Pc juice Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 moze karta nie jest super wyposarzona, nie jest fajna z wyglądu ale cena... 1258747[/snapback] Takie aukcje też odradzam... dlaczego? opis: radeon9800 PRO blebleble... blablabla... bez pudełka, cena.... bo karta ma pewnie zaniżone zegary (na 99,99%) ani słowa o gwarze, być może lewa... czasami lepiej dać trochę więcej a mieć coś lepszego i pewniejszego. Kto tak strasznie oszczędza, dwa razy płaci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Jakis dziwny ten Radek. Nie ma nawet wejscia na dodatkowe zasilanie (albo ja juz niedowidze). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 To niedowidzimy obaj ;) Do tego jeszcze 2xVGA analogowe i S-VHS i Composite oddzielnie? Cos mi tu smierdzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 heh to sa msi zerobione dla niemieckiej frimy medion karta ma dodatkowe zasialnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaminski99 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Ta karta MSI była już poruszana tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=77037&hl= MSI oficjalnie przepraszało za te karty i wymieniało je użytkownikom podobno na inne :lol: Zaniżone taktowanie robione dla Medion czyli jak sprzet do naszego TESCO itp Kart nie było w sprzedaży poza zestawami. Ogólnie oszczędźcie je już !! Każdy przepraszał za nie. Wg mnie ich wydajnosc powinna byc kolo 9800se niemodowalnych lub 9800 128bit :rolleyes: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Jakie macie max taktowania karty z odblokowanymi potokami? Ja mam tylko 452/378 Wyżej już są arty, ale karta nadal zimna 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Jakie macie max taktowania karty z odblokowanymi potokami? Ja mam tylko 452/378 Wyżej już są arty, ale karta nadal zimna 8) 1261938[/snapback] W czym arty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Test Nature 3DMark03 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Test Nature 3DMark03 1262218[/snapback] To sobie możesz, mnie r350 chodzi tak samo. Pobaw się kuleczkami i cs:s video stress test, dla mojej karty te dwa byly najbardziej wymagające i mam rdzeń na 422. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 To sobie możesz, mnie r350 chodzi tak samo. Pobaw się kuleczkami i cs:s video stress test, dla mojej karty te dwa byly najbardziej wymagające i mam rdzeń na 422. 1262224[/snapback] Ile masz w CS:S stress test?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 ~66fps. Wyniki nie są ważne, tylko brak artefaktów, mnie się robiły fioletowe tekstury w niektórych miejsach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) ~66fps. Wyniki nie są ważne, tylko brak artefaktów, mnie się robiły fioletowe tekstury w niektórych miejsach. 1262524[/snapback] ~98fps. Ja też fioletowe ale tylko jak mocno przekręce karte. mam inny problem. Jak właczam Filtrowanie anizotropowe x16 to nie ma problemu wszystko działa tak jak trzeba. Również dobrze jest jak włacze antyaliasingiem X2 LECZ jeśli włacze antyaliasing większy od X2 czyli X4 X6 to wyskakuje mi szachownica !! Ma ktoś tak??!! Edytowane 7 Lutego 2005 przez Q Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 No cóż, masz "trochę" mocniejszego procka i jakby więcej ramu... Kumpel na gf6800gt ma ~70, to nie kwestia samej karty. Powiedz mi lepiej, jak przestawić CAS na pamięciach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 No cóż, masz "trochę" mocniejszego procka i jakby więcej ramu... Kumpel na gf6800gt ma ~70, to nie kwestia samej karty. Powiedz mi lepiej, jak przestawić CAS na pamięciach. 1262623[/snapback] Zrobiłem bez AA i FA i mam ~120fps wszystko na HIGHT ;) CAS zmieniasz w BIOSIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Biosu nie flasciach!e, bo coś jest nie tak z kartą, jak zmieniam w windzie dowolnym progsem (obojętnie w górę czy w dół to mi się obraz rozjeżdża :( ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Biosu nie flasciach!e, bo coś jest nie tak z kartą, jak zmieniam w windzie dowolnym progsem (obojętnie w górę czy w dół to mi się obraz rozjeżdża :( ). 1262642[/snapback] Ale po co to wogóle ruszasz? Przyrost wydajności jest nie odczuwalny. Lepiej zainwestuj w chłodzenie i leć w Mhz ! A timingów wógle nie ruszaj Tak moja osobista rada z doświadczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Czytaj stronewcześneij. Chcę podwyższyć i dolecieć z ramem do 400 albo wyżej :) . Dla sportu, jakbyś był ciekaw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Czytaj stronewcześneij. Chcę podwyższyć i dolecieć z ramem do 400 albo wyżej :) . Dla sportu, jakbyś był ciekaw. 1262718[/snapback] Ja sie strone wcześniej niczego nie doczytałem. Chcesz podnieść CAS i przez to lepiej krecić Mhz? tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 NIom. Te karty maja fabrycznie podkręcone kilka timingów. Chcę zobaczyć jak będzie na zalecanych przez hynixa. Wszystkoe pozostałe mogę zmnienić bez bólu a cas mi je* obraz na ekranie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) K40263238E-GC2A Takie mam pamieci a tu strona producenta: http://www.samsung.com/Products/Semiconduc.../K4D263238E.htm Może też zrobię tak jak Ty... :huh: :huh: UPDATE: Jak moge podnieść napięcie z 2.5V do 2.8V ? Czy to da lepsze wyniki w o/c czy rozłoży pamieci na plecy skoro producent przewidział 2.5V przy 350Mhz max. Prosze spojrzeć w link powyżej! Edytowane 7 Lutego 2005 przez Q Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiateq Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 mam pytanie, czy to normalne że karta sapphire radeon 9800se 128bit 256 mb zdobywa na 3d marku 2001 SE 7658 punktów? moja konfiguracja sprzętowa to : Cel 2.4 Ghz Asrock p4vt8+ Sapphire radeon 9800se 128bit 256 mb 512 DDR (400) sterowniki to najnowsze Omegi, ale bez modowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Z takim prockiem to normalne 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 ja mam pytanie chce sobie wymienic FX5900 na R9800SE 256bit 128MB i mam takie pytanie, jeśli nie uda mi się odblokować dodatkowych 4 potoków w Radku to dużo mi spadnie wydajność w porównaniu z FX5900? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Na tyle, że będzie to bardzo widoczne 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) K40263238E-GC2A Takie mam pamieci a tu strona producenta: 1263078[/snapback] U mnie standardowo miały 2.8V ale mimo to coś z nimi nie teges, szukam przyczyny tego wariactwa. Musisz zrobić vmodzika, w specyfikacji jest do 2,95V; pójdą i wyżej z dobrym chłodzeniem, ale na własne ryzyko :) . PS: Hardmod z użyciem lakieru się udał bez problemu :) (wreszcie go kupiłem). Edytowane 8 Lutego 2005 przez Hetman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 A jak sie spisuja te "nowe" radki 9800se z pc_serwisu? (nie XV ale te z innym chlodzeniem na 1 strone pamietake). Ma juz ktos tutaj i moze cos ciekawego pwoiedziec? Roznica w wykonaniu sadzac po zdjeciach jest dosc wyrazna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 PS: Hardmod z użyciem lakieru się udał bez problemu :) (wreszcie go kupiłem). 1264004[/snapback] Masz XV? Daj link to jakiegoś opisu!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Masz XV? Daj link to jakiegoś opisu!! 1264698[/snapback] ? A co za różnica jaka to firma? Masz w pierwszym poście wszystko, cofnij się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 ? A co za różnica jaka to firma? Masz w pierwszym poście wszystko, cofnij się. 1265186[/snapback] V-MEM moda??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 harrdmoda. Vmody są na kilka sposobów w zależności od płytki. Nie ma na początku tematu? To poszukaj w środku, było omawiane. Xv jest kilka wersji, czy ja wróżka jestem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...