SpiderMAN Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 EOT :P kurde ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 no to z poważnego forum zrobiło się nam forum towarzyskie :D @ Pichu: Arctic Cooling VGA Silencer ATI 3 wystarczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Jezu co wy wszyscy z tym silencerem. Ja chce zalmanka i koniec kropeczka , nic już tego nie zmieni... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 ATI Silencer 3 jest wydajniejszy niz ZALMAN IMHO. Przedewszystkim jest miedziany :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Ale ma dużo mniejszą powierzchnię, po za tym zalman + op1 napewno jest cichszy od tego silencera... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 o to urzadzenie do wydmuchiwania cieplego powietrza z kompa pytalem nie tylko z mysla o podkrecaniu , ale tez w zwiazku z tym co Radek robi z wnetrzem mojego kompa...do momentu zakupu grafiki , gdy smazylem procesor primem to temperatura procesora to bylo 50 stopni max...teraz juz zaczyna mi przekraczac (fakt ze o 1 ..2 stopnie , ale zawsze) i wentylator na procku..jest z automatycznaregulacja obrotow i wczesniej maksymalne obroty jakie wyciagal to bylo okolo 3000 / min i to przy maksymalnym obciazeniu procesora a teraz caly czas mam 3200-3500 rpm..korci mnie zeby zakupic to urzadzonko juz nie z mysla o podkrecaniu ale wlasnie jako chlodziarke do obudowy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Lepiej na tylna scianke zapodaj 80tke na 7V :P Lepszy efekt da oczywiscie. Te wentylatorki na sledziu, to co najwyzej ochlodza MiniITXa, a nie MidiATXa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Dokładnie - mój kumpel kiedyś to miał (titan) i temp była wyższa niż bez tego - badziewie jednym słowem.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@roW Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Mam pytanko do fachowcow posiadam 9800SE 256bit od Sapphira na laminacie czarnym i mam proca R360 NA KARCIE !!! karta chodzi super nam odblokowane 8 potokow softmodami ale jak BYM CHCIAL NA STALE ZMIENIC ...to czy opis lutowania opisany na samym początku tego tematu dotyczy tez R360 ? CHODZI MI O TEN MALY REZYSTOREK CZY MOZE ZOSTAC TAM GDZIE JEST A WYSTARCZY POŁACZYĆ NIZEJ I PO SPRAWIE? NARA CZEKAM NA ODP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Opis ten dotyczy wszystkich 9800se Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 dlaczego jak uruchamiam 3d marka 03 to mi pokazuje system error-- jak to obejsc / instalowalem na niego nawet direct x 9.0 c i nic nie pomoglo jakie drivery sa najleprze do gier dla ati radeona 9800se --najnowsze i skąd je <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> -- bo mnie już trafia najzupełniej ta karta -- mam wgrane catalysty i to samo sie dzieje jak na omegach gry raz chca raz nie chcą się odpalać a 3d mark totalnie swiruje pawiana a przecież chodził jak miałem omegi -- dla ''specoow'' dodam , że usunolem wszystko z dysku c totalnie wszystko reczniepod dosem co dotyczylo ati i omeg i pod winem usunolem [pozostalosci nfr-em ] // na to dalem catalysty 4.10 i nic i jest jak wyżej LIPA POMOCY dzięki za punkciki -- co jak uzbieram 100 to awansuje na wyższy level ?? -- wolala bym nowego radka jak można wybierać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@roW Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 spróbuj z softmodami to cos podobnego do omeg http://www.techpowerup.com/softmod/downloads.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 a myslisz , że co mam wgranego przecież -- CATALYSTY O TAKIM SAMYM NUMERKU -- nic innego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@roW Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 widze w podpisie u ciebie co innego RADEON 9800 SE SAPPHIRE 128MB / 256BIT / BLACK-EDITION / CORE 294 -MEM290 / = DRIVERS -- OMEGA 2.5.76 wiec sie nie rzucaj ... a mam podobnego radka ALE FABRYCZNIE MIALEM USTAWIONE INNE WARTOSCI DLA CPU 340 A DLA RAMU 620 A U CIEBIE WIDZE INNE.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariofranek Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 xwojciechx a masz wgrane to ? http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=pl Przez brak tych kodeków też nie mogłem uruchomić smarka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 wielkie dzieki sprooboje to zassac i wgrac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Ja miałem ten sam problem z 3DMark05. Pomogło format c: ;) i DX9,0c na czysty system. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 DA SIĘ INNACZEJ :) bo te ........cos ta mwin media encoder nic nie pomoglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@roW Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 NO I zaryzykowalem poszla lutownica w ruch zlutowalem pina jak na fotce na 1 stronce i mam pro HEHEHHE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 DA SIĘ INNACZEJ :) bo te ........cos ta mwin media encoder nic nie pomogloJuż kiedyś z tym próbowałeś... najprawdopodobniej masz syf w systemie, bo ja też miałem ten problem i właśnie te kodeki (cokolwiek to jest) - pomogły FORMAT C: najlepszy na wszystko 8) NO I zaryzykowalem poszla lutownica w ruch zlutowalem pina jak na fotce na 1 stronce i mam pro HEHEHHEJakieś dodatkowe spostrzeżenia, oprócz wersji PRO? Przeglądałem sobie zagraniczne fora, i prawde mówiąc nieznalazłem zbyt wiele o hardmodzie. Przeważnie dominuje metoda z łączeniem mostków, pewnie dlatego iż dużo łatwiej ją wykonać niż kombiując z rezystorem. Nie spotkałem się aby karta padła po wykonaniu tego moda, w przeciwiństwie do jednej wpadki z małym rezystorkiem :wink: Przemknęła mi gdzieś informacja o tym rezystorku, ponoć ma 5k Ohm 8O ale głową nie ręczę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Ja go bede mierzyl, bo kumpel ma odpowiednie do tego celu mierniki itp. Wiec bedzie na pewno :D ;) wiadomo ile ma :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Odpalilem NFS:U2, ustawilem wszystko na full, pogralem jakies 20 min i co? :) I karty nie szlo dotknac tak sie skurczybyk nagrzal 8) Jajka by mozna na nim smazyc :) Zero artefaktow, wszystko czysciutko ale w atitool oczywiscie pokazuje mi artefakty :? WTF? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 O boze, kilkakrotnie, bylo mowione, ze na tescie ATIToola nie mozna do konca polegac... Skoro artefaktow w grach nie ma, to jest OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 NO I zaryzykowalem poszla lutownica w ruch zlutowalem pina jak na fotce na 1 stronce i mam pro HEHEHHE Witam kolejnego posiadacza PRO!!! :D A zmodyfikowałeś sobie bios?? Bo se ma takty 380@600 a pro 380@680 oraz inne device id (PRO ma 4E48 a SE ma 4148) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaHhOo! Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 @SpiderMAN sorry, nie czytalem wszystkich 40-stu paru stron - zadlugo sie ladowaly :P ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Help me!! nigdzie nie mogę znaleźć jak wyciągnąć temperature z rdzenia grafy. W Ati tool nic mi nie pokazuje i w Advanced 3D też nie. Może mam zły bios?? Gdzieś to już podobno było ale nie mogę znalźć. Podajcie chociaż linka. THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Lomax spróbuj riva tunerem - powinien pokazywać odczyty z diody. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 panowie, jest problem. zmienilem w BIOSie karty ID na ten 4E48 czy jakos tak. chodzilo o to zeby wykrywalo mi PRO. zmiana BIOSu przebiegla pomyslne jednak nadal mam SE. czy cos zle zrobilem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 LoMax72 a masz PCB i bios od XT i R360? Nie? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 PCB mam czarne od 9700 ( zasilanie od floppa ), bios od XT, i R360. A co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...