Skocz do zawartości
Pc juice

Ati Radeon 9800 Se

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam zdjęcia XpertVision 9800SE, dokładnie tego: http://www.xpertvision.com/en/products/vga_9800se.html#spec

Ale większego od tego znaczka pocztowego, pomóżcie

Np. na tego maila: and777rew@op.pl

Albo linka do strony, na której to zdjęcie jest

Edytowane przez AndyN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam taki problem. Zakupiłem kartę Herculesa AIW9800SE 256bit kupioną kiedyś w firmie PC Project z gwarancją 100% modowalności. U poprzedniego właściciela działała jak 9800Pro bez żadnych artefaktów. Po zainstalowaniu u mnie i modowaniu Rivą pisze że operacja zakończyła się sukcesem, ale po restarcie kompa dalej pokazuje tylko 4 potoki. Nie rozumiem co mogę robić nie tak. Mój sprzęt taki jak w podpisie. Proszę o jakieś sugestie czy wyjaśnienia.

Ewentualnie jakie mam zainstalować sterowniki Omega, aby działało wejście wideo, bardzo mi na tym zależy.

Edytowane przez Pioterek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pioterek: Pewnie masz zainstalowanego jakiegos service packa. U mnie na packu jest to samo i nie wiem jak to obejsc, bo jest jakas blokada przed modyfikacja sterow. Pozostaja tylko zmodyfikowane stery: Omegi, DNA i jeszcze jakies tech power, czy cos w tym stylu. Osobiscie polecam Omegi 2597a oparte na catalystach 4.12.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam zdjęcia XpertVision 9800SE, dokładnie tego: 1344012[/snapback]

Mój chyba jest identyczny, poza kolorem - robić zdjęcie? Niestety tylko tył będzie widoczny, bo na przodzie siedzi silencer, którego nie chcę zdejmować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elo, panowie zakupiłem sobie nowy radiator na pamięci od góry, bo od dołu jest to duże chłodzenie montowane teraz w XV i ono zajmuje też pamięci, ale od góry były gołe, więc kupiłem radiator revolteca

http://www.hipermax.pl/product_info.php?products_id=299

pociałem na 4 części i założyłem na pamięci od góry, miedzy radiator a pamięci sadziłem kawałki miedzianego listka przylepnego z obu stron, co o tym myŚlićie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam zdjęcia XpertVision 9800SE, dokładnie tego: http://www.xpertvision.com/en/products/vga_9800se.html#spec

Ale większego od tego znaczka pocztowego, pomóżcie

Np. na tego maila: and777rew@op.pl

Albo linka do strony, na której to zdjęcie jest

prosze bardzo :

http://images.people.overclockers.ru/9287.jpg

Do niedawna bylem posiadaczem tego modelu z takim wentylem.

Niestety cholerstwo sie mocno grzało nawet gdy nie było krecone...

W tej chwili mam ten sam model ale z innym seryjnym wentylatorem

i wyglada on imponująco; radiator jest odlewem AL

i przylega do kosci ktore sa w jego zasiegu na karcie-gigant! :lol: .

To daje mniejsza temp lecz niestety wentyl jest troche glosniejszy

i wyraznie czuc wibracje na całym stole... :cry:

Ale dał sie zmodowac.

Tyle ze w odroznieniu od poprzedniego egzemplarza Everest pokazuje to:

---------------------------------------------------

Opis urządzenia RADEON 9800SE @ 9800 - Secondary

Napis z karty RADEON 9800SE @ 9800 (http://softmod.techpowe

Napis z BIOS'u BK-ATI VER008.015.058.000

Typ mikroukładu RADEON 9800 SE AGP (0x4148)

Typ konwertera DAC Internal DAC(400MHz)

Zainst.sterowniki ati2dvag (6.14.10.6517)

Rozmiar pamięci 128 MB

.....a tamtą określał jako PRO.Jak to rozumieć....?

Niestety nie trafilem w necie jeszcze na fotki takiego egzemplarza...

postaram sie zrobic fotke gdy wyjme do czyszczenia i moze ktos zna jakis ftp to tam zapodam skrina.

poadrawiam.

Edytowane przez Palacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie co jeszcze można zrobić z XV 9800se gdy się nie zmoduje, można coś jeszcze pożądne zrobić na tych 4 potokach :sad: czy juz nie??

A co do chłodzenia ja też mam takie z tą laską i tym mieczem i co mogę o nim naisać napewno nic dobrego, poprostu nie postarali się i tyle, lipa jak nie wiem, plus tylko w tym że karta się nie pali, zachodzi ten radiator na pamięci i co z tego jak jest chropowaty jak papier do tyłka i do tego nie ma tam żadnej pasty, a co do przylegania to rózna sprawa, u mnie styka sie z pamięcią, bo kartki papieru tam nie wcisne, ale np. u kompla odstaje haha jakieś 0,10 mm, ile ja się z tym chłodzeniem napracowałem było trzeba przejechać pożądnie papierem ściernym potem pastą polerską, i sreberkiem i teraz jakoś chłodzi, ale podsumując sprawę to lepiej bym wyszedł jakbym kopił jakiś zestaw VGA. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm masz ten wentyl z laską z mieczem naklejoną?? co poza samym rdzeniem zajmuje też 4 pamieci od dołu?

Tak laska z mieczem jest na blaszce od dołu i ma racje kolega Melsoon- radiator jest robiony na kolanie niby jest na pamieciach ale jakos nie zabardzo przulega.. :? ...i wlasnie staram sie go zdjąc... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm a ja się zastanawiam nad zakupem arctic cooling ver3 tylko pytanie na ile bezpiecznie można na nim puścić rdzeń i pamięci żeby się nie usmażyły? i co z reversem karty? dalej nie jest on chłodzony? i co z tą blaszką do mocowania bo ponoć strasznie się nagrzewa, ogólnie czy warto wymienić ten boksowy radiator z wentylem na silencera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednym słowem do DU*Y, tyle się namordowałem a tu co, wentyl chałasuje walę to, kupuje sobie Silencer'amoże bedzie, nie, napewno jest lepszy niż ten złomowaty wentyl, napweno cichszy i nawet niedrogi, jakaś chyba promocja, a na pamięci mam jakis stary radiator po celku :cry: R.I.P. to się go potnie, a ten z karty założe na zasilacz od głośników. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszedłem dzisiaj do sklepu, serwisant załozył mi silencera. Przyniosłem do domu, odpaliłem i zapusciłem atitray żeby mi znalazł max core, ponieważ u góry karty mam radiatory a na dolne pamieci nie więc organoleptycznie postanowłem sprawdzac jaka będzie ich temperatura i przeżyłem szok, przy pamięciach na 340 i rdzeniu na 400 pamięci i woóle wszystko pod silencerem czego sięgnołem palcem pażyło w palce:( a ustawienia obrotów na high bo i tak mi głośniej chodzi chłodzenie na procu:( co to ma być, czy chłop jakoś coś źle zamontował czy jak?

Dodam że mam otwartą budę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze dobrałeś sobie avatar, bo ja palca między silencera a kartę nie jestem w stanie włożyć.

A więc tak:

- odpowiedz sobie na pytanie - co chłodzi silencer? Rdzeń czy 'obszar pod silencerem'? :lol:

- Jak z tyłu wypluwa gorące powietrze to oznaka że spełnia swoje zadanie i jest dobrze założony.

BTW: Te wspaniałe karty po prostu się tak grzeją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe no to good bo już się wystraszyłem że coś jest nie tak, ale na wszelki wypadek zamontowałem jeszcze na te dolne pamięci radiatorki aluminiowe, może bez rewelacji ale zawsze coś, teraz pytanie na ile dać rdzeń żeby mi się za szybko nie usmazył, a żebym to jednak odczuł że grafa chodzi lepiej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kórcze rdzeń chodzi spoko na 420 od razu, więcej nie dawałem narazie, ale pamiątki powyżej 351 sypią artami:( i same je downlokłem do 360 bez artów ale jak dołożyłem rdzeń na 420 to zaczeło walić po 2-3 arty:( a same z osobną po 5 minut artifact testerem z atitraya i nic... nie wiem co z tym zrobić, co wydajniejsze wyższe gpu czy pamiatki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ladnie, mam tylko jedno pytanie muj XV 9800pro moduje sie super tylko biosu mi brak z 9800pro poniewaz karta ta ma pamieci samsunga 3.1 a widze ze tu wiekszosc z was ma hynixy 2.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pioterek: Na jakimkolwiek service packu do xp nie da sie modowac sterow. Jak wywalisz service packa to mozesz modowac rivatunerem dowolne stery. Inaczej musisz zainstalowac juz zmodowane. Tak czy siak polecam omegi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oplaca sie kupic uzywanego XV 9800SE z gwarancja na 8 potokow i jeszcze ma ponad 20 miechow gwarancji, na kostkach ma takie oznaczenia, jeki to pamiatki

SAMSUNG 316K4D236238E GC2WVB243FA

?

Za karte musialbym wylozyc 400zl, czy sie oplaca?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...