XWOJCIECHX Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 http://www.programy.uni.cc/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 bez oc grafy http://service.futuremark.com/compare?2k1=8174058 niestety zasilka niedomaga i narazie niemoge sobie pozwolic na zwiekszenie zegarow.Ale jak na 9800SE to chyba niezle :]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 HA HA HA na 3d marku 2001 podałeś -- takiwłaśnie link a gdzie 2003 :) RYDZYK ZEŚWISTAKIEM za ....li :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 ssie dopiero ssa a tak BTW robaczku daruj sobie zbedne komentarze bo niesadze ze musze ci sie tlumaczyc dlaczego nie podalem wyniku z 2k3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Sprzedałem swojego 9800PRO Sapphirka :( ,potrzeba było kaski, ale kupiłem modowalne 9800se XpertVisiona mam nadzieje, że nie będzie gorzej... (jutro paczka :-) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 bez oc grafy http://service.futuremark.com/compare?2k1=8174058 niestety zasilka niedomaga i narazie niemoge sobie pozwolic na zwiekszenie zegarow.Ale jak na 9800SE to chyba niezle :]]] Jak na 9800SE@8 potoków :wink: Wynik jak wynik, jak byś osiągnął mniejszy na tym sprzęcie to by było osiągnięcie, yo 8) Pytam jeszcze raz, co będzie lepsze Silencer czy jakiś radiator od PIV :?: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 bez oc grafy http://service.futuremark.com/compare?2k1=8174058 niestety zasilka niedomaga i narazie niemoge sobie pozwolic na zwiekszenie zegarow.Ale jak na 9800SE to chyba niezle :]]] Jak na 9800SE@8 potoków :wink: Wynik jak wynik, jak byś osiągnął mniejszy na tym sprzęcie to by było osiągnięcie, yo 8) Pytam jeszcze raz, co będzie lepsze Silencer czy jakiś radiator od PIV :?: 8) Rzetelną odp. uzyskasz od kogoś, kto założył sobie taki radiator, przeważnie zakładają silencer'a albo zalman'a. O ile dobrze pamiętam chyba nikt z czymś takim nie kombinował (w każdym razie się nie chwalił) więc możesz być pierwszy... _Vip_ jaką grafą przedtem dysponowałeś? przypadkiem nie czyś mocniejszym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 wczesniej mialem AIW9000Pro :]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Mam Radka 9800 SE XV i zmodowałem go na 9800 PRO. Jednak po ponownym uruchomienu kompa system się ładuje, wszystkie ikonki w trayu też i nagle boom i wyłącza się ekran :( W trybie awaryjnym w riva tuner pokazuje mi, że mam 8 x 1 ale czy to ja coś źle zrobiłem, wiecie gdy włącza się windows to chyba VPU Recover coś sprawdza zawsze po przeinstaowaniu sterów i jest na chwilke ciemny ekran i spowrotem wraca normalnie "wizja", a u mnie po przerubce na PRO już nie wychodzi z ciemnośći. Czy to znaczy, żę mój Radek nie jest modowalny? Nie słyszałem, żeby komuś Radek nie wstawał. Słyszałem tylko że są artefakty itp. A tak pozatym, może wyłączenie VPU Recover coś da? Tylko jak go wyłączyć po zaisnatalowaniu sterów, żeby mi komp nie wszedł w strefe ciemności :( Może da się jakoś w trybie awaryjnym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fun gier Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 czy to przypadkiem nie plagiataalbo krypto reklama ten nick YAHHOO :) mam podobny problem i tez moja się nie zmodowała IDEALNIE ---- bo niby się zmodowała ale mam na soft modzie kilka linii pionowych 4 dokladnie i w każdej wyswietlają się tak jak by rogi kwadratu takie punkciki i dwa z nich sa czarne a dwa białe albo mrugają zawsze i mam to przez calusi 3d mark 03 niby przechodzi ale te linie pozostają ------------------------------------- więc też trafił mi się za 400 plnoow model nie w pelni modowalny :) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ALE RADEK TO RADEK WAŻNE , ŻE MAM GO ZA 400 -- więc się nie łam koleś [ yahhoo } a do tych co kombinuja albo mają znajomości i / lub albo :) aksiorkę na kupywanie leprzych czytaj w 100 % dajacych sie poprawnie zmodować modeli se to powiedzial bym , że mają po prostu szczescie bo nie kazde go stac na wywalenie dodatkowych 2 stoowek na model powiedzmy to modowalny z pod lady ------------ IMHO A moze jakis ranking modeli nie modowalnych na 8 potokoow tylko na 4 by sie zdal skoro juz robicie na 8 moge sie spytac gdzie kupiles taką karte za tak malo złociszy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Mam Radka 9800 SE XV i zmodowałem go na 9800 PRO. Jednak po ponownym uruchomienu kompa system się ładuje, wszystkie ikonki w trayu też i nagle boom i wyłącza się ekran :( W trybie awaryjnym w riva tuner pokazuje mi, że mam 8 x 1 ale czy to ja coś źle zrobiłem, wiecie gdy włącza się windows to chyba VPU Recover coś sprawdza zawsze po przeinstaowaniu sterów i jest na chwilke ciemny ekran i spowrotem wraca normalnie "wizja", a u mnie po przerubce na PRO już nie wychodzi z ciemnośći. Czy to znaczy, żę mój Radek nie jest modowalny? Nie słyszałem, żeby komuś Radek nie wstawał. Słyszałem tylko że są artefakty itp. A tak pozatym, może wyłączenie VPU Recover coś da? Tylko jak go wyłączyć po zaisnatalowaniu sterów, żeby mi komp nie wszedł w strefe ciemności :( Może da się jakoś w trybie awaryjnym?Już były takie problemy (chyba) - przeszukaj ostatnie 10 stron wątku, jak nie będzie to szukaj dalej 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Nuklear, twój problem wygląda mi na włączone fast writes, wyłącz to w biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 No i w po karcie chyba :( Nie działało mi to co napisałem wcześniej więc się zachciało biosik zflashować, no i wgrałem bios od karty ATI Radeon 9800 PRO Hynix 2.8. Oczywiście wcześniej zrobiłem kompię biosu, ale co widzę, karta mi wogóle jush nie startuje. Włączam kompa i dead :( Czy da się coś z tym zrobić? Pomocy, jestem zdesperowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Jak nie masz karty graficznej na PCI to nic :( Jak masz to robisz tak Gdyby coś poszło nie tak i gdyby karta się nie podnosiła postępuj tak jak poniżej: - włóż do PCI 1 kartę graficzną (oczywiście z interfejsem PCI) - następnie wyjmij swojego Radeona z AGP - wejdź do bios’a i ustaw, aby komputer butował się z karty na PCI - włóż teraz radeona do AGP a monitor podłącz do karty na PCI - odpal DOS’a - wgraj starego biosa za pomocą Flashrom’a - wejdź do biosa zmień, aby teraz komputer się podnosił z AGP - wyjmij kartę na PCI i ciesz się wciąż sprawnym radeonem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 na ALLEGRO tylko na allegro ale mam go już do sprzedania bu znudził mi się po tym jak się okazało , że jest nie modowalny -- tzn moduje się ale nie w 100 % -- bo są artefakty nawet w soft- modzie :) kupiłem za 400 i moge wymienic na jakas modowalna z doplata A WLASCIWIE -- TYLKO WROCŁAW :) --- gg 3036259 // to nie jest reklama tylko opis --- odpowiedz bo sie jeden taki tu pytał TO NIE JEST REKLAMA -- ajesli jest to została opłacona z kasy kleru wrocławskiego i KSIĘDZA RYDZYKA -- VEL RADIO MARYJA NAJLEPRZA STACJA ROCKOWA JAK SIE KTOS NAWALI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Jakby to nie było dla Ciebie problemem to mógłbyś pisać "normalnie" ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Xanagaz dzięki, idę poszukać karty na PCI i spróbuję, jeżeli uda się to co napisałeś to uratowałes mi życie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Chłopaki, jak zrobić na tym vmoda to pamięci? Mam expertvisiona 128MB, 256bit, moduje się jak burza, tylko pamięci się słabo kręcą. Takich scalaków od zasilania (isl6522cb) to mam trzy, a nie zaglądałem jeszcze pod radiatorki. Nie wiem, który jest od czego. Pamięci według hyniksa: HY5DU283222AF-25 400MHz 800Mbps/pin potrzebują: VDD=2.8V VDDQ=2.8V Nie wiem ile jest bo nie wiem na którym scalaku mierzyc. Za to powyżej 350MHz zaczynają artefakcić w windzie więc cośz tym trzeba zrobić. Czekam na sugestie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 A ja mam pytanie troche z innej beczki. Mam Power Colora 9800SE@PRO 128 MB DDR 256 bit. Planuje zalozyc na nia jakis lepsze chlodzenie. Myslalem o Ati Silencer 3, bo nie musialbym zakladac osobnych radiatorow na pamieci. Czy wie ktos czy duzo trzeba wykonac przerobek, zby ten model wszedl na moja karte i czy ma ktos opis postepowania? Pytanie drugie: Przy okazji chce zapytac, czy mozna odtaktowac rdzen i wylaczyc wentylator na standardowym chlodzeniu, bo jednak troche mi w nocy spac nie daje, a nie stac mnie narazie na Silencera. Jesli tak to do jakiej wartosci trzeba zejsc? Chodzi tylko o to, zeby sie przez noc pliki sciagaly (buczy mi tylko grafa), wiec praktycznie zadnej wydajnosci graficznej nei potrzebuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Jak moge sprawdzic czy karta jest 256bitowa czy 128bitowa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Kartę bierzesz w dłoń i patrzysz na pamięci. Jeżeli są ułożone w kształcie litery L to mash 256 Bitową :) A co do mojego pytanie. Jak zrobic, żeby po przeisntalowaniu sterów nie przeprowadzałsiętest kalibrujący czy jak to sięnazywa. Bo po tym wyłącza mi się ekran. Macie może jakiś programik, żeby to się nie robiło? Pomózcie, aha zapomniałem dodać, że karta wróciła do życia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 No to pisze, ze mam pamieci ulozone w ksztalcie litery L, a i tak mi pisza ze mam 128-bitowa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 A ja mam pytanie troche z innej beczki. Mam Power Colora 9800SE@PRO 128 MB DDR 256 bit. Planuje zalozyc na nia jakis lepsze chlodzenie. Myslalem o Ati Silencer 3, bo nie musialbym zakladac osobnych radiatorow na pamieci. Czy wie ktos czy duzo trzeba wykonac przerobek, zby ten model wszedl na moja karte i czy ma ktos opis postepowania? Pytanie drugie: Przy okazji chce zapytac, czy mozna odtaktowac rdzen i wylaczyc wentylator na standardowym chlodzeniu, bo jednak troche mi w nocy spac nie daje, a nie stac mnie narazie na Silencera. Jesli tak to do jakiej wartosci trzeba zejsc? Chodzi tylko o to, zeby sie przez noc pliki sciagaly (buczy mi tylko grafa), wiec praktycznie zadnej wydajnosci graficznej nei potrzebuje. Nie trzeba robić żadnych przeróbek - po prostu zakładasz 8) Rdzeń można underclockingować jak najbardziej 8) YaHhOo! przeczytaj FAQ :!: Co do moda: http://www.ocfaq.com/article.php/overclock...ing/voltmods/56 http://209.58.227.163/forums/showthread.ph...&highlight=9800 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Mój problem polega na tym, że jak już zainstaluję stery modujące mojego Radka 9800 se na pro to po ponownych rozruchu kompa i załadowaniu systemu włacza się test całości wywoływany przez SMARTGART, który następnie powoduje wyłączenie ekranu. Czy da się to jakoś wyłączyć? Albo czy znacie jakieś stery bez tego dziadowsta? Proszę, niech ktoś pomoże bo mnie szlanek kiten trafi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Parę słów o Vmodzie: Swego czasu, jakiś tydzień-dwa, niewytrzymałem i zafundowałem sobie takie cuś. Jako kompedium posłużyłem się tym: http://www.rojakpot.com/default.aspx?locat...var1=108&var2=0 Wg. mnie b.dobre. Poszło gładko i bez większych komplikacji. Efekt: mój słabo kręcący się rdzen dostał nizłego kopa. Przedtem z bidą ~410mhz a teraz robie 3dmarki przy 440. Zaskoczył mnie fakt iż mimo zmiany voltażu pamięci, oc nie wzrosło prawie nic 8O, widocznie jest to jej kres. Pomijając fakt vmodu karta słabo się kręci ale można jeszcze powalczyć, co na pewno uczynię. W najbliższym czasie zamieżam przetłumaczyć i dodać do faq instrukcję Vmod'a z Rojakpot. Miałem jeszcze nic o tym nie mówić, ale sytuacja nieco sie skomplikowała i może to jeszcze trochę potrwać. Jeśli ktoś chce coś takiego wykonać a ma wątpliwości i pytania, służę radą. Mój problem polega na tym, że jak już zainstaluję stery modujące mojego Radka 9800 se na pro to po ponownych rozruchu kompa i załadowaniu systemu włacza się test całości wywoływany przez SMARTGART, który następnie powoduje wyłączenie ekranu. Czy da się to jakoś wyłączyć? Albo czy znacie jakieś stery bez tego dziadowsta? Proszę, niech ktoś pomoże bo mnie szlanek kiten trafi.Dwie rady: 1. Zainstaluj normalne catyl. i zrób tak jak podano w instrukcji: http://pclab.pl/art7153-4.html 2. Miałem coś podobnego i rozwiązaniem okazały sie inne stery. Musisz pokombinować z różnymi omegami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Jak moge sprawdzic czy karta jest 256bitowa czy 128bitowa?Przeczytaj watek od poczatku to sie dowiesz!!! :P :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodi Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Witam ponownie. Czy ktoś już probował edytować oryginalny bios od XV? Kumpel podniósł zegary na pamięciach w biosie z 300mhz na 350mhz i teraz twierdzi, że mu się lepiej kręcą. Wyciąga ponoć 380Mhz bez artów a wcześniej potrafił tylko 370. Czy to możliwe? Jakoś nie chce mi sie wierzyć. Przecież przez tą modyfikacje biosu nie podnosi sie napięcie itp... Co o tym sądzicie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Ja tam dzisiaj zmienilem orginalny bios na inny i skończyło się na kołowaniu karty na PCI i ponownym flashowaniu na orginalny. A tak pozatym, udało mi się zmodować karte bez przeprowadzenia tego testu, co jest po instalacji sterów, ale wynikiem było to, ze nie miałem wogóle AGP ;( System pokazywał architekturę 8x1 ale nic z tego nie było, jeżeli nie miałem AGP :P Muszę chociaż psróbować, a tu już na wstępnym etapie wysiadam :( Popróbuję różnych sterów omeg, a to co mi napisałeś z tym PC Lab też próbowałęm i tak samo. Może to być wina zsilacza? Mam Mode Com 350 GTF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Ja tam dzisiaj zmienilem orginalny bios na inny i skończyło się na kołowaniu karty na PCI i ponownym flashowaniu na orginalny. A tak pozatym, udało mi się zmodować karte bez przeprowadzenia tego testu, co jest po instalacji sterów, ale wynikiem było to, ze nie miałem wogóle AGP ;( System pokazywał architekturę 8x1 ale nic z tego nie było, jeżeli nie miałem AGP :P Muszę chociaż psróbować, a tu już na wstępnym etapie wysiadam :( Popróbuję różnych sterów omeg, a to co mi napisałeś z tym PC Lab też próbowałęm i tak samo. Może to być wina zsilacza? Mam Mode Com 250 GTF witam miałem ten sam problem i rozwiązałem go wymieniając kartę na inną, pełnowartościową :twisted: A jak juz udało ci sie wejść od windy w 8x1 bez AGP to robiłeś testy w markach? pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Nie mogłem zrobić rzadnych testów bo grafika działała koszmarnie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...