aligator Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam mam Radeona 9800SE 128MB 256bit Saphire, wersja All-In-Wonder (czyli z tunerkiem tv). Pamiatki Samsung 3,3ns. Na ramach radiatorki, rdzenia niepodkrecam bo narazie jest jeszcze orginalny wiatrak. Taktowanie rdzenia 378, pamięci 297. W ATITool rdzeń doszedł do 430, a pamieć do 351. Na codzień np w BF2 gram sobie na 390/340. Przy normalnym taktowaniu 378/297 wgrałem (na catalysty 6.2) najnowsze omegi i pokazało mi ze mam 8 potoków. Na tych 8 potokach w windzie jest ok, ale niestety jak odpaliłem atitoola to ten obracajacy sie kwadracik zamiast teksturki mial szachownice. Odpaliłem jeszcze 3dmarka2001 i szachownica pokazała sie na niektórych elementach (np. na karoseri tego autka ktore tam pomyka). Przeleciałem ten topik, ale nieznalazłem ani jednego posta o dokladnie takiej karcie jak moja. Teraz mam spowrotem 4 potoki, ale zastanawiam się czy gdyby po odblokowaniu ustawic wieksze taktowanie core/mem to czy mogły by zniknąć kratki? Zastanawiam się, (bo doczytałem że u innych to czasami nawet windows sie kaszani po softmodzie- a umnie jest ok i taktowanie mam jak w PRO), czy moze cos by sie jeszcze dało zrobić by chodziła na 8 potokach. Pytam się, nie dlatego że mi sie nie chce sprawdzać, ale dlatego że moze dla kogoś to jasna sprawa i wie czy to coś by dało? A swoja drogą instalacja pełnego softu (np po usunieciu omeg) do AllInWonder jest troche pracochłonna i jeszcze to ustawianie i wpisywanie od nowa kanałów... :mur: Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez aligator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 sprawa jest jasna: nie da sie nic z tym zrobic, karta jest niemodowalna, niezaleznie czy podwyzszysz czy obnizysz taktowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 :arrow: Ati Radeon 9800 Se cz. II http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=196272 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...