by sie podzielic inf. o o/c:)Dołączam się :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Ja w koncu mam pełne 9800se@pro - 378/680 :) W sumie narazie mi więcej niepotrzebne... Jak będzie, to puszcze go na XT :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narthax Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 ja kupielm sapphira 325/580. czy jesli podkrecam i nie ma artefaktow, to znaczy, ze karta nie grzeje sie za bardzo? i jak sprawdzic, jakie mam pamieci? i czy wyniki 4887 i 14663 3dmarkach po odblokowaniu potokow to dobre rezultaty? po podniesieniu core do 380, a mem do 640(pamieci tylko tyle, bo slyszalem ze lepiej nie krecic bez chlodzenia) bez artow 15221 i 5486 to dobrze? pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Narthax, Wyniki: absolutnie w normie. Pamięci: obejrzyj je dokładnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baton Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Dla zainteresowanych: dostalem wczoraj maila o takiej tresci: "Karty są właśnie w trakcie rygorystycznych testów wg.procesury opisanej na aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30704909 Myślę, że nasze poprzednie doświadczenia z tego typu kartami (do tej pory sprzedaliśmy ponad 200sztuk modowalnych kart) pozwoli na odsianie 99% kart z niesprawnymi dodatkowymi potokami. Pozostały 1% to tzw. trudne błędy, których nie da się wykryć w trakcie godzinnego testu, dlatego dajemy użytkownikowi dodatkowo 10dni na zwrot lub wymianę karty, w razie wystąpienia problemów. Od wtorku 07.09.2004r. karty Xpertvision Radeon 9800SE 128MB 256bit z pamięciami 2,5ns Hynixa testowane na modowalność będą dostępne w ofercie naszego sklepu za 720zł." Zastanawiam sie, czy nie sprzedac swojego Radeona i nie zakupic takiej karty. Te pamieci 2.5ns SHY5DU283222 AF-25 TRASZNIE KUSZA, bo przeciez one defaultowo chodza z max.800Mhz zegarem, a nie tak jak poprzednie HY5DU283222 AF-28 na max.700Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 A powiedzcie mi, jak już te potoki dodatkowe są odblokowane, potestowane, sprawne i wszystko śmiga ślisznie, to czy one nie mogą pewnego dnia pierdyknąć, ale te standatrowe 4 będą sobie w najlepsze działac, więc po odmodowaniu karty działa sobie normalnie? Czy może jak się odblokuje to już do "usranej śmierci" działają si? Był w ogóle taki przypadek już? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 A powiedzcie mi, jak już te potoki dodatkowe są odblokowane, potestowane, sprawne i wszystko śmiga ślisznie, to czy one nie mogą pewnego dnia pierdyknąć, ale te standatrowe 4 będą sobie w najlepsze działac, więc po odmodowaniu karty działa sobie normalnie? Czy może jak się odblokuje to już do "usranej śmierci" działają si? Był w ogóle taki przypadek już? Jak są sprawne to już raczej do końca - ja przynajmnije nie znam przypadku że by nagle przestały działć... ja jade non stop (8x1) i nic się nie dzieje - tak już od ponad 7 miechów - karta ma standartowe chłodzenie [memki- Samsungi 3,3]!:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narthax Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 czy podkrecanie atitoolem metoda find max mem/core jest w 100 % bezpieczne(bez dodatkowego chlodzenia, na standardowym wentylatorzea ATI)? i czy jestli nie ma artow to znacyz ze ani proc ani pamieci nie grzeja sie za bardzo(znaczy tak mocno, zeby sie uszkodzily)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narthax Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 czy jak podkrecam to podnosic taktowania stopniowo, czy jak wczesniej ustawilem np. 380/620 i bylo ok, a deafault jest 325/580, to pozniej moge od razu wczytac te wyzsze ustawienia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Powiem Ci tak: jeśli na 380/620 było ok to w każdej chwili możesz załadować te ustawienia. Atitool jest bezpieczny, bo gdy pojawią się artefakty, zegary zostają zmniejszone do bezpiecznej wartości i po dłuższym czasie zostaje określona (mniejwięcej) granica taktowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyejcop Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 El0 Założyłem te radiatorki i bez nawiewu uzyskuje 710MHz :( z nawiewem mam 720MHz to i tak mało :( nie iwem czemu ale powyżej wywala mi arty. Na ustawieniach 420/720 uzyskuje tylko 6300 3DMark'03 :( będe kombinował dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Dyejcop ile bys chcial? 7000pkt? ja mam 6442pkt na taktach 415/730+zmiana timingow:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 El0 Założyłem te radiatorki i bez nawiewu uzyskuje 710MHz :( z nawiewem mam 720MHz to i tak mało :( nie iwem czemu ale powyżej wywala mi arty. Na ustawieniach 420/720 uzyskuje tylko 6300 3DMark'03 :( będe kombinował dalej. A ile byś chciał? Może podaj konfig? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 El0 Założyłem te radiatorki i bez nawiewu uzyskuje 710MHz :( z nawiewem mam 720MHz to i tak mało :( nie iwem czemu ale powyżej wywala mi arty. Na ustawieniach 420/720 uzyskuje tylko 6300 3DMark'03 :( będe kombinował dalej. Czyżby na pamięciach zalmanki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyejcop Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 konfig: CPU: P4 (Northwood) 2.8GHz@3GHz HT-800 +Pentagram Q-80 AlCu Płyta: Asus P4P800SE i865PE Pamięć: 2x512DDR 400Mhz@433MHz TwinMOS Dual-Channel (śr. odczyt 5GB/s) Grafa: SAPPHIRE Radeon 9800SE 128mb 256bit 325/580MHz@415/710 (420/730MAX) +Silencer +Radiatory ZM-RHS1 HDD: WDC WD800JB (80GB śr. odczyt: 51.2MB/s) Zasiłka: Codegen 400W MAX 3dmark'04 = 6344 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Do takiego konfigu Codegen 400W 8O 8O 8O . Nie boisz się :?: Śpisz spokojnie :?: Chociaż z drugiej strony nie wszyscy mają komp włączony non stop...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyejcop Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Ja mam włączonego kompa od 14:00 do 23:00 ;) nie stać mnie już na inny zasilacz :( wymienie kiedyś jak nazbieram :) Na tym konfigu w doomie3 na ultra grafe w 1024-768 i w driwerach wszystkie przyspieszenia (suwaki) na środku, mam 33FPS w time demo - to dobry wynik ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Ja mam włączonego kompa od 14:00 do 23:00 ;) nie stać mnie już na inny zasilacz :( wymienie kiedyś jak nazbieram :) (...) Tylko żeby zasilacz nie "wymienił" Ci przymusowo i momentalnie reszty konfiga .... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narthax Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Na tym konfigu w doomie3 na ultra grafe w 1024-768 i w driwerach wszystkie przyspieszenia (suwaki) na środku, mam 33FPS w time demo - to dobry wynik ?? jak wlaczyc to time demo? sorki za takie glupie pytanie, ale nie mam czasu szukac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shifter Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Ctrl+Alt+~ timedemo demo1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Dyejcop: Ja na podobnym konfigu (takim jak w podpisie) mam w Doomie 3 w timedemo 46fps. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyejcop Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Fog - a jakie ustawienia masz w doomie3 ?? bo troche to dziwne że masz tyle fps'ów przy 512mb ram. ja mam na ultra grafice (mam sync włączony) i w sterach mam wszystko na Zrównoważone ustawienia. No chyba że mam tak zwalony system bo już mi się rozsypał ale go poskładałem ( tryb awaryjny rulezz :P )- a system ma już ponad rok. Musze załatwić sobie XP SP2 ENG ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 W sterach mam ustawione rowniez na zrownowazenie. Gram w 1024x768, na configu podanym gdzies na forum, tzn. detale high, ale mx rozmiar tekstur i jeszcze pare innych rzeczy majacych na celu poprawe grafiki, oraz zmniejszona komprejsa teksur. Gra wyglada i chodzi o wiele lepiej niz na defaultowym ultra high. Polecam poczytac topic o doomie na forum, bo edycja configa gra naprawde potrafi zdzialac cuda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Jest cały topic o Doom3 z do urzygu powtarzanymi pytaniami dotyczącymi liczby fps, parametrów konfiguracji gry ..... Qrfa, nie róbcie śmietnika, nie ten dział, nie ten topic ... :twisted: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyejcop Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Sory AndyN ale ja tylko pisałem jakie uzyskałem wyniki po OC i podałem FPS'y w DooM3 a reszta się sama potoczyła :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Mam pytanie dla tych co korzystają z ati tray tools w zakladce tweaks>pixel shader version są do wyboru versie ps tylko dlaczego mam zakres od Ps1.0 do 2.1?? Przeciez radek obsługuje DX9 czyli PS2.0. O co w tym chodzi:~` Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Ja mam włączonego kompa od 14:00 do 23:00 ;) nie stać mnie już na inny zasilacz :( wymienie kiedyś jak nazbieram :) Na tym konfigu w doomie3 na ultra grafe w 1024-768 i w driwerach wszystkie przyspieszenia (suwaki) na środku, mam 33FPS w time demo - to dobry wynik ?? Strasznie mało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Przebranalem przez wieksza czesc tego watku, ale mam do Was drodzy moi pytanie. Macie zdrowie i widze, ze chyba do tej manii wkrotce dolacze. Z tymze u mnie chip bedzie chlodzony woda, a na pamieci postaram sie o cos aluminiowego domowej roboty. Ktorych producentow Radki 9800SE 256bit 128MB daly sie zmodowac na 8 potokow i czy wymienialiscie po kilkakroc karty w sklepie. No i ktorych producentow omijac szerokim lukiem. Zainteresowalem sie ta karta, ze wzgledu na jej spore mozliwosci :D ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lead Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Sprawdzaliscie jak sprawuja sie wasze 9800se@pro w colinie 5 ? Wydaje mi sie ze ta gierka jest wymagajaca odnosnie poprawnosci zmodowania karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Przebranalem przez wieksza czesc tego watku, ale mam do Was drodzy moi pytanie. Macie zdrowie i widze, ze chyba do tej manii wkrotce dolacze. Z tymze u mnie chip bedzie chlodzony woda, a na pamieci postaram sie o cos aluminiowego domowej roboty. Ktorych producentow Radki 9800SE 256bit 128MB daly sie zmodowac na 8 potokow i czy wymienialiscie po kilkakroc karty w sklepie. No i ktorych producentow omijac szerokim lukiem. Zainteresowalem sie ta karta, ze wzgledu na jej spore mozliwosci :D ;) Generalnie nie ma prawidłowości co do modowalności kart danej firmy - jest to po prostu łud szczęścia. Ja za 3-cim razem trafiłem, może nie w dziesiątkę ale... :D, tak więc jeśli będziesz kupował w ciemno to przygotuj się na (niekoniecznie) trudną przeprawę, chyba że kupisz w miejscu gdzie dają gwarancję na modowalność. I jeszcze taka moja dobra rada: zwracaj uwagę na taktowania karty, najlepiej aby posiadała takie same jak posiada pro, czyli 380/680... no i powodzonka... Mały offtopic: Nareszcie (dopiero? :oops: :lol: ) dorwałem D3 i pogrywam: detale High+1280x1024 :D + chwilowe zwieszki spowodowane "małą" ilością ram :roll: chyba całkiem nieźle jak na karte za tą kase Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...