Xanagaz Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Aby lepiej odprowadzić ciepło z pamięci? Być może odblokowanie dodatkowych 4 potoków powoduje też wzrost temperatury pamięci. No właśnie. Powoduje?Przecież nie musisz odprowadzać więcej ciepła z pamięci jak ich nie podkręcasz :| Producent przewidzaił, że pamięci się będą grzały cholernie, ale nie dał radiatorów, więc po co Ty masz dawać :) :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Chyba... N/C :P Za taka cene to bym sie modowlanej nie spodziewal :P Ja za tę cenę kupiłem w pełni modowalną, ta w podpisie. Na przykład w proline w zdięciu produktu też jest 128bit a sprzedają 256bit ( pamięci w L ). @chopped_pork Czy warto zakładać radiatory na pamięci?? Zawsze warto, wyobraź sobie sytuacje, że grasz Doom 3 i zaciera Ci się wentyl z zasiłki nagły wzrost temp w budzie i awaria karty murowana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Aby lepiej odprowadzić ciepło z pamięci? Być może odblokowanie dodatkowych 4 potoków powoduje też wzrost temperatury pamięci. No właśnie. Powoduje?SOFTOWE ODBLOKOWANIE POTOKÓW, POWODUJE ZNACZNY WZROST TEMPERATURY NA PAMIĘCIACH. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopped_pork Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 chopped_pork grzech nie podkrecac takiej karty :P Mi wystarczy że ją zmodowałem. Generalnie nie podkręcam sprzętu. Xanagaz, wiesz... producent nie dał radiatorów, ale może tylko po to aby obniżyć koszty... Być może w droższej karcie lepszego producenta znalazłyby się radiatory. LoMax72 zawsze warto ale czy jest sens? Jeszcze jak odpukać coś padnie a ja będę je zdejmował aby oddać do serwisu, zostanie mi się kość pamięci razem z radiatorem. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 ...ciach... LoMax72 zawsze warto ale czy jest sens? Jeszcze jak odpukać coś padnie a ja będę je zdejmował aby oddać do serwisu, zostanie mi się kość pamięci razem z radiatorem. :? To zależy czym przykleisz i jak będziesz je potem ściągał. Polecam klej dwuskładnikowy Zalmana który jest dołączony do radiatorka ZM-NB32J. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 No to wyglada na to ze kazdy sklep we Wrocku tak sciemnia :lol: To moze ktos by zapodal adres gdzie moge kupic 256 bitowego ; moze byc skep internetowy byle byl tam do kupienia Radeon 9800 SE 128 MB 256 bit SAPPHIRE lub innej firmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Najlepiej jedz do sklepu, wez ta karte we wlasne rece i zobacz czy jest 128 czy 256 bitowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 mój szafirek nie sugerować się fotką i opisem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 teraz pora na mnie zeby sie pochwalic :> dzis w koncu zmienilem chlodzenie na radku (az 3 dni wytrzymalem z oryginalnym :)) balem sie strasznie zrywac ten cooler ale poszlo jak po masle. na rdzeniu siedzi sobie teraz volcano 10 przesmarowany arctic ceramique a przyklejony do ramki cyjanopanem. na ramach sa spore aluminowe radiatorki o wysokosci na oko ponad 3cm przy defaultowych zegarach tyl karty (w miejscu gdzie jest rdzen) jest ledwo cieply a wczesniej parzyl. pamiatki tez tylko cieple są. karta podkrecila sie do 435 core oraz 740 mem (moze nawet byloby wiecej). chcialem w tym miejscu wrzucic linki do ORBa ale wywalalo mi jakies bledy na stronce. linki do screenshotow: http://www.bzykla.friko.pl/radeon/mark2003.JPG http://www.bzykla.friko.pl/radeon/mark2001.JPG jesli ktos jest ciekawy to zamieszczam tez linki do zdjec karty. tylko mam 2 uwagi. pierwsza to sa to fotki robione "aparatem" w komorce a druga to fakt ze jest to serwer friko wiec jak cos nie dziala to klikajcie F5 az do skutku. od http://www.bzykla.friko.pl/radeon/1.jpg do http://www.bzykla.friko.pl/radeon/14.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Szkoda, że nie odsłoniłeś Settings na fotkach. Linki do zdięć karty nie działają. Czekamy na wynik z 3DMark05 i AquaMark03. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 zadnych ustawien w markach nie zmienialem. jesli linki nie dzialaja to skopiuj adres do okna przegladarki. niestety w jakis sposob friko blokuje obrazki otwierane w ten sposob aqua mark pewnie dorzce jutro ale marka 05 to boje sie odpalac bo nie chce sie zdolowac :)) jaki wynik w aquamarku mozna uznac za dobry, bo nie orientuje sie w nim? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 50000 będzie OK :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 poprawilem troche dostep do fotek karty www.bzykla.friko.pl/radeon/foty.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 50000 będzie OK :) kurcze, mam tylko 46,194 GFX 6,488 CPU 7,649 W jaki sposob moge poprawic marka 2003? timingi pamieci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 50000 będzie OK :) Troche ciezko jest osiagnac 50k... :roll: Przed chwila zapuscilem Aqua3 i wyszlo 48856 http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?...?run=1826595194 :roll: Nie wiem czy cos mam zle skonfigurowane czy wynik jednak ok? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Panowie, co wy jesteście jacyś niedowartościowani??8) Przeciesz macie super wyniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Wlasnie mi to z ust wyjales :D trzeba tak krecici modzic, zeby nie zjarac... Ja mam swoje granice bezpieczenstwa i ich nie przekraczam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 chcialem wczoraj zapodac w Ati tray`u lepsze timingi. tRcdRD = 5 tRcdWR = 3 tRP = 5 tRAS = 10 tRRD = 4 tR2W = CL + 3 tWR = 3 tW2R = 2 tR2R = 3 tRFC = 22 tRBS = CL + 2.5 (byly podane na 1 stronie watku przez Pc juice) okazuje sie jednak ze dokladnie takie mam juz ustawione!!! jakas pomylka czy co? probowalem pozniej te: tRcdRD = 4 tRcdWR = 2 tRP = 4 tRAS = 10 tRRD = 3 tR2W = CL + 2 tWR = 3 tW2R = 1 tR2R = 1 tRFC = 22 tRBS = CL + 2.5 ale podkrecalnosc spadla o blisko 100 MHz!!! cos mi sie nie podoba.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Mam zamiar zmienić chłodzenie [to standartowe jest głośne...]na moim radku i się zastanawiam co bedzie lepsze będzie to VGA Silencer R3... czy Coolmaster VGA CoolViva - raczej wole cilencera bo 25DB Vivy to zadużo jak dlamnie... - jest gdzie porówananie tych 2 wentylatorów a może zalmana ? - a i jakie radiatorki na pmieci ? tutaj macie fotki mojej grafy - http://pclab.pl/art7153.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek19 Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 opłaca sie kupic ? http://www.sapphiretech.com/vga/9800-xt-ult.asp takie małe chłodzenie wręcz smieszne, i jak ja to sprawdze nawet jak ja kupie czy ona ma 4 czy 8 potoków ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek19 Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 kurde nie ten link chodzi o ta karte http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32688299 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randall Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 kurde nie ten link chodzi o ta karte http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32688299Czlowieku, temat walkowany na 100 stronach forum, karta i firma znana i opisywana. Poszukaj chwile, to bedziesz wszystko wiedzial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 małe kruciutkie pytanko dla specjalistoow :) a więc podaje linka http://allegro.pl/show_item.php?item=33234907 -- TO NIE JEST REKLAMA BO TO NIE MOJA OFERTA czy ktoś montował na radku 9800 se saphire-a jakiś cooler np od p4 -- ten oryginalny boxowy -- mam taki8 pozostalosc po starym procku :) ktoory się PRZETAKTOWAŁ ZA BARDZO - POSZEDL RAZEM Z PLYTKA :) czy warto montować coolerki od prockoow na grafach podobno sa wydajniejsze i lepiej chlodzą procek -- czy faktycznie sie nadaja na radki 9800 se szafirka ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arias Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Mam pytanie o karte ATI 9800 se ALL WONDERS i sposoby odblokowania potoków. Zwykła omega nie działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek19 Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 doradzcie mi jaka kupic karte graficzna ATi tak za ~700 zł raczej nie 9800SE z PCserwis bo słyszałem ze najpierw wysyłają lekko uszkodzona wersje z reklamacji a póżniej jak klient sie zorientuje to najwyzej wymieniaja na nowa oczywiscie trzeba na własna reke poniesc koszty transportu. Może: Ati Radeon 9600XT 256 DDR TV DVI Saphire za 719 zł Ati Radeon 9600XT 128 DDR TV DVI Saphire za 690zł dlaczego taka mała róznica cenowa ? ile te karty maja potoków? 4? i jak sie kręcą ? A może kupić PRO i podkręcić do XT ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikk Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 doradzcie mi jaka kupic karte graficzna ATi tak za ~700 zł raczej nie 9800SE z PCserwis bo słyszałem ze najpierw wysyłają lekko uszkodzona wersje z reklamacji a póżniej jak klient sie zorientuje to najwyzej wymieniaja na nowa oczywiscie trzeba na własna reke poniesc koszty transportu.Ja "słyszałem" co innego. Napisz konkretnie o jaką sytuację Ci chodzi, na to forum zagląda przedstawiciel PC Serwisu, z pewnością sprawa się wyjaśni; bo pisząc w ten sposób rzucasz oskarżenie na firmę, która ma bardzo dobry kontakt z klientami, gość od nich wiele tu wyjaśnił na temat warunków gwarancji i testowania kart 9800SE@Pro (nic lepszego nie kupisz w tej cenie). Nie miałem (jeszcze) do czynienia z tą firmą, ale trudno mi uwierzyć w to co napisałeś, podaj jakieś konkrety. 9600 Pro i XT mają 4 potoki, pamięci mogą różnić się czasem dostępu, timingami i taktowaniem pamięci, wiecej RAM nie znaczy lepiej, jeśli jest wolniejszy. O 9600 Pro i XT są oddzielne topiki na forum, tam poszukaj informacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 doradzcie mi jaka kupic karte graficzna ATi tak za ~700 zł raczej nie 9800SE z PCserwis bo słyszałem ze najpierw wysyłają lekko uszkodzona wersje z reklamacji a póżniej jak klient sie zorientuje to najwyzej wymieniaja na nowa oczywiscie trzeba na własna reke poniesc koszty transportu. Może: Ati Radeon 9600XT 256 DDR TV DVI Saphire za 719 zł Ati Radeon 9600XT 128 DDR TV DVI Saphire za 690zł dlaczego taka mała róznica cenowa ? ile te karty maja potoków? 4? i jak sie kręcą ? A może kupić PRO i podkręcić do XT ? Gdzies takie bajki slyszal o PCserwisie? :lol: Koles z takimi pytaniami to ty w tym watku nie wyjezdzaj, dla tych kart jest osobny watek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 radek19, mimo ze masz xywke jak ja imie to podpadles takim stwierdzeniem. firma jest w 1000% sprawdzona i w porzadku. ja sam kupilem niecaly tydzien temu u nich tego 9800se super sie zmodowal i piknie sie kreci. XWOJCIECHX, ja mam zalozone na ta karte volcano 10. zajmuje dwa a moze nawet 3 PCI ale jest cichutko i chlodno. jesli chcesz obejrzec fotki to prosze: http://www.bzykla.friko.pl/radeon/foty.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek19 Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Tak jak mówiłem słyszałem o tym natomiast ja sam nigdy nie spotkałem sie z czyms takim, nigdy nie zamawiałem z PCserwis, nie moge wiec że tak jest w 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 stary ty chyba żartujesz pc-serwis to najbardziej wporządku ludzie dał bym ci za to banana ale nie mogę :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...