SpiderMAN Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Ja juz prawie mam, ale skad inand :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterRed Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 cze sorry za glupie pytanie ,ale czy jak sie kartcie odblokuje te dodatkowe potoki ,to idzie w 100% cofnac ta czynnosc prosze o odpowiedz na to pytanko ,bo jestem zielony pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 O boze... A nie potrafisz do tego sam dojsc... Odblokowanie potokow -> sterowniki Omeag lub inne modyfikowane... Zablokowanie - standardowe stery ATI :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterRed Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 sorry juz doszedlem do tego :oops: ale ze mnie lajek :( pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Smaug] Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 SpiderMan: Wyluzuj jak masz jezdzic po newbasach to lepiej sie nie odzywaj. A jesli koniecznie musisz to lepiej poto zeby im pomagac a nie po nich jezdzic. Twoje chamskie i zlosliwe posty zasmiecaja to forum rownie jak ich "lamerskie" pytania. Btw: Title twojej zenujacej stronki wyswietlane przez google jest rownie zenujace jak Ty sam Realitynet.pl: News ... dell, optimus, albatron, gigabyte, tweak pc, temat, software, download, programy, ściąganie, przerabianie, kombinowanie, realitynet, SpiderMAN, spiderman ... Dopisz sobie jeszcze do tego "guru" "thebesciak" itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 MasterRed nie przejmoj sie tym.. przeicez kazdy kiedys zaczynal.. Forumjest od tego aby sobie pomagac a nie po sobie jechac.. masz prawo pytac.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodi Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Witam. Chciałem się tylko conieco pochwalić: 3Dmark 2003: http://service.futuremark.com/compare?2k3=3111306 3Dmark 2001:http://service.futuremark.com/compare?2k1=8119197 Karta XpertVision 9800SE --> 9800pro 2,5ns. Chłodzenie Artic silencer rev 3 i radiatorki na BGA alu. Pozdrawiam.[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyejcop Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Ja przymieżam się do wyszlifowania coolr'a i zmiany pasty na rdzeniu, potem wgram bios od XT (mój radek jest na R360) i zdam relacje z osiągów :) to będzie max mod 9800SE@XT :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Witam. Chciałem się tylko conieco pochwalić: 3Dmark 2003: http://service.futuremark.com/compare?2k3=3111306 3Dmark 2001:http://service.futuremark.com/compare?2k1=8119197 Karta XpertVision 9800SE --> 9800pro 2,5ns. Chłodzenie Artic silencer rev 3 i radiatorki na BGA alu. Pozdrawiam.[/url] Na jakich taktowaniach chodzi? Bo ja mam zamiasr zalozyc na nia revoltecki cu i zalmana kanapke.. Zobaczymy co beize Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyejcop Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Taktowania są podane w wynikach :) Core Clock - 441 MHz Memory Clock - 378 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodi Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Karta chodzi stabilnie na ustawieniach: rdzeń: 449Mhz pamięć: 754Mhz Jak się da dodatkowy coolerek na karte to radiatorki aluminiowe nie nagrzewają sie praktycznie. Ma ktoś taką karte? Może podzielicie się wynikami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 No ja jak kupie wlasnie te radiatorki to zaloze zalmana kanapke i z boku na ten caly shit bedzie wiataczek.. Zobaczymy co z tego wycisne.. A karte mam xv z pcserwis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palacz Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Witam to sie zgadza: Xperty mają taką dziwną przypadłość że raz na jakiś czas wyskoczą paski, ale powinno to zdarzać się bardzo sporadycznieTaa wystarczy wyłaczyć kompa i na moment odłączyć kadel monitor -karta.U mnie pomaga. :( Sam to zauważam czasem u siebie a mam jakies optymalne sterki...zresztą na kazdych jakich bym nie zainstalował dzieją sie takie rzeczy nawet przy sterach modujacych .Xpert nie jest za dobra inwestycją.No i grzeje sie sabaka bardziej niż PowerC. Z PowerColorem jest inaczej -ludziska nie narzekaja. Ale podobno beda kłopoty z nabyciem PowerC. 9800SE....Lecz do końca jescze nie wiadomo. A czy ktoś testował możePowerC 9800 Platinum? Prosze o jakieś wieści. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Witam. Chciałem się tylko conieco pochwalić: 3Dmark 2003: http://service.futuremark.com/compare?2k3=3111306 3Dmark 2001:http://service.futuremark.com/compare?2k1=8119197 Karta XpertVision 9800SE --> 9800pro 2,5ns. Chłodzenie Artic silencer rev 3 i radiatorki na BGA alu. Pozdrawiam.[/url] Rewelacyjne wyniki :) PS. gdzie jest adres sklepu w którym te XV 9800SE z pamięciami 2,5ns sprzedają ?? Jakoś podana wyżej pc-serwis... nie ma cennika amoze nie umiem go znaleźć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palacz Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Czy ktos ma linka gdzie są modujące stery do 9800se? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 U nas mozna nabyc XV 9800SE za ok.630pln :roll:.......... u "nas" ... czy ja wróżek jestem ?? Konkretnie prosze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Mam problem ponieważ posiadam kartę Xpert Vision 9800Se, jest czteropotokowa, ale i tutaj występują problemy, nie podkręcałem nic, a raz na trzy przy uruchamiania Xp, wyskakują mi niebieskie paski wzdłuż pulpitu, muszę wyłączyć komp, i dopiero potem można coś robić. A jak kiedyś chciałem dać na 8 potoków, to wogóle żadna gra nie chciała mi się włączyć ? Co robić ? Dziekuje za odpowiedzi :) wątpie, czy to ma coś wspólnego, ale ja Niebiesko-białe paski miałem gry karta nie dochodziła poprawnie do portu AGP :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodi Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 No ja jak kupie wlasnie te radiatorki to zaloze zalmana kanapke i z boku na ten caly shit bedzie wiataczek.. Zobaczymy co z tego wycisne.. A karte mam xv z pcserwisI jak kanapka z zalmanka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Witam, dzis nabyłem XpertVision 9800SE 128mb na pcb (PN 109-A75GN-00) pamięci ułożone na "L" wiec 256bit. Karta sie bardzo ladnie przetaktowuje - core 375 mem 750 na stockowym chlodzeniu. Działa stabilnie na 4 potokach. Problem polega na tym, że po soft modzie omegami rad_w2kxp_omega_2558_7z.exe lub rad_w2kxp_omega_2567_7z.exe po ich instalacji i restarcie pokazuje sie na chwile pulpit a potem LCD-k wchodzi w tryb suspend. Przy ponownym uruchomieniu juz nie widac pulpitu wogóle, tylko pali sie ta żółta lampka od panela i widze ciemność. Czy da sie cos z tym zrobić??? czy to już mogiła??? unmodificable?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 U nas mozna nabyc XV 9800SE za ok.630pln :roll:..........256bit??? Bo tyle to sie placi za 128bit :P A ja dalej na swoja karte czekam... Mam tylko probe do tu obecnych, moze mi ktos podac wymiar kosci BGA na karcie Xpertvision... Zrobie sobie radiatorki. Dzieki wielkie! [smaug] - czytaj PW i mnie nie denewuj :P i przy okazji po co wszczynasz temat czesciowo mojego serwisu, skoro nie masz pewnosci, kto robil znaczniki :P. Pozatym nie jade po nikim, tylko odpowiadam... Mogl czytajac caly topik wszystko o co spytal sam wywnioskowac, a pozatym nie mial koles pretensji, tylko nawet przeprosil :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Moze przeprosil dla tego ze go mastha Spider opierdzili i mu sie glupio zrobilo i sie speszył? a co do tej karty którą kupiłeś tutaj http://allegro.pl/show_item.php?item=30922602 to jestes pewnien ze to jest 256bit? Bo cos malo pkt w smarku jak na 256bit.. Bo jak ja kilkukrotnie pisalem do goscia to nie odpowiadal na to pytanie.. Tzn byla gatka w stylu Ja-Ello On-Witam Ja-Jestem zainsteresowany tym radeonem z aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=30922602 On-Słucham Ja-Pamieci 256bit? No i cisza z jego strony... Bylo tak 4 razy :] Wiec kupilem w pcserwisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 CHECK-IT - to sie nie sugeruj ta aukcja :D HEHEHE Dogadalem sie, ze mi wysle za 750 juz z przesylka kurierem modowalnego R9800SE 256bit bez zadnych artefaktow, a to dlatego, ze mu powiedzialem, ze chce te karte zrecenzowac, no i ja zrecenzuje... WIec mu wytlumaczylem, ze nie moze byc mowy o artefaktach... :D Tamten jest 128bit, co zalicytowalem, ale z gosciem idzie sie dogadac, wiec spoko. W sumei nie mam roznicy w cenie pomiedzy nim a pcserwis, a przynajmniej, dogadalem sie, ze karta bedzie gruntownie przetestowana. Nie fair jest to, ze w opisie aukcji nie ma nic napisane, ze ta karta jest 128bit, ale po dluzszej rozmowie gosc powiedzial w koncu, ze tak jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 sklep ktory ma tą aukcjie http://allegro.pl/show_item.php?item=30922602 nie jest moim zdaniem zbyt uczciwy:( Raz chciano mi wcisnąć radka9800se@90%pro bo byly kropki po modzie itd(ale o tym sie dowiedzialem bo wymusilem odpowiedz po 20min rozmowy na gg) musi to byc ver. 128 bit bo 256 bit maja za 779zl:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Dokladnie tak jak piszesz, ale idzie sie z nimi dogadac. trzeba ich pomeczyc na GG to miekna troche :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Witam, dzis nabyłem XpertVision 9800SE 128mb na pcb (PN 109-A75GN-00) pamięci ułożone na "L" wiec 256bit. Karta sie bardzo ladnie przetaktowuje - core 375 mem 750 na stockowym chlodzeniu. Działa stabilnie na 4 potokach. Problem polega na tym, że po soft modzie omegami rad_w2kxp_omega_2558_7z.exe lub rad_w2kxp_omega_2567_7z.exe po ich instalacji i restarcie pokazuje sie na chwile pulpit a potem LCD-k wchodzi w tryb suspend. Przy ponownym uruchomieniu juz nie widac pulpitu wogóle, tylko pali sie ta żółta lampka od panela i widze ciemność. Czy da sie cos z tym zrobić??? czy to już mogiła??? unmodificable??Miałem to samo. U mnie wina leżała po stronie sterów. Spróbuj tych: http://www.techpowerup.com/softmod/downloads.php jeżeli nie, to jakieś starsze. @SpiderMAN - kości mają śakieś 14x14mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 thnx. Bede dzisiaj produkowal radiatorki :D ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Witam, dzis nabyłem XpertVision 9800SE 128mb na pcb (PN 109-A75GN-00) pamięci ułożone na "L" wiec 256bit. Karta sie bardzo ladnie przetaktowuje - core 375 mem 750 na stockowym chlodzeniu. Działa stabilnie na 4 potokach. Problem polega na tym, że po soft modzie omegami rad_w2kxp_omega_2558_7z.exe lub rad_w2kxp_omega_2567_7z.exe po ich instalacji i restarcie pokazuje sie na chwile pulpit a potem LCD-k wchodzi w tryb suspend. Przy ponownym uruchomieniu juz nie widac pulpitu wogóle, tylko pali sie ta żółta lampka od panela i widze ciemność. Czy da sie cos z tym zrobić??? czy to już mogiła??? unmodificable??Miałem to samo. U mnie wina leżała po stronie sterów. Spróbuj tych: http://www.techpowerup.com/softmod/downloads.php jeżeli nie, to jakieś starsze. @SpiderMAN - kości mają śakieś 14x14mm które konkretnie sterki ci pomogły?? próbowałem kilku wersji i bez zmian ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 @Watcher to były omegi w wersji 2.5.22. Tylko mnie chyba trochę źle zrozumiałeś. Na tych sterach jechałem od początku, aż do momentu gdy zachciało mi się nowszych. Załadowałem nowsze, a efekt był taki jak u ciebie (z tym tylko że nawet pulpitu nie ujrzałem) na 4-rech potokach było ok. Powróciłem do pierwotnych. Niestety miałem z nimi problem(doom3) Obecnie jade na tych opartych na cat. 4.8 http://69.93.129.141/softmod.wxp-w2k-catal...03a-016701c.exe Byćmoże masz jakieś śmieci po pozostałych sterach? spróbuj zrobić format jeśli tego nie uczyniłeś. Na razie tyle pomysłów.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Wybaczcie, jeżeli to pytanie już gdzieś było w wątku, ale moja sytuacja jest patowa :( Czy miał ktoś taką jazdę, że po odblokowaniu potoków karta działała dobrze, bez artów, aż tu nagle po jakimś czasie zaczęło nimi sypać :?: Jeszcze raz przepraszam jeżeli to pytanie już gdzieś było :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Zachecony lektura zakupilem karte Xpert Vision od firmy o ktorej piszecie na tej stronie na allegr. Najpierw okazalo sie ze to wersja 128bit, jednak za doplata zamienili mi na 256;). Karta zmodowana dziala super. Wrzucilem tez na nia Silencera3 i radiatorki na pamieci. Mam jednak maly problem. Gdy podkrece karte do wartosci stabilnych core 420/mem 360 i wlacze jakies pelnoekranowe 3d komp mi sie gasi :(, a zeby go wlaczyc ponownie musze wyjac wtyczke z kontaktu poczekac troche i dopiero startuje. Normalnie pomyslalbym ze zasilka nie wyrabia, ale mam huntkey'a 400W ktory slicznie trzyma napiecie. Atitool dziala bez problemu z tym swoim latajacym szescianem. Macie moze jakies pomysly co to moze byc? Zbyt duzo karta sie nie bawilem bo dopieraj wczoraj wieczorem wrzucilem ja do kompa..Stery to najnowsze C4.9@ocfaq. Nie wiem, moze podniesc napiecie na AGP z 1,55 na 1,6?.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...