LoMax72 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 panowie, jest problem. zmienilem w BIOSie karty ID na ten 4E48 czy jakos tak. chodzilo o to zeby wykrywalo mi PRO. zmiana BIOSu przebiegla pomyslne jednak nadal mam SE. czy cos zle zrobilem? Jaki zrobisz HARDMODA to będziesz miał PRO, a nawet XT. Było to mparę stro wcześniej opisane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 panowie, jest problem. zmienilem w BIOSie karty ID na ten 4E48 czy jakos tak. chodzilo o to zeby wykrywalo mi PRO. zmiana BIOSu przebiegla pomyslne jednak nadal mam SE. czy cos zle zrobilem? musisz przeinstalowac stery Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacos Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Witam Mam dość gupie pytanie: Czy po soft-modzie bo zablokować zpowrotem 4 potoki trzeba tylko zainstalować na nowo sterowniki z domyślmymi ustawieniami? I czy chwilowy soft-mod nie niszczy karty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Jaki zrobisz HARDMODA to będziesz miał PRO, a nawet XT. Było to mparę stro wcześniej opisane. ja nie bardzo chce robic hardmoda z dwoch powodow. 1) strach i brak umiejetnosci 2) przykleilem chlodzenie do ramki i nie chce teraz zrywac te pare postow wczesniej (40 strona dokladnie, post by PICHU) czytalem i wywnioskowalem ze nie potrzeba robic hardmoda aby OS wykryl radka jako PRO. musisz przeinstalowac stery stery oczywiscie wywalilem, pozniej jeszcze wyczyscilem Driver Cleanerem. po instalacji zarowno oryginalnych sterow jak i omeg system wykrywal mi SE, wiec chyba bez hardmoda nie bede mial PRO :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 dziwne.Jak jeszcze mialem SE@Pro to po zmianie ID Device w biosie i reinstalce sterow na bank rozpoznawal Pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Sorry ze sie wtracam, ale niezaprzeczalnie potrzeba mi rady. Mam Radka 9800SE z PC Serwisu od 2 dni i ........ lezy w szafie. Nie wkladam, go mam taki sobie zasilacz i wszedzie mnie strasza ze se kompa wypale jak to wloze. Mam Rubikona 300W w budzie a w szafie tracera400W. Specjalnie tydzien temu kupowalem Chefteca 360-302DF ale buczal niemilosiernie (nie wentyle) wiec go oddalem. Mieszkam w takiej dziurze ze tu nie maja na stanie takich "drogich" wynazazkow wiec nie radzcie mi ze mam se kupic Huntkeya czy cos takiego bo tego tu nie ma. Poza tym nie chce wydac wiecej jak 200zl. To co maja od reki to Q-tec 350W za 105zł Codegena 400W za 120zł No i ModeComy Na usenecie jeden gosc stwierdzil ze one sa OK i generalnie moge bez strachu taki wlozyc [300gt, 300gtf, 350gtf, i te z "FSP"] Co wy na to ? Dodatkowo mi sie spieszy i musze kupic jutro zasilke. Czemu ? Bo mojego Radka 8500 juz tydzien temu sprzedalem na allegro i zachwile klient mi tu przysle ruskich jak mu do piatku nie wysle karty. Ot i problem Konfig 1CDR, 1HDD 40GB, A2000+@2000MHz, 512 MB RAM, Abit NF7-s2.0 tak ze w sumie mam w kompie pusto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Wsadź na razie tego tracera400 z 9800se, procka spuść do 2000+ i po kłopocie. Jak se kase pozbierasz to kupisz sobie "poważny zasilacz". O zasilaczach jest inny dział. A jak ktoś na twoją kartę czeka, to ją wyślij. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 A jak pojdzie dym ? Ostatecznie zadna strata, bo ryzykuje jedynie proca i ram :) bo sa bez gwarancji. Zeby bylo smieszniej, skonczyla sie tydzien temu.Zamiast HDD40GB wsadze 12tke i puszcze 3D Marka. O kurde. paranoja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Moze mi ktos powiedziec, do czego jest to dlugie jakby zlacze z przelotowymi dziurkami w PCB... to kolo gniazda zasilajacego dla wentylka. Co do zmiany samego biosu, to wydaje mi sie, ze sama zmian ID nie wystarcza, juz w mojej karcie bios wyedytowalem pod katem ID na Pro oraz taktowan ramu, ale Windows i tak widzi SE, Pro bedzie widzial dopiero po hardmodzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Co do zmiany samego biosu, to wydaje mi sie, ze sama zmian ID nie wystarcza, juz w mojej karcie bios wyedytowalem pod katem ID na Pro oraz taktowan ramu, ale Windows i tak widzi SE, Pro bedzie widzial dopiero po hardmodzie. jasne ze nie,karta wam sie laduje jako SE bo pewnie instalujecie omegi z softmodem.Po zmianie ID karty w biosie,zainstalujcie sobie catalysty,a potoki odblokujcie rivatunerem i na 100% bedzie 9800Pro co niezmienia faktu ze to tylko kosmetyka :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Zwlaszcza, ze jutro karta moja bedzie hardmoded... :) To fakt mam Omegi... :D Z sterami DNA nie ma probemu i karta jest widziana jako Pro z tego co pamietam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Powiedzcie mi bo czegos chyba nie doczytalem. Po co ma systm widziec SE jako Pro czy XT ? Po co te zmiany ID, biosow i cale to gmerani ? :)))) Moze sie przylacze hehehe Kurde wnerwilem sie na maxa. Ide po Chefteca 420W zara. I kurde znow tydzien o chlebie i wodzie z kaluzy bo musze wydac 280zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedross Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Wlasnie zastanawiam sie nad modem,zlutowac 2 i 3 samemu czy zlecic elektronikowi przelutowanie tego ziarenka??? :? /szkoda ze nie mam" znajomego"jak SpiderMAN/ :( Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Hahaha... PcSerwis znowu ma te modowalne radki na Allegro :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33923002 Chore - w sumie wyjdzie na to, ze bede mial 9800se@pro za jedyne 1400PLN... :lol: Ale radzia9700 i tego uszkodzonego 9800se naprawie :) Kiedys tam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 te pare postow wczesniej (40 strona dokladnie, post by PICHU) czytalem i wywnioskowalem ze nie potrzeba robic hardmoda aby OS wykryl radka jako PRO. Źle wywnioskowałeś zmiana device id w biosie nic nie daje - trzeba robić hardmoda żeby była widziana jako pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Nie do konca... Po zmodyfikowaniu oryginalnych driverow bedzie widziana jako Pro. Ale to dalej IMHO nie to, na cholere mam sterowniki modyfikowac :D ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 No i stalo sie, zakupilem kolejnego modowalca w PcSerwis. No i tu jestem mile zaskoczony [...top...secret...self...censored...]. Nonono... respekt ! Ale teraz czekam na nowa karte, na nia tylko nakleje radiatorki na pamiatki. . . Przynajmniej na poczatek... Nie no, tym razem dam sobie przyslowiowego siana i raczej sie wezme za skombinowanie naprawy tych padnietych. One po naprawie beda obiektami ukierunkowania mojego instynktu kretacza :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Zawsze mozesz te zdechniete przekazac nieodplatnie ;) :mrgreen: mi w celach anukowych :D, kumpel by sie z checia na nich pobawil stacja lutownicza :D ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 No jasne, moze nerke tez ? :wink: Jesli znajde potrzebne 'podzespoly do przeszczepu' dla moich kart to conajwyzej moge Tobie i kumplowi zlecic dokonanie operacji, ale pacjenci do mnie wroca ! Jestem w stanie zorganizowac 'srodki motywujace' w zamian za wykonanie zabiegow :D Co do tego co maja te srodki motywujace soba reprezentowac to jest mozliwe uzgodnienie droga negocjacji :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodi Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 A kumpel nie lutowal tylko drucikiem jakoś połączył i działa!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Pytanie jak długo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodi Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Pytanie jak długo :DMyślisz?? Ale przynajmniej gwarancji nie traci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Lomax spróbuj riva tunerem - powinien pokazywać odczyty z diody. :D A mozesz dokladnie powiedziec gdzie ? Bo nie moge znalezc Fast Write ma byc wlaczony czy nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Ludki...helpnijcie mi pliiis :) Musze kupić zasilacz do mojego 9800SE. Nie stać mnie niestety na tego droższego Chiefteka. No więc mam pytanko : czy radeon 9800SE@PRO będzie dobrze dzialal na CHieftecu 360W (tej tanszej wersji z pasywną kontrolą napięcia...czy cośtam??) Czy jest ryzyko, ze potem nie bedzie dzialal?? Mam zwyklego shita 350 i po softmodzie na powiedzmy PRO po paru minutach blue screen.. Prosze o szybki answer :) Grazias :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 semprini1 powinno byc ok ja mam modecom350 a ten chief jest lepszy:)(tak mi sie zdaje)co w podpisie i nie wyrabia przy max o/c grafy(ponad xt) i procu 2.4ghz 1.75-1.8v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Lomax spróbuj riva tunerem - powinien pokazywać odczyty z diody. :D A mozesz dokladnie powiedziec gdzie ? Bo nie moge znalezc Fast Write ma byc wlaczony czy nie ? JA TEŻ NIE MOGĘ ZNALEŹĆ. @semprini1: Będzie dzialal na CHieftecu 360W. Też go kiedyś miałem, a że nie lubię żyć w stresie to go wymieniłem na V4202. jak na razie jest OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 hihi, dzieki wam dobrzy parafianie...a jak ktoś ma jeszcze jakieś uwagi i sugestię to chetne poslucham :) ...niestety z kasa cieżko i 3a brac totalne minimum :( zeby to dzilalo, ....a powyzej XT krecil jej nie bede :) i tak najpierw by 3a chlodzenia na nią zalozyc, a radiatorki sie chya zadne nie nadają bo mam plytę MSI kt4av, a tam nad pamiatkami od grafy od razu 3ci port RAM na spóle z drugim, wiec przerwy moze 5 mm, ...a moze jakis radiator tam by wlazl?? co sądzicie ?? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Hahaha... PcSerwis znowu ma te modowalne radki na Allegro :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33923002 tak... właśnie klinąłem KupTeraz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 a ktos wie gdzie pisze na cheftecu z jakiego sortu jest ? Sirtec czy nie ? Bo chyba to jest ten lepszy model. Mam teraz 420W ale chyba wymienie spowrotem na 360W. 90zł w kapsie a roznica zadna. I ten buczy i tamten :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 IMHO lepiej zostaw 420W, bedziesz mial rezerwy mocy na podkrecanie grafy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...