SpiderMAN Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 www.google.pl :P LENIU :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Aquamark i AtiToll tez tam znajde? ;-) :P W 2k3 zero artefaktow ale tylko 2401 pkt :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Wiec tak: [ciach] I jescze jedno pytanie: Kiedy karta jest zmodowana na PRO, a kiedy na XT? na pro jak ma taktowanie 380/680 MHz, a na XT jak masz 412/730 MHz :) :mrgreen: no niedokonca...XT ma inne,ostrzejsze timingi co daje jakies 200-300 pkt. w 3dsmarku wiecej,a zarazem nie pogarsza mozliwosci OC grafy BTW zdechl mi moj Radzio 9800SE...ale sie nie lamie bo zamiast tego bedzie "pelny" 9800Pro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Coś kiepsko, tyle to powinieneś mieć w 05.Wywal sare sterowniki , a najlepiej to postaw system od zera. Zapodaj swoją konfiguracje. @_VIP_ co się stało :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Ja jestem zielony młotek :D Gdzie pisze w RivaTuner czy jest 8 potokow? :P System bede reinstalowal w piatek. AMD XP 1700+@2200+ Seagate 15GB (jakis bardzo stary model) Asus A7N8X-X nForce 2 400 512ddram 333 + 256ddram 333 Zasliacz ci nie powiem jaki mam, bo nie wiem(pisze na nim: L&C Technology inc.) :P 400W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 @_VIP_ co się stało :( od nowosci mialem jakies jazdy i obwinialem zasilke,jednak dzis grafa przywitala mnie slicznymi pionowymi pasami na ekranie,wiec najprawdopodobnie pamieci poszly sie kochac.Grafa idzie na gware,doplacam troszke sianka i biore R9800Pro od Powercolora ;] ,zmoduje sie na XT i bedzie cacy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Na pierwszej sronie w kolejności: serokość szyny, typ procesora graficznegp, POTOKI, ilość pamięci. @_VIP_ swego czasu tak załatwiłem 9600LE i też padły pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Ja jestem zielony młotek :D Gdzie pisze w RivaTuner czy jest 8 potokow? :P tu jest napisane http://members.lycos.co.uk/mtbmania/xv/8x1.PNG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 256-bit,R350,8x1,128MB Chyba nie da rady z tym podkrecaniem :/ Dalem zeby znalazl max taktowanie i na tym obrazku obok pojawili sie fragmenty zoltej szachownicy :/ ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Bravo cóż za niesamowita bystrość :) . Teraz ściągnij wentylator z karty i sprawdź jaki masz faktycznie rdzeń R350 czy R360?? Będziesz wiedział jak bardzo kartą można kręcić. I swoją konfiguracje miałeś zapodać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 YaHhOo! to cos masz nie tak ze sterami, albo z karta... Bo te 2400 w 3DMarku03 to jakies nieporozumienie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 @LoMax72 1.Wentylatorka nie sciagne, bo jeszcze tego nigdy nei robilem i sie boje ze sp^&$# :] 2.Konfiguracje podalem w poscie wyzej :] @SpiderMAN W piatek bede od nowa instalowal system i wtedy zobaczymy. Na omegi 2576 wgralem 2590. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fun gier Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 moze ktos zapodac testy na nieodblokowanym se 256 bit? a potem odblokowanym w marku 03 i 05? jutro zamiezam kupic tego saphhira to porobie ytesty:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 3DM2K3 3756 3DM2K1 12753 AquaMark3 27456 Po odblokowaniu masz pod zdięciem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Dziwi mnie to ze w 2k1, 2k3 i w grze nie bylo zadnych artefaktow, a w atitool wyskoczyly fragmenty szachownicy :x Przeinstaluje system i wtedy zobaczymy czy mi przybedzie pkt. Omegi 2576 czy 2590 lepsze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 A może się źle przyglądałeś?? Oczywiście że lepsze są 2.5.90. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Zrobilem jeszcze raz testy w benchmarkach nastepnie odpalilem gre i 0 artefatkow. W benchmarkach nic nie ustawiam, klikam do razu run bechmark. Cos mi sie chyba z systemem chrzani... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 3DM2K3 3756 3DM2K1 12753 AquaMark3 27456 Po odblokowaniu masz pod zdięciem. Slabo... Ale wwidze,, ze stock zegary masz kiepskie. Musze sprawdzic ile moja ma z zablokowanymi potokami :D Ale to przy jakiejs okazji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Teraz wyniki są chyba OK?? Testy wtedy robiłem na sterach dołączonych do karty, a wiadomo jakie one są. Obecnie nie mam mozliwości sprawdzenia na 4potokach, ponieważ była ingerencja lutownicy i mam 8 na stałe odblokowane. Prawdopodobnie jak bym wgrał bios z 9800SE to może by były 4 potoki... Ale po co ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petropanko Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Witam! Zakupiłem niedawno Radeona 9800 Pro 128 bit. Wygląda tak: http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/up.../awersR9800.jpg http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/up...rewersR9800.jpg Jeśli linki nie działają (silentwhisper ma ostatnio problemy), to dla uproszczenia karta wygląda jak ta z pierwszego postu w tym topiku 128 bit (pamięci BGA u góry w linii prostej). I teraz problem - która wersja Arctic Silencera bedzie na niego pasować? Muszę zmienić chłodzenie bo karta się strasznie grzeje (taktowanie 350/350) i podnosi mi temperaturę w budzie. Ponadto firmowy wiatraczek do niajcichszych nie należy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Moze mi ktos odpowiedziec czy ta karta ma pamieci 128 bitowe czy 256 bitowe http://www.popland.pl/nav/prod.php?action=..._prod&pid=70595 Bo ulozenie pamieci po lini prostej wskazuje ze to 128 bitowa ,a w tym i kilku innych sklepach we Wroclawiu opisuja ja jako 256 bitowa :? Czy to sklepy tak sciemniaja czy moze ja sie myle i istotnie ta grafa ma 256 bitowe pamiatki Prosba do ludzi z Wrocławia i okolic czy znacie jakis dobry sklep gdzie rzeczywiscie mozna dostac Radka 9800 SE 128MB 256 bit obojetnie jakiej firmy. To dla mnie bardzo wazne; nie chce wydac pieniedzy w bloto ,a dlugo sie zastanawialem czy kupic RADKA 9600 PRO i go zmodowac do XT czy 9800SE z 256 bitowymi pamiatkami i wkoncu wbyralem 9800 SE. Z gory dziekuje za kazda pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Moze mi ktos odpowiedziec czy ta karta ma pamieci 128 bitowe czy 256 bitowe http://www.popland.pl/nav/prod.php?action=..._prod&pid=70595 Bo ulozenie pamieci po lini prostej wskazuje ze to 128 bitowa ,a w tym i kilku innych sklepach we Wroclawiu opisuja ja jako 256 bitowa :? Czy to sklepy tak sciemniaja czy moze ja sie myle i istotnie ta grafa ma 256 bitowe pamiatki Prosba do ludzi z Wrocławia i okolic czy znacie jakis dobry sklep gdzie rzeczywiscie mozna dostac Radka 9800 SE 128MB 256 bit obojetnie jakiej firmy. To dla mnie bardzo wazne; nie chce wydac pieniedzy w bloto ,a dlugo sie zastanawialem czy kupic RADKA 9600 PRO i go zmodowac do XT czy 9800SE z 256 bitowymi pamiatkami i wkoncu wbyralem 9800 SE. Z gory dziekuje za kazda pomoc :) 128bit, sklepy albo sciemniaja albo to buraki co nie wiedza co sprzedaja :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fun gier Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 ja dzisi kupilem r9800se za 595 256 bit ale niestety sie nie moduje :( taka mi sie zrobila szachownica z niebieskich kwadracików w 3d. hyba go sprzedam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Chyba... N/C :P Za taka cene to bym sie modowlanej nie spodziewal :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fun gier Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 a nie da sie czegos zrobic?wylączyc jakies Anizo albo aa? kumpel kupil i mial szczescie i sie moduje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Domyslnie jest wylaczone :P :lol: Szukaj dalej karty modowalnej :P Albo kup taka z gwarancja modowalnosci :P :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopped_pork Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Hej! Mam pytanie: Mam Radeona XV 9800 SE 256 bit. zmodowanego na 8 potoków. Do tego doszedł Zalman ZM80C-HP. Nie ruszałem i nie będę ruszać częstotliwości taktowania chipsetu i pamięci. Czy w takim wypadku zamontować radiatory pamięci czy nie ma sensu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Nie ma sensu, bo po co :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopped_pork Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Aby lepiej odprowadzić ciepło z pamięci? Być może odblokowanie dodatkowych 4 potoków powoduje też wzrost temperatury pamięci. No właśnie. Powoduje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 chopped_pork grzech nie podkrecac takiej karty :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...