Xanagaz Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Ja tam tego swojego XV 9800 SE oddaję do sklepu dopłacam 450 zł i biorę pełnowartościowego PRO lub GeForce 5900 XT? Więc pytanie może nie z teamtem, ale którą kartę lepiej qpić?9800Pro będzie wydajniejszy od 5900XT 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Miałem wrażenie, że tylko vmod pozostawiający ślady? Jeśli śladów nie będzie... Chodzi jak najbardziej o pcserwis. Nie możesz mieć takiej samej myszki. To jest limited version :D w jednym egzemplarzu by me. Fxy mają zwalone shadery, lepszy jest już 9600xt, wiec chyba odpowiedź jest prosta :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Ja tam tego swojego XV 9800 SE oddaję do sklepu dopłacam 450 zł i biorę pełnowartościowego PRO lub GeForce 5900 XT? Więc pytanie może nie z teamtem, ale którą kartę lepiej qpić?9800Pro będzie wydajniejszy od 5900XT 8)Wystarczy zaglądnąć do wątku o fx'ach i oblookać mizerne wyniki w 3dm05... A tak apropo ile robicie na swoich? Miałem wrażenie, że tylko vmod pozostawiający ślady? Jeśli śladów nie będzie... Chodzi jak najbardziej o pcserwis. Nie możesz mieć takiej samej myszki. To jest limited version :D w jednym egzemplarzu by me. Fxy mają zwalone shadery, lepszy jest już 9600xt, wiec chyba odpowiedź jest prosta :) . Więc skieruj pytanie do nich, a będziesz miał czarno na białym. U mean home przeróbqa 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 _Vip_ miales racje z najnowszymi Omegami, wyglada na to, ze sa troche szybsze :D Narazie testuje, powalcze o wyniki moze kolo piatku. Ale jest niezle zwlaszcza w 3DMarku03 widac roznice, okolo 150-200 punktow na tych samych ustawieniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 bo wujaszek Vip wie co mowi :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Te Omegi są od jakiegoś tygodnia i ja robiłem na nich swoje pierwsz testy :] Widać SpiderMAN musisz byc bardziej na bieżąco :] 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 :> Staram sie jak moge... :D Po zmianie pamieci chyba bede mial niezly potencjal do walki z wami :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 ...w 3DMarku03 widac roznice, okolo 150-200 punktow na tych samych ustawieniach. 8O :twisted: Apropo rywalizacji, ktoś wcześniej wspominał iż podejmie się zrobienia rankingu Best of 9800se... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Na pewno nie ja... Mi nie o ranking chodzilo, ale mozemy to wspolnymi silami zrobic. Moze na wzor rodzimego Hall Of Fame??? Tylko dla samych 9800SE :D He? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 A dlaczego nie? Przecież z tymi od Pro raczej nie mamy szans, proponuję dwie kategorie: - 9800SE 4x1 - 9800SE@9800/Pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Nie możesz mieć takiej samej myszki. To jest limited version :D w jednym egzemplarzu by me. U mean home przeróbqa 8) Dokładnie. Zapodaj zdjęcia swojej, będę wiedziął z czym pomyliłeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodi Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Na pewno nie ja... Mi nie o ranking chodzilo, ale mozemy to wspolnymi silami zrobic. Moze na wzor rodzimego Hall Of Fame??? Tylko dla samych 9800SE :D He? Jestem za :D A tak apropo wlasnie przebiłem magiczną barierę 7 000 w 3DM03 ale niestety nie zapisal mi wyniku na ORB'ie. Juterko pochwale się linkiem. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 A ja mam pytanie troche z innej beczki. Mam Power Colora 9800SE@PRO 128 MB DDR 256 bit. Planuje zalozyc na nia jakis lepsze chlodzenie. Myslalem o Ati Silencer 3, bo nie musialbym zakladac osobnych radiatorow na pamieci. Czy wie ktos czy duzo trzeba wykonac przerobek, zby ten model wszedl na moja karte i czy ma ktos opis postepowania? Pytanie drugie: Przy okazji chce zapytac, czy mozna odtaktowac rdzen i wylaczyc wentylator na standardowym chlodzeniu, bo jednak troche mi w nocy spac nie daje, a nie stac mnie narazie na Silencera. Jesli tak to do jakiej wartosci trzeba zejsc? Chodzi tylko o to, zeby sie przez noc pliki sciagaly (buczy mi tylko grafa), wiec praktycznie zadnej wydajnosci graficznej nei potrzebuje. Nie trzeba robić żadnych przeróbek - po prostu zakładasz 8) Rdzeń można underclockingować jak najbardziej 8) Dzieki za odpowiedzi, ale troche nie precyzyjne. Ponawiam moje pytania. Widzialem gdzies wzmianke ze mozna zalozyc Ati Silencer 3 na Radka na pcb o Pro 128mb . Trzeba bylo chyba przpilowac jakas blaszke i costam jeszcze. Czy ktos zna jakies szczegoly? I ponownie pytam, czy moge odkrecic rdzen i wylaczyc wentylator na grafie, zeby w nocy nie buczal. Mam standardowe chlodzeni, nie potrzebna mi w nocy zadna wydajnosc graficzna. Jesli tak to do jakiej granicy mam odkrecic. Z gory thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Chybas oszalal... Nie widze takiej mozliwosci... Lepiej wyczysc/nasmaruj ten coolerek co jest. Pozatym chyba wystarczy Ci zakupic VGA Silencera Rev.3 za 55zl, nie widze sensu kupowania tego cuda ATI Silencer 3 :P przynajmniej narazie... w tej cenie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 gdzie widziałeś tego SILENCERA REV V.3 za 55 PLN -oooow // bo we wrocławiu a tylko tam mogę zakupić i wolał bym sam nie zakładac żeby nie spier -- zje ... bać rdzenia /// no właśnie gdzie to cacko mam kupić we WROCKU ? // BO NA ALLEGRO DOPADAJĄ OFERY Z PO ZA WROCŁAWIA A O TAKIEJ CENIE DZIS NAWET PRZED CHWILA NIE WIDZIAŁEM --- NIE PISZ , ŻE SĄ U CIEBIE BO U MNIE W MIEŚCIE TAKICH NIE MA PO PROSTU B.R.A.K za tą cenę 55 plnoow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 JEZU... mam nadzieje, ze odrozniasz ATI SIlencera 3 od VGA Silencera Rev.3.0 http://allegro.pl/show_item.php?item=32463908 Jeszcze lepiej 48... Z przesylka wyjdzie 55 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Skoro nikt nie chce to ja się pisze na zrobienie rankingu Radków 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodi Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Witam. Najświeższe wyniki: 3DM01 3DM03 3DM05 Wszytskie Marki przeprowadzone na omegach opartych o Catalysty 4.8. Zobaczymy na co stać nowe stery...jak tylko postawie system na nowo to wypróbuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thortoneq Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Ktoś coś tutaj pisał o lutowaniu 8) :?: Ważne, że się trzyma i prąd przewodzi, nie :?: 8) Czym się różnią te pamięci? Mam do kupienia radka 9800SEz pamięciami: Hynix HY5DU283222AF-25 128 MBit 2.5 ns uBGA 144 a chciałbym się dowiedzieć jaka jest różnica między 256Mbit, są to może oznaczenia wielkości pamięci zamontowanej na karcie?? tzn że np ten kopmlet montuje się tylko w ver. 256MB a tamten w 128 ?? Hynix HY5DU573222AFM-25 256 Mbit 2.5 ns uBGA 144 UPDATE: jeszcze jedno, czy 690PLN to dobra cena za tą karte? Sklep gwarantuje mi poprawność działania po zmodowaniu Cena dobra 8) 128bitowa pamięć jest gorsza od pamięci 256bitowej - to jest chyba jasne 8) :?: Ale W informacji o tej karcie jest napisane że magistrala pamięci wynosi 256Bit, ale z drugiej strony zamontowane są te słabsze układy 128MBit... o co tu chodzi? Kto mi wyjaśni? Karta z PC servis, link tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 A to moje wyniki :D Testy na Omegach opartych o Catalysty 4.10 beta 3Dmark 2001SE 17656 3Dmark 03 6408 3Dmark05 2526 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Bity i MBity to jest różnica, pierwsza wartość to przepustowość a drugo to ilość "danych" mieszczących się w jednej kości pamięci 8) Podsyłajcie mi wyniki na priv w takiej formie: Krótki opis komputera Opis chłodzenia Wyniki marków I może coś od siebie :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Testy w 3d markach robicie na standardowych ustawieniach? :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodi Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Testy w 3d markach robicie na standardowych ustawieniach? :oops:No co Ty :wink: ?? Masz opis konfiguracji na ORB'ie. Zerknij. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 no dobra. niech ktos mi teraz poda jak najbezpieczniejszy sposob na zdjecie tej blaszki imitujacej radiator na XV bo ja sie poddaje. probowalem na karcie chlodnej jak i rozgrzanej. krecilem w lewo i prawo, nawet nie drgenlo. ciagnac do gory ani podwazac nie chcialbym. kiedys juz usmiercilem jednego radka wiec nie chce powtorzyc historii. na starej karcie radiator byl na termopoxie i nawet mrozenie go nie pomoglo. czy radiator na tej karcie, ktory zapewne nie jest rzyklejony termopoxem zejdzie jak go troche przymroze? prosze o pomoc! aha, w Pc serwisie juz nie lakieruja koleczkow :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Najlepiej na suszarke go, ale jak to nie da rady to ktoś tutaj sposób na karty i śrubokręt 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 "na suszarke" czyli podgrzac go? to nie to samo jakbym go pomeczyl w jakims marku? no wlasnie tego 2 sposobu sie boje jak cholera bo karta naprawde przypadla mi do gustu i nie chce sie z nia zegnac. dzis wlaczylem na chwile w ati trayu zeby znalazl max core. doszlo do 420 i wylaczylem bo sie balem na takim coolerku. pamieci nie probowalem bo i tak parza. moze jeszcze jakies rady? jak z tym zamrazaniem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Wyjmujesz kartę z komputera i podgrzewasz ją, to jest znacznie bezpieczniejsze od podgrzewania przy włączonym komputerze 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Wyjmujesz kartę z komputera i podgrzewasz ją, to jest znacznie bezpieczniejsze od podgrzewania przy włączonym komputerze 8)chodzilo mi o to ze moze wystarczy podgrzanie jej poprzez uruchomienie jakiegos 3dmarka w petli z max AA na przyklad. skoro nie ma innych sugestii to bede probowal. dzieki. kurcze boje sie :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 No to zaraz robie nowe testy :D Zmienilem RAM :D HEHEHE Teraz moge walczyc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...